03 / 05 / 2024

enerji üreten park

enerji üreten park

Milliyet Gazetesi Dış Haberler Servisi'nin haberine göre; İngiliz yayın kurumu BBC tarafından yayımlanan yazıda, gelecekte parkların kent yaşamında büyük önemi olacağı, parklarda gıda ve enerji de üretilebileceği yazıyor...

Borusan EnBW Enerji ile Petrol Ofisi şarj istasyonu için anlaştı!

Yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten Borusan EnBW Enerji ve Petrol Ofisi elektrikli şarj istasyon ağı kurmak üzere stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. Buna göre Petrol Ofisi’nin 2000 istasyonunda elektrikli şarj ünitesi kurulacak.

Borsaya yeni bir şirket daha geliyor! CW Enerji’nin yüzde 20,20’si halka açılacak

Borsa İstanbul’a yeni bir şirket daha geliyor. Güneş paneli üreten CW Enerji şirket sermayesinin yüzde 20,20’sini halka açıyor. Halka arza ilişkin 26 Nisan ile 28 Nisan tarihleri arasında talep toplanacak. Halka arz fiyatı ise 108,60 lira olarak belirlendi.

Tayfun Küçükoğlu: Enerji üreten evler yapabiliriz!

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, ''Avrupa’da öne çıkan ‘sıfır enerjili evler’in ötesinde, değil enerji tüketen, üreten evler yapabiliriz'' diye konuştu.

Ziraat GYO ile Çalık Enerji ortak şirket kurdu!

Ziraat GYO ile Çalık Enerji ortak şirket kurduğunu söyleyen Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, yeni kurulan şirketin Taşkent Merkez Park Gayrimenkul Yatırım A.Ş. olduğunu belirtti.

Park Capital Enerji Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Park Capital Enerji Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz Yayla ve Scherıef Hassan ortaklığında kuruldu. 

Zorlu Enerji'den Pakistan'a güneş parkı!

Zorlu Enerji'nin Pakistan'da yapacağı 100 megavatlık solar park yatırımı için Lahor kentinde imza töreni düzenlendi.

Şanlıurfa Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin inşaatı tamamlandı!

10 ilçeden toplanan katı atıkları ayrıştırılarak enerji üretimi yapan tesisi inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi "Türkiye medeniyet anlamında katı atığını ekonomiye kazandırarak enerji üreten bir yapıya kavuşuyor" dedi

Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’nin ikinci fazı ticarete başladı!

Aksa Enerji tarafından temeli 2012 yılında atılan, yerli kömür kullanarak enerji üreten Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’nin 135 MW’lık ikinci fazının kabulü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapıldı.

Park Dedeman Levent'e Leed Gold Sertifikası!

Park Dedeman Levent, çevre dostu bina tasarımıyla dünyanın en önemli çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği belgesi LEED’in en üst seviyelerinden olan “Gold Sertifikası”nı almaya hak kazandı.

Beyaz Park Topkapı'da 395 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Bugüne kadar ağırlıkla üst gelir gurubuna proje üreten Beyaz İnşaat, Beyaz Park ile Topkapı'ya geldi. 371 konut ve 4 bin metrekareyi bulan ticari ünitelerin yer aldığı projede satışlar başladı.

371 konuttan oluşan Beyaz Park Topkapı satışta!

Bugüne kadar ağırlıkla üst gelir grubuna proje üreten Beyaz İnşaat, Beyaz Park ile Topkapı'ya geldi. 371 konutun bulunduğu projede daire fiyatları 395 bin TL'den başlıyor.

Bolu Yedigöller Milli Parkı'na yapılan yatırımların yüzde 85'i tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Yedigöller Milli Parkı'na dev bir yatırım gerçekleştirdi. 2015 yılı yatırım programında yer alan milli parkın yol çalışmaları tamamlanırken, enerji nakil hattı çalışmaları ise hızla devam ediyor.

Çankaya Belediyesi kendi enerjisini üretmeye başladı!

Atölyede yaptıkları rüzgâr türbini ve güneş enerjisi panelini Ahlatlıbel Spor ve Sosyal Tesisleri’ne yerleştiren Çankaya İşçileri, kendi yaptıkları aydınlatma direğine enerji vererek parkı aydınlatmaya başladılar...

enerji üreten park Haberi

enerji üreten park

Geleceğin kentlerinde gitgide daha fazla önem arz edecek olan parkların sadece yeşil alan olarak hizmet vermeyeceği ve işlevlerinin artacağı tahmin ediliyor.

İngiliz yayın kurumu BBC tarafından yayımlanan yazıda, uzmanların 2050 yılında parkların nasıl olacağı tahminlerine yer verildi. Makalede, Peter Groffman gibi ekolojistlerin, gelecekte parkların kentin havasını daha fazla temizleme, gıda ve enerji üretimi gibi özelliklerinin olacağını tahmin ettikleri belirtiliyor. Bu yeni özellikler her kentin ihtiyaçlarına göre farklılık gösterecek ve hiç bir park aynı olmayacak.


Milliyet Gazetesi Dış...