01 / 05 / 2024

Sürücülere kara haber şimdi geldi! Sene sonuna kadar benzinin litre fiyatı 50 lirayı geçecek!

Sürücülere kara haber şimdi geldi! Sene sonuna kadar benzinin litre fiyatı 50 lirayı geçecek!

Brent petrol uzun bir aradan sonra ilk defa 95 doları geçti. Petroldeki yükseliş devam ederken Enerji Piyasaları Uzmanı Ali Arif Aktürk, brent petrolün varil fiyatının 2024 yılının ilk çeyreğine kadar 100 doları aşması ile benzinin litre fiyatının 50 lirayı geçeceğini açıkladı.



Enerji Piyasaları Uzmanı Ali Arif Aktürk, brent petrolün varil fiyatının 2024 yılının ilk çeyreğine kadar 100 doları geçeceğini benzin fiyatlarının ise sene sonuna kadar 50 lirayı geçeceğini belirtti.

SÜRÜCÜLERE KARA HABER ŞİMDİ GELDİ!

Arz talep dengesi ile döviz kurlarındaki hareketlilik petrol fiyatlarını yukarı yönlü etkilemeye devam ediyor. Brent petrolün varil fiyatı dün 95 doları geçti.

Petrol fiyatları güçlü seyrine devam ederken son olarak ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs 12 aylık brent petrol tahminini 93 dolardan 100 dolara çıkardı.

Brent petrolün varil fiyatı 95 dolara dayanırken Enerji Piyasaları Uzmanı Ali Arif Aktürk, petrol piyasasında yaşanan son gelişmeleri anlatarak sürücülere kara haberi verdi. 

Aktürk, vadeli piyasaların spot piyasayı etkilediğini belirterek, "Goldman Sachs bir rapor yayımladı. Rapora göre; 2024 yılının ilk çeyreğinde brent petrolün 107 dolar olması bekleniyor.

BENZİN FİYATLARI 50 LİRAYI GEÇECEK!

JP Morgan da benzer durumda. olduğunu belirten Aktürk bu tür bankalar emtia piyasalarında spekülatif davrandıklarını söyledi.

 OPEC'in her ay yayınladığı rapora göre 'net long pozisyonları' fiyatın trendini gösterir' diyen Aktürk '' Net long pozisyonları açıktan alış demek. Yani vadeli piyasa oyuncuları açıktan alıyor. Bu da 'petrol fiyatları yükselme trendine girecek' demek" dedi.

Petrol fiyatlarının 2024 yılının ilk çeyreğine kadar 100 doları geçeceğine yönelik beklentisini paylaşan Aktürk, "Tahminime göre 2023 yılının sonuna doğru benzin fiyatları 50 lirayı geçecek" diye konuştu.

BRENT PETROL BUGÜN NE KADAR OLDU?

Dün 95,96 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 94,34 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün kapanışa göre yüzde 0,95 azalışla 93,44 dolar oldu. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 89,66 dolardan alıcı buldu.

Akaryakıttaki vergilendirme sistemi sil baştan değişiyor! Fiyatlar daha da yükselecek! İşte yeni sistem...

Petrol fiyatları için korkutan tahmin! Brent petrol bugün ne kadar oldu? 19 Eylül 2023 brent petrol fiyatı


 


Geri Dön