16 / 05 / 2024

enerji verimliliğine yönelik çözümler

enerji verimliliğine yönelik çözümler

Günümüzde küresel enerji tüketiminin yüzde 40’ını binalar oluşturuyor. Bugün inşa edilen her ticari bina, önümüzdeki 15 yıl içerisinde tüketilecek ortalama 12,000 MWs’lik elektrik enerjisini hapsediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten çok konuşulacak açıklamalar! ‘3 yıla azalacak’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıklar ve yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji ve su verimliliğine yönelik finansman ihtiyaçlarını karşılama konusunda köprü görevi gördüklerini söyleyerek, " Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 milyon avro olan kredi anlaşması imzaladık” ifadelerini

Süt üreticilerine yeni yılda verilecek çiğ süt desteğine ilişkin detaylar açıklandı!

Süt üreticilerine 2023-2024 yıllarında verilecek çiğ süt desteğine yönelik esaslar ile süt piyasasının düzenlenmesine dair hususlar belli oldu. İşte detaylar...

Avrupa Birliği'nde kripto para madenciliğine yönelik yasaklar kapıda!

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) Başkan Yardımcısı Erik Thedeen yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nde son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin gibi yüksek enerji tüketen kripto madenciliğinin yasaklanması gerektiğini belirtti.

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Türkiye'de binaların yüzde 80'inde zafiyet var!

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz ve VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin binalarda enerji verimliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağdaş Korkmaz, Türkiye'deki binaların yüzde 80'ninde zafiyet olduğunu dile getirdi.

Bitcoin madenciliğinde yeni enerji dinamikleri ne olacak?

Son zamanlarda artan Bitcoin madenciliğine yönelik yatırımları hızla artıyor. Peki, Bitcoin madenciliğinde enerji dinamikleri nasıl olmalı? Capital Dergisi'nden Mehmet Öğütçü bu ayki köşe yazısında Bitcoin madenciliğini kaleme aldı. 

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

ÇEDBİK Binalarda Cam Filmi Uygulamaları ve Enerji Verimliliğine Katkısı Semineri 28 Ekim'de!

ÇEDBİK, seminer etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. Dernek 28 Ekim'de Binalarda Cam Filmi Uygulamaları ve Enerji Verimliliğine Katkısı Semineri düzenliyor.

Enerji Kimlik Belgeli bina sayısı 1 milyonu aştı!

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alanların sayısı 1 milyonu geçti. Yeni binalarda alınması zorunlu olan belge, pek çok konuda avantaj sağlıyor. Yüksek enerji verimliliğine sahip binalar kiracıları da, ev sahiplerini de mutlu ediyor...

ABD'nin Türk çeliğine yönelik ilave vergi kararı anayasaya aykırı bulundu!

ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'den ithal edilen çeliğe yönelik olan gümrük vergisini iki misline çıkarma kararının anayasaya aykırı olduğuna karar verdi. 

Kentsel dönüşüm konutlarında enerji verimliliği artacak!

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Türkiye’deki tüm binalar için zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi’nin yanı sıra kullanılan inşaat malzemesi mutlaka sorgulanmalı'' diye konuştu.

Binalarda enerji verimliliği yalıtımla başlar!

6-12 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Ülkemizdeki tüm binaları yalıtımlı hale getirerek her yıl 9 milyar dolar tasarruf edebiliriz" dedi...

BDDK'dan konutlarda enerji verimliliğine teşvik!

BDDK'dan konutlarda enerji verimliliğine teşvik geliyor. Enerji performansı 'A' sınıfı olan konutlar için oran yüzde 90, 'B' sınıfı olan konutlar için oran yüzde 85'e çıkacak. 

enerji verimliliğine yönelik çözümler Haberi

enerji verimliliğine yönelik çözümler

Günümüzde küresel enerji tüketiminin yüzde 40’ını binalar oluşturuyor. Bugün inşa edilen her ticari bina, önümüzdeki 15 yıl içerisinde tüketilecek ortalama 12,000 MWs’lik elektrik enerjisini hapsediyor.


Enerji Verimliliği İşbirliği Uluslararası Ortaklığı (ipeec) ve Uluslararası Enerji Ajansı’nın (iea) ev sahipliği yaptığı, Paris’te gerçekleşen Endüstriyel Enerji Verimliliği toplantısı öncesinde, ThyssenKrupp Asansör İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Yönetimi Departmanı Müdürü Sascha Frömming şöyle konuştu: “Günümüzde, kentlerdeki binalar ortalama 15 yıllık ömre sahip, verimsiz bina hizmetleri ile zayıf enerji modellerine ‘mahkum edilmekte’. Asansör, ısıtma, havalandırma ve soğutma gibi bina sistemleri, en verimli halleriyle çalışmıyor; dolayısıyla bu konu ile acilen ilgilenmek, büyük önem taşıyor. 


Günümüzde küresel enerji tüketiminin yüzde 40’ını binalar oluşturuyor. Geniş hizmet yelpazesine sahip endüstriyel bir grup olarak ThyssenKrupp, kentsel alanlarda enerji verimliliğine daha çok odaklanan tasarımların...