30 / 04 / 2024

Enerji tasarrufunda vergi indirimi

Enerji tasarrufunda vergi indirimi

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER), enerji tasarrufunu artırmak amacıyla “A+ tasarruflu” ürünlere getirilen 1.5 puanlık vergi indirimini değerlendiriyor.

Avusturya'dan flaş hamle! Avusturya enerji şirketlerinden ek vergi alacak!

Avusturya'da devlet, 'fazla vergi' adı altında enerji şirketlerinden vergilerin yaklaşık yüzde 40'ını toplamaktadır.

Seramik sektörüne çifte darbe, iç pazarda Hint seramiği AB'de ek vergi

Yüksek enerji maliyetleri nedeniyle kapasitelerini daraltan seramikçiler Avrupalı üreticilerin şikayeti nedeniyle ek vergi soruşturmasıyla karşı karşıya kaldı.

İspanya’dan tarihi karar! Zenginlere ek vergi getiriliyor

İspanya Maliye Bakanı Maria Jesus Montero, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlaması ile birlikte başlayan yüksek enflasyon rakamları ve enerji krizi sorunlarına karşı zengin kişilerden ek vergi alınmasına yönelik çalışma başlattıklarını duyurdu. İşte detaylar…

Kamu binalarının ışıkları sönüyor! Enerji tasarrufunda yeni önlemler!

Avrupa ülkeleri yaşanacak olası enerji krizine karşı hazırlıklarına devam ediyor. Yunanistan’da bu kapsamda Parlamento binasının ışıklandırılmasında kısıtlamaya gitti.

Gerçek vergi şampiyonu bordrolu çalışanlar oldu!

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, "2018'de çalışanlardan ve işverenlerden alınan vergiler kıyaslandığında gerçek vergi şampiyonunun bordrolu çalışanlar olduğu görülüyor." dedi.

İşte enerji tasarrufunda doğru bilinen 10 yanlış!

ETADER, 10 milyon hanenin yüzde 72’sinin kombisini yanlış kullanması nedeniyle fazla doğalgaz tükettiğini belirtti. Dernek, enerji tasarrufunda doğru bilinen yanlışları 10 maddede sıraladı.

Çatılar yüzde 26 enerji tasarrufu sağlıyor!

Enerji tasarrufunda yüzde 26 oranında avantaj sağlayan çatı tasarımları, romatizmadan solunum yolu ve deri hastalıklarına, pek çok sağlık sorununun aşılmasını sağlıyor.

Isı yalıtımı ve enerji tasarrufuna vergi düzenlemesi!

Maliye Bakanlığının hazırladığı, ısı yalıtımı ve enerji tasarrufuna yönelik işlemlerin gider yazılması, damga ve harçlardan da istisna tutulması imkanı hayata geçti.

Son 10 yılda doğalgaz kullanımı yüzde 43 azaldı!

Kış bitti ve İstanbul’da baharın simgesi erguvanlar açtı. İGDAŞ, kışın ardından enerji tasarrufunda İstanbulluların karnesini açıkladı.2006’dan bu yana sayaç başına doğalgaz kullanımı yaklaşık yüzde 43 oranında azaldı.

ENER-G Sistemleri ile enerji tasarrufunda yeni devir!

ENER-G, yatırım ve işletmelerin hem elektrik hem de iklimlendirme sistemlerindeki enerji tasarrufunda yepyeni bir devir başlatıyor. ENER-G’nin Türkiye’deki tek yetkili temsilciliği ve çözüm ortaklığını PNQ Teknoloji Sistemleri yapıyor. 

Emrullah Eruslu: Enerji tasarrufunda aslan payı yalıtımda!

Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu, Enerji Tasarrufu Haftası nedeniyle enerji verimliliği ve enerji tasarrufuna dikkat çekti. Eruslu, doğru malzemeyle doğru uygulanan ısı yalıtımının enerji tasarrufuna büyük katkısı olduğunu belirtti.

Verimli konuta düşük vergi!

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Enerji verimliliğini artırıcı tedbirlerimiz olacak. Vergilendirmede düzenlemeye gideceğiz. Verimliliği yüksek alanlarda daha düşük vergi söz konusu olacak. Konut olabilir, araçlar olabilir." dedi.

Gaziosmanpaşa’da Enerji Tasarrufu Semineri düzenlenecek!

‘Enerji Tasarrufunda Çevre Dostu Çözümler: Cephelerde Isı Yalıtımı ve Yangın Güvenliği’ semineri 21 Ekim 2015 Çarşamba saat 09.30’da Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda başlayacak.

Enerji tasarrufunda vergi indirimi Haberi

Enerji tasarrufunda vergi indirimi

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER) Başkanı Zafer Yavuztürk: “Tasarruflu ürünlere getirilen vergi avantajı enerji tasarrufu için büyük bir adım ama alınan tedbirler ve kararlar yeterli değil. Enerjinin bilinçli kullanımı kararlılıkla teşvik edilmeli; tüm devlet kurumları bu konuda seferber olmalı…”



Türkiye’de enerji ve ısı tasarrufu bilincini artırmak ve bu amaçla kamu yararına etkinlik göstermek üzere kurulan Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER), geçtiğimiz günlerde hükümet tarafından alınan enerji tasarruflu ürünlerde vergi avantajı kararını değerlendirdi. ETADER Başkanı Zafer Yavuztürk; “Hükümetin aldığı akıllı buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, klima ve bulaşık makinesi gibi enerji verimliliği yüksek A+ ürünlerde yüzde 1.5 oranında vergi indirimine gidilmesi kararı ülkemiz adına enerji tasarrufu konusunda atılan büyük bir adım. Tüketicileri enerji tasarruflu ürünler kullanmaya ve üreticileri bu tür...