03 / 05 / 2024

Enerji sektörü projeleri

Enerji sektörü projeleri

Avrasya İşletme ve Ekonomi Birliği'nin 15. Konferansı'na katılan ekonomistlere göre; petrol fiyatlarındaki düşüş ve ECB'nin olası müdahalesi dünya ekonomisini olumlu etkiler ancak enerji sektöründe iflaslar yaşanabilir.

Aksaray'da 18 jeotermal ihalesi yapılacak!

Aksaray'da 18 jeotermal kaynak arama sahası ile Sakarya'da 3 doğal mineralli su arama ruhsat sahası ve de 1 jeotermal kaynak arama ruhsat sahası ihalesi yapılacak.

Enerji sektörünün uluslararası karar alıcıları Ankara'da!

EIF – 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı 24-25 Kasım 2014 tarihlerinde ATO Congresium’da dünyanın önde gelen enerji sektörü karar alıcılarını, uzmanlarını, özel sektör temsilcilerini bir araya getirecek.

Enerji sektörü profesyonellerinden AA Enerji Terminaline övgü!

AA'nın yeni hizmeti Enerji Terminali, enerji piyasası profesyonellerine tanıtıldı. Limak Enerji Grubu Üst Yöneticisi Ergüven: "AA Enerji Terminali Türkiye'deki çok büyük bir boşluğu dolduracak" dedi.

Viven İnşaat, 2024'te yeni projeleri ile gayrimenkul sektörüne hız kazandıracak

Viven İnşaat, İzmir ve Çeşme’de hayata geçirdiği yeni projeleri ile gayrimenkul sektöründe liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Şirket tarafından  2023 yılı değerlendirildi ve 2024 yılına dair hedefler ve yeni projeler paylaşıldı. 

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Borsada rallide hangi sektör öne çıkacak?

2024'te yılın ilk yarısında ve ikinci yarısında ekonomik konjektörün birbirinden farklı olacağı kaydediliyor. Buna göre, borsada hangi sektörler kazandıracak. Borsa Filozofu @borsafilozofu X üzerinden enerji sektörü dedi. Peki yorumlar nasıl? 

Enerji yatırımları 2023 yılında yüzde 453 artışla gaza geldi!

Bu yıl teşvik belgesi alınan yatırımlar toplamda geçen yıla göre yüzde 58,4 artarken, enerji yatırımlarındaki yükseliş yüzde 453,7’ye ulaştı. 605,2 milyar liralık yatırımın 114 milyar lira ile yaklaşık beşte biri enerji sektöründe gerçekleşecek.

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yenilik! Enerji sektörünü de dahil etti

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yepyeni bir yenilik geldi. İŞ Bankası Grubu faaliyet alanına enerji sektörünü de dahil etti. İşte detaylar…

Maliyet artışları inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, yaptığı açıklamada “Üretimde çok yüksek maliyet artışları söz konusu. Döviz kurundaki artış, yüksek enerji maliyetleri ve hammadde fiyatlarındaki artışlar sektörümüzü oldukça zorladı.

Çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor...

Konut sektörü şahlanıyor! Yeni projeler raftan iniyor!

Konuta artan talebe karşı hareketsiz kalmayan inşaat firmaları, talebi karşılamak amacıyla yüksek maliyetlere rağmen harekete geçti. Yeni projeleri raftan indiren sektörün önemli firmaları, sektörü hareketlendirdi...

Doğalgaz krizi çimento sektörünü vurdu!

Enerji tüketiminde ikinci sektör konumunda bulunan çimento fabrikalarının doğal gaz kesintileri sebebiyle büyük bir kısmının üretime ara vereceği aktarılırken, fırının içindeki tuğlaların dökülmesi sebebiyle bozulan bir fırının 9 aya kadar üretimden kopabileceği belirtiliyor.  

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

İnşaat sektöründen kamu inşaat projeleri için fiyat farkı talebi!

İnşaat sektöründeki maliyet artışları gündemden düşmüyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de konuya ilişkin konuştu. 

Konut sektörünü 2021'de neler bekliyor?

2020 yılı Mart ayı ortasından bu yana tüketici talebi büyük darbe almış durumda. Özellikle, turizm, hazır giyim, hizmet, AVM, enerji, konut gibi alanlarda sıkıntı yaşandı. Peki konut sektöründe öngörüler ne? İşte sektör temsilcilerinin görüşleri...

Sektör Enerji Danışmanlık İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sektör Enerji Danışmanlık İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Elvan tarafından kuruldu.

Enerji sektörü projeleri Haberi

Enerji sektörü projeleri

Avrasya İşletme ve Ekonomi Birliği'nin (EBES) 15. Konferansı'na katılan ekonomistlere göre; petrol fiyatlarındaki düşüş ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) olası müdahalesi dünya ekonomisini olumlu etkiler ancak enerji sektöründe iflaslar yaşanabilir.


EBES tarafından yapılan açıklamaya göre, uluslararası bilimsel-akademik kuruluş EBES'in 15. Konferansı 8-10 Ocak 2015 tarihlerinde Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapıldı. Lizbon Üniversitesi ISCTE-IUL Enstitüsü'nün ev sahipliğinde yapılan konferansa İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği (İEAD) de destek verdi.


51 ülkeden 600 civarında akademisyen, uzman, bankacı ve bürokratın katıldığı konferansta teorik konular yanında dünya ekonomisindeki son gelişmeler de konuşuldu. Tartışmaların ana teması ise son zamanlarda hızla düşüşe geçen petrol fiyatları ile Avrupa ekonomisindeki son gelişmeler oldu.


EBES'in kurucuları Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, Yrd. Doç. Dr. Ender Demir ve Dr. Hakan Danış'ın verdiği bilgilere göre; konferansta...