12 / 05 / 2024

'Rekor enflasyon' İngiliz basınının gündeminde! 45 milyon vatandaş 'enerji yoksulluğu' çekecek!

'Rekor enflasyon' İngiliz basınının gündeminde! 45 milyon vatandaş 'enerji yoksulluğu' çekecek!

İngiltere'de enflasyon Temmuz ayında yüzde 10,1'e artarak son 40 senenin zirvesine yerleşti. Enflasyon çift haneli rakamları görürken Guardian İngiltere'deki ailelerin üçte ikisinin önümüzdeki kış enerji faturalarını ödemekte güçlük çekeceğini belirtiyor.



"Ailelerin üçte ikisi enerji yoksulluğu çekecek"

Guardian ise, enflasyonla beraber özellikle artan enerji fiyatlarının hane halkı üzerinde yarattığı etkilerin altını çiziyor.
 
Gazete, İngiltere'de yaşayan ailelerin üçte ikisinin önümüzdeki kış enerji faturalarını ödemekte zorlanacağını kaydediyor.
 
Bu 18 milyon aile, yani yaklaşık 45 milyon kişinin etkileneceği anlamına geliyor.
 
"Enerji yoksulluğu", bir hanenin enerji faturalarının, hane gelirinin yüzde 10'ünü aşmasını ifade ediyor.
 
York Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya yer veren Guardian, emekli çiftlerin yüzde 86,4'ünün, iki ya da daha çok çocuklu yalnız ebeveynlerin de yüzde 90,4'ünün Ocak ayından itibaren bu gruba gireceğini belirtiyor.
 
Gazete, "geçim sıkıntısının" Birleşik Krallık içinde farklı bölgelerde farklı boyutlarda yaşanacağına da vurgu yapıyor.
 
Buna göre İngiltere'nin güneydoğusunda bulunan ailelerin yüzde 57,9'unun enerji faturalarını ödemekte güçlük çekeceği öngörülürken, bu oranın İngiltere'nin West Midlands bölgesinde yüzde 70,9, Kuzey İrlanda'da ise yüzde 76,3 olacağı düşünülüyor.

 Rekor enflasyon İngiliz basınının gündeminde! 45 milyon vatandaş enerji yoksulluğu çekecek!

"G7'nin en kötüsü"

Daily Telegraph, İngiltere'nin, dünyanın en gelişmiş ekonomileri ve Avrupa Birliği'nin içinde olduğu G7'nin en yüksek enflasyonuna sahip olduğuna dikkat çekiyor.
 
Gazete, özellikle gıda fiyatlarında meydana gelen artışla körüklenen enflasyonun diğer G7 ülkelerine kıyasla çok süratli arttığını aktarıyor.
 
Eylül ayında yapılacak Muhafazakar Parti liderliğinin, nedeniyle İngiltere Başbakanlığı'nin, iki adayından biri olan Liz Truss'ın "ortodoks" ekonomi politikalarına karşı mücadele vererek enflasyonu düşürme sözü verdiği bildiriliyor.
 
Gazeteye konuşan ekonomist Martin Beck, ekonomide ithal ürünlerin büyük yer edindiğini belirterek, sterlinin diğer para birimlerine karşı zayıflamasının da enflasyonu artırdığını da duyuruyor.
 
iNews ise artan enflasyonla beraber faizlerde de hızlı bir artış yaşanacağına dikkat çekerek, özellikle ev kredisi kullanan milyonlarca vatandaşın aylık geri ödeme oranlarının yükseleceğini söylüyor.

Kredi muslukları açılacak

Elektrik faturanızı yarı yarıya düşürecek formül! Faturası yüksek gelenler bunu yapsın!

Emekliye rekor promosyon ödemesi yapılacak! Bankalar çıtayı yükselttikçe yükseltti! İşte detaylar!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön