03 / 05 / 2024

enerji verimi olan binalar

enerji verimi olan binalar

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz ve VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin binalarda enerji verimliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağdaş Korkmaz, Türkiye'deki binaların yüzde 80'ninde zafiyet olduğunu dile getirdi.

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Enerjide radikal değişim! Binlerce kişi işten çıkarılacak

Dünyada madenlerin kapatılmasına yönelik planlar ile pazarın ucuz ve temiz enerji kaynakları olan rüzgar ve güneş enerjisi sektörüne dönüşümü nedeniyle, 2050 itibarıyla yaklaşık 1 milyon madenci işten çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalacak.

Zorlu Enerji ile Schaeffler ortaklık anlaşması imzaladı

Zorlu Enerji, rüzgar türbinlerindeki major ekipmanların atölye seviyesi bakım hizmetleri ve bu alandaki yenilikçi çözümlerini arttırmak için Almanya merkezli olan teknoloji firması Schaeffler ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Daha az enerji tüketimi sağlayan Bosch ASX12XB30N klimanın fiyatı açıklandı!

Son yıllarının en sıcak günlerinin yaşandığı ve ülkenin her bölgesinin resmen sıcaklıktan kavrulduğu şu günlerde Bosch’tan iç ferahlatacak bir haber geldi. Bosch, daha az enerji tüketimi sağlayan ve mükemmel bir sessizliğe sahip olan Bosch ASX12XB30N klimayı tanıttı.

CW Enerji borsada ne zaman işlem görecek? CW Enerji paylarının borsada işlem göreceği tarih belli oldu!

Nisan ayının son haftasında halka arz sürecini tamamlamış olan CW Enerji’nin Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacağı tarih de açıklandı.

Elektrik borcu olanların dikkatine! Yeni enerji paketi yolda!

Elektrik borcu olan vatandaşları yakından ilgilendiren bir haber paylaşıldı. AK Parti, yeni bir enerji paketi hazırlıyor. İşte detaylar!

Bosch’un sevilen serisinde en ucuz fiyat bu haberde! Bosch bulaşık makinesi 17 Eylül 2022 fiyat listesi…

Bosch’un en çok satılan bulaşık makinesi Serie 4 Solo şimdi muhteşem indirimli fiyatıyla sizi Trendyol.com’da yerini aldı. Birçok özelliğinin yanında, enerji açısından oldukça verimi olan Bosch bulaşık makinesi en ucuz fiyatıyla sizi bekliyor. İşte Bosch 17 Eylül 2022 fiyat listesi..

Otomobile enerji zammı yolda

Türkiye’de otomobil üretiminde 2021 yılında yüzde 5 olan enerji maliyeti, elektrik ve doğalgaza gelen son zamlarla yüzde 15’e kadar yükseldi.

Enerji Ajans Başkanı'ndan korkutan benzin açıklaması: "Yetmeyebilir..."

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, yaşanmakta olan enerji krizinin küresel ekonominin 1970'lerde yaşadığı petrol şokundan "çok daha büyük" olduğunu söyledi.

AB'den 18 maddelik yeni enerji planı! Rusya ile bağlar kopacak!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya'ya olan enerji bağlılığını azaltmak için 18 maddelik yeni planını açıkladı. İşte o maddeler...

BİS Enerji'ye 2 milyar dolarlık haciz!

Türkiye'nin en önemli enerji şirketlerinden biri olan BİS Enerji, kredi borcunu ödememesi nedeniyle icralık oldu. 2 milyar dolara ulaşan borç sebebiyle şirketin gayrimenkullerine el konuldu.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ile ilgili soru önergesi verildi!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında kayıtlı olan binalara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sıfır enerji binalar, ZeroBuild Forum’20 de ele alınacak!

Çevre, ülke ekonomisi ve bireysel kazanım özelinde büyük bir öneme sahip olan ‘Sıfır Enerji Binalar’, Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Forum’20’de uluslararası konuşmacılar ve tüm ilgili paydaşların katılımı ile ele alınacak.

Enerji Kimlik Belgeli bina sayısı 1 milyonu aştı!

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alanların sayısı 1 milyonu geçti. Yeni binalarda alınması zorunlu olan belge, pek çok konuda avantaj sağlıyor. Yüksek enerji verimliliğine sahip binalar kiracıları da, ev sahiplerini de mutlu ediyor...

enerji verimi olan binalar Haberi

enerji verimi olan binalar

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği'nin (VERİMDER) enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı bilincini artırmak amacıyla başlattığı "Anadolu Buluşmaları”nın beşinci durağı Gaziantep oldu. Dünya Gazetesi'nden Talip Öztürk'ün haberine göre; Dalmaçyalı sponsorluğunda Hışvahan'da gerçekleştirilen toplantıda VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, Dünya Gazetesi Üst Yöneticisi Hakan Güldağ, VERİMDER Dernek Başkanı Çağdaş Korkmaz, Sifir Enerji ve Pasif Ev Derneği (SEPEV) Başkanı Seda Güleç, enerji verimliliği ve gelecek konusuna ilişkin bilgi paylaştı.

Toplantıya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Fikret Kileci, Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Aslı Tezel İle çok sayıda davetli katılım gösterdi. 

"Konutların yüzde 80'inde enerji verimli kullanılmıyor" 

Enerjiyi verimli kullanma ve enerji tasarrufu algısını bütün Türkiye'ye yaymayı hedeflediklerine dikkat çeken Prof. Dr. Emre Alkin, bir binayı...