15 / 05 / 2024

Enerji Piyasası işbirliği

Enerji Piyasası işbirliği

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 13. Enerji Yatırım ve Düzenleme Konferansı'na katılmak için geldiği Bakü'de, ERERA Başkanı El - Hacı İbrahima Thiam ile bir araya geldi.

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Arçelik CEO'sundan dayanıklı eşya piyasası için uyarı!

Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği söyleşide Avrupa dayanıklı eşya piyasası için 2024 yılının çok zor geçebileceği uyarısında bulundu. Bulgurlu, iç piyasada da büyük bir yavaşlama yaşanacağını kaydetti.

Moody's’ten 1,4 trilyon dolarlık özel kredi piyasası için ‘ciddi zorluk’ uyarısı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's dünya çapında toplamda 1,4 trilyon dolarlık özel kredi piyasası için ciddi zorluk uyarısı yaptı.

Herkes bu haberi bekliyordu! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan ikmal açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ikmal tankerleriyle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

Kripto para piyasası için müjde!

Kripto para piyasası için Japonya'da müjde geldi! Japonya kripto para borsalarının coin listelemelerini daha kolay hale getireceklerini bildirdi.

Zekeriya Gökşenli Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu 2. Başkanlığı’na yeniden atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ikinci başkanlığına yeniden atama yaptı. İşte EPDK'da yapılan görevlendirmeler ve atanan isimler...

Çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor...

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Hong Kong'da satılan konuta Asya piyasası için rekor fiyat!

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 82 milyon dolarlık fiyata alıcı bulan konut, Asya piyasası için rekor bir fiyatla satıldı.

IMF’den konut piyasası için uyarı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) hafta içi yayınlanan bir raporunda hisse senedi ve konut piyasası için satışın büyük risk oluşturduğunu dile getirdi. 

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Zorunlu enerji verimliliği etüt raporunda son 2 ay!

Endüstriyel işletmeler, okul, hastane, alışveriş merkezleri ve otel gibi ticari hizmet binaları ve kamu binaları için enerji verimliliği etüt raporlarının tamamlanarak teslim edilmesi için 2 aylık bir süre kaldı.

Enerji Piyasası işbirliği Haberi

Enerji Piyasası işbirliği


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile Batı Afrika Ekonomik Topluluğu Elektrik Düzenleme Kurumu (ERERA) arasında işbirliği mutabakat zaptı imzalandı. 


EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 13. Enerji Yatırım ve Düzenleme Konferansı'na katılmak için geldiği Bakü'de, ERERA Başkanı El-Hacı İbrahima Thiam ile bir araya geldi. 


Yapılan görüşmenin ardından iki kurum arasında elektrik düzenlemeleri alanında işbirliği yapılmasını öngören mutabakat zaptına imza atıldı.  


Kurumsal kapasitelerin güçlendirilmesi öngörülüyor


EPDK Başkanı Yılmaz, Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Başkanı Alparslan Bayraktar'ın da hazır bulunduğu toplantıdaki konuşmasında, işbirliğinin kapsamının bilgi, deneyim, uzmanlık paylaşımı ve değişimini içerdiğini söyledi. Tarafların ilgi alanında olan etkinliklere ilişkin bilgilendirme ve taraflarca yürütülen etkinliklerin desteklenmesinin de işbirliği kapsamında olduğunu anlatan Yılmaz, kurumsal kapasitelerin güçlendirilmesinin ve ortak etkinlikler düzenlenmesinin de öngörüldüğünü ifade etti.  


Yılmaz, Türkiye'nin enerji piyasasının son...