28 / 04 / 2024

'Rekor enflasyon' İngiliz basınının gündeminde! 45 milyon vatandaş 'enerji yoksulluğu' çekecek!

'Rekor enflasyon' İngiliz basınının gündeminde! 45 milyon vatandaş 'enerji yoksulluğu' çekecek!

İngiltere'de enflasyon Temmuz ayında yüzde 10,1'e artarak son 40 senenin zirvesine yerleşti. Enflasyon çift haneli rakamları görürken Guardian İngiltere'deki ailelerin üçte ikisinin önümüzdeki kış enerji faturalarını ödemekte güçlük çekeceğini belirtiyor.



İngiltere'de enflasyon Temmuz ayında yüzde 10,1'e artarak son 40 senenin zirvesine yerleşti. Bu, ekonomistlerin sene sonu beklentisininçok üzerinden bir rakam. İngiliz basını da bugünkü manşetlerinde İngiltere'de enflasyonla artan yaşam pahalılığına yer veriyor.

Financial Times da ekonomistlerin enflasyon tahmininin yüzde 9,8 olduğunu açıklayarak, enflasyonun bu beklentilerin bile üzerine çıktığına vurgu yapıyor. Gazete İngiltere Merkez Bankası'nı enflasyonu düşürmekte zorlu bir dönemin beklediğini yazıyor.

Enflasyon çift haneyi görmüş oldu! 40 yıl sonra bir ilk yaşandı! Halkın sesi yükselmeye başladı

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; İngiliz Ulusal İstatistik Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Temmuz ayındaki yüksek enflasyon, özellikle gıda fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeniyle oluştu.

FT'nin makalesinde "Enflasyonun çift haneli sayılara ulaşması ve G7 ülkeleri içindeki en yüksek enflasyon olması sonrası İngiltere Merkez Bankası, hem siyasilerin hem de ekonomistlerin ateş hattında." ifadelerine yer verildi.

Makalede Merkez Bankası'na 25 sene önce, enflasyonu yüzde 2 civarında tutması koşuluyla bağımsızlık verildiği hatırlatıldı. Fakat şimdi Merkez Bankası yetkililerinin kontrolü yitirip yitirmediğinin tartışma konusu olduğu belirtildi.

Financial Time'ın makalesinde daha sonra su cümlelere yer verildi:

"İngiltere Merkez Bankası'na yöneltilen ana eleştiri, ekonomiler koronavirüs krizinden çıkarken, Banka'nin uykusuna devam etmesi... Yetkililer, pandeminin neden olduğu büyüme engellerini tespit edemeyince harcamalar çok hızlı yükseldi. Sonuç aşırı talep ve enflasyon oldu."
 
Financial Time, iki haneli enflasyonun bir sene daha sürmesinin tahmin edildiğini de bildiriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön