26 / 07 / 2024

Enerji piyasası lisans

Enerji piyasası lisans

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin listeye göre, elektrik piyasasında üçü Karanlıkdere, Çayaltı ve Aladereçam HES’lere ait olmak üzere toplam altı üretim lisansı verildi.

Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e çıktı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e ulaştığını söyoedi.

Herkes bu haberi bekliyordu! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan ikmal açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ikmal tankerleriyle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

Zekeriya Gökşenli Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu 2. Başkanlığı’na yeniden atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ikinci başkanlığına yeniden atama yaptı. İşte EPDK'da yapılan görevlendirmeler ve atanan isimler...

Elektrikli araç şarj istasyonlarında ilk lisansı alan kurum belli oldu

Türkiye'de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından ilk elektrikli şarj ağı işletmeci lisansı En Yakıt'a verildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrikli araç şarj istasyonları için ilk lisansın verildiği duyurmuştu.

Akaryakıt bayilerinin denetiminde yeni dönem başlıyor!

Akaryakıt bayileri ve dağıtıcı lisansı sahipleri 1 Ocak tarihi itibarıyla sadece Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yetkilendirilen otomasyon şirketleri ile çalışabilecek.

Akaryakıtta asgari satış düzenlemesi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) ‘Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına ilişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

Vestas'tan, Türkiye’deki yenilenebilir enerji piyasasına yeşil ışık!

Yıllık 10 milyar dolarlık geliriyle dünya çapındaki en büyük rüzgar enerjisi şirketi Vestas, Türkiye’deki yenilenebilir enerji piyasasına yeşil ışık yaktı.

Ankamall EPDK'dan 10 yıllık lisans aldı!

Ankara’da bulunan ve Türkiye’nin ilk AVM’lerinden olan Ankamall, trijenerasyon sistemiyle elektrik üretmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan 10 yıllık lisans aldı.

EPDK'dan IC İçtaş'a 49 yıllık HES üretim lisansı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), IC İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait 2 hidroelektrik santrali (HES) için 49 yıl süreli üretim lisansı verildi.

Ağrı ve Tunceli'ye doğalgaz müjdesi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Ağrı ve Tunceli için yeniden doğalgaz dağıtım lisansı ihalesine çıkılacağını bildirdi.

Doğalgazda çok tüketene indirim!

Doğalgazda çok tüketene indirim yolu açılıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) doğalgaz tüketiminin az ya da çok olmasına göre fiyat belirlenmesinin yolunu açıyor.

Enerji piyasası lisans Haberi

Enerji piyasası lisans


Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), haziran ayında elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasalarında 30 lisans verdi.


Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin listeye göre, elektrik piyasasında üçü Karanlıkdere, Çayaltı ve Aladereçam HES’lere ait olmak üzere toplam altı üretim lisansı verildi.


Doğalgaz piyasasında, dördü CNG satış, biri dağıtım lisansı olmak üzere toplam beş, petrol piyasasında biri dağıtıcı, biri madeni yağ ve biri ihrakiye teslim lisansı olmak üzere toplam üç lisans, LPG piyasasında ise tamamı depolama lisansında oluşan 16 lisans...