07 / 08 / 2024

enerji projeleri ek süre

enerji projeleri ek süre

14 bin megavatlık (MW) 454 projenin lisansı, iptal riskiyle karşı karşıyaydı. Elektrik Piyasası Kanunu’nda değişiklik öngören tasarı ile lisans alan ancak izinlerini tamamlayamayan projelere 1 yıl süreyle son bir şans verilmesi kararlaştırıldı.

4 şehir için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bugünkü 32613 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararları ile Konya, Sakarya, Bursa, ve Afyonkarahisar'da çeşitli enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılması için karar verildi. İşte o kararlar...

İki şehir için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye'de farklı şehirlerde hayata geçirilecek olan enerji projeleri için kamulaştırma kararı verildi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o kamulaştırma kararları...

Son dakika! 18 il için kamulaştırma kararı geldi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, çok sayıda kentte enerji projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Agrega Enerji Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Agrega Enerji Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Gider, Mustafa Şimşek ve Yusuf Gönül ortaklığında kuruldu.

Gerçek Grup Yapı Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Gerçek Grup Yapı Enerji Anonim Şirketi bugün 300 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Üstün, Nafi Ergül, Faruk Bilal Şener ve Mustafa Yağcı ortaklığında kuruldu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten çok konuşulacak açıklamalar! ‘3 yıla azalacak’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıklar ve yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji ve su verimliliğine yönelik finansman ihtiyaçlarını karşılama konusunda köprü görevi gördüklerini söyleyerek, " Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 milyon avro olan kredi anlaşması imzaladık” ifadelerini

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Zincir Otomotiv İnşaat Ve Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zincir Otomotiv İnşaat Ve Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Esat Ekşi tarafından kuruldu.

Green Depolama İnşaat Ve Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Green Depolama İnşaat Ve Enerji Anonim Şirketi bugün Sultanbeyli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Hüsnü Şimşek tarafından kuruldu.

Avusturya'dan flaş hamle! Avusturya enerji şirketlerinden ek vergi alacak!

Avusturya'da devlet, 'fazla vergi' adı altında enerji şirketlerinden vergilerin yaklaşık yüzde 40'ını toplamaktadır.

Seramik sektörüne çifte darbe, iç pazarda Hint seramiği AB'de ek vergi

Yüksek enerji maliyetleri nedeniyle kapasitelerini daraltan seramikçiler Avrupalı üreticilerin şikayeti nedeniyle ek vergi soruşturmasıyla karşı karşıya kaldı.

Gerçek Dost Enerji İnşaat Danışmanlık Ve İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gerçek Dost Enerji İnşaat Danışmanlık Ve İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Şendoğan Aktaş tarafından kuruldu.

İspanya’dan tarihi karar! Zenginlere ek vergi getiriliyor

İspanya Maliye Bakanı Maria Jesus Montero, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlaması ile birlikte başlayan yüksek enflasyon rakamları ve enerji krizi sorunlarına karşı zengin kişilerden ek vergi alınmasına yönelik çalışma başlattıklarını duyurdu. İşte detaylar…

enerji projeleri ek süre Haberi

enerji projeleri ek süre


Elektrik sektöründe mali değeri yaklaşık 20 milyar dolar olan toplam 14 bin 43 megavat (MW) kurulu gücündeki projeyi, iptal edilmekten Elektrik Piyasası’nda değişiklik yapan tasarının kurtarması bekleniyor. Mevcut kanuna göre, lisans alan ancak izinlerini tamamlayamayan projelerin lisanslarının 2 Mayıs’ta iptal edilmesi öngörülüyordu. Fakat birçok yatırımcı, kendi iradeleri dışındaki çeşitli sebepler nedeniyle gerekli belgeleri alamadıklarını öne sürerek, EPDK ve Enerji Bakanlığı’ndan bu tarihin uzatılmasını talep etti. Lisans alan ancak izinlerini tamamlayamayan projelere, zorlu müzakerelerin sonucunda 1 yıl süreyle son bir şans verilmesi kararlaştırıldı. Meclis’te bekleyen tasarı bu haliyle yasalaşırsa, 20 milyar dolarlık proje için “hayat öpücüğü” işlevi görecek.


Eksikler ödüllendiriliyor


İnşaat öncesi süresini tamamlamış lisans sahiplerinin yükümlülüklerini yerine getirdiklerine dair belgeleri 2 Mayıs 2014 tarihine kadar EPDK’ya sunmaları gerekiyordu. Ancak bazı yatırımcılar...