29 / 04 / 2024

enerji zamları

enerji zamları

Elektrik ve doğalgazda yüzde 9 oranındaki fiyat artışının tüketici enflasyonuna doğrudan etkisinin yaklaşık 0.4 puan artırıcı yönde olması beklenirken, enflasyonun yıl sonunda yüzde 9'un üzerinde gerçekleşeceği beklentileri arttı.

Enerji zamları yolda, tasarruf için hazır olun!

Enerji zamları yolda, tasarruf için hazır olun. ETADER Başkanı Zafer Yavuztürk, enerji fiyatlarına yapılacak zamların, ısı ve elektrik tasarrufunun önemini bir kat daha artıracağını söyledi.

Doğal gaz zamları ve yeni tarife uygulaması tüketimi azalttı

PALMET Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray, Türkiye'nin en önemli sanayi merkezlerinden olan Gebze ve Kocaeli'de doğal gaz zamları sonrasında tüketimin azaldığını bildirdi.

Enerji fiyatları uçtu! Ekmek fiyatlarına büyük zam yolda! 10 Eylül 2022 fiyat listesi..

210 gramlık normal ekmeğin maliyetinin 5.7 lirayı aştığını söyleyen Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, yakın bir zamanda 6 liradan satılabileceğini belirtti. Bunun sebebi olarak da son bir yılda enerji fiyatlarına yapılan zamları gösterdi. İşte haberin detayları…

Tüketici Konfederasyonu, elektrik zamlarının iptali için dava açtı!

Tüketici Konfederasyonu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 1 Ocak 2022 itibarıyla yüzde 50 ila yüzde 12 aralığında yapılan elektrik zamlarının iptali için yargı yoluna başvurdu.

Araba fiyatları ters köşe yaptı! Yeni zamlar geliyor!

Hammadde ve navlun maliyetlerindeki artışlarla boğuşan otomotiv üreticilerine bir darbe de enerji zamlarından geldi. Sözleşmelerde revizyonların kaçınılmaz hale geldiğini söyleyen tedarikçiler, yüzde 7'ye varan fiyat artışına hazırlanıyor. Artan maliyetler otomobil fiyatlarına da yansıyacak.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları: Biz de mağduruz!

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), son zamanlarda sık sık gündeme gelen akaryakıt zamları ile ilgili açıklama yaptı.

Ekonomistler Ekim enflasyonu için ne dedi?

Enflasyon giyim, gıda ve enerji zamları ile yüzde 1.9 artarken, çekirdek enflasyon yüzde 9.04'e indi. Enflasyon hesaplamasındaki en yüksek katkıya sahip gıda ve alkolsüz içecekler grubundaki fiyat artışı, TÜFE yükseltmeye devam ediyor.

Enerji zamları enflasyona nasıl yansıyacak?

Elektrik ve doğalgazda yüzde 9 oranındaki fiyat artışının tüketici enflasyonuna doğrudan etkisinin yaklaşık 0.4 puan artırıcı yönde olması beklenirken, enflasyonun yıl sonunda yüzde 9'un üzerinde gerçekleşeceği beklentileri arttı.

Zafer Yavuztürk: Enerji zamları yolda!

Taner Yıldız'ın da doğalgaz fiyatlarına zam konusunda "Bugüne kadar çok direndik, hesapları gözden geçireceğiz" dediğine işaret eden Zafer Yavuztürk, tüketicilerin daha yüksek enerji faturalarına hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Enerji zamları yolda, tasarruf için hazır olun!

Enerji zamları yolda, tasarruf için hazır olun. ETADER Başkanı Zafer Yavuztürk, enerji fiyatlarına yapılacak zamların, ısı ve elektrik tasarrufunun önemini bir kat daha artıracağını söyledi.

Eren Enerji Termik Santrali denize yapay resifler bırakacak!

Zonguldak’ın Çatalağzı beldesinde faaliyet gösteren Eren Enerji Termik Santrali, balıklara yaşam ortamı oluşturulması amacıyla, denize yapay resifler  bırakacak  

Yenilenebilir Enerji sektörüne yeni düzenlemeler!

5346 sayılı 'Yenilenebilir Enerji Kanunu'nu değiştirerek 8 Ocak 2011 'de yürürlüğe giren 7 maddelik düzenleme ile yerli girdi ve teknoloji kullanımına önemli teşvikler sağlanıyor

2. Ulusal Enerji Verimliliği Fuarı, 13 Ocak'ta yapılacak!

2.Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı 30.Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında, 13-14 Ocak 2011 tarihlerinde İstanbul WOW Convention Center"de gerçekleştirilecek

Artık her binanın enerji belgesi olacak!

Erhan Albayrak, "Ülkemizde ısı yatımının tasarrufu açısından ne kadar önemli olduğu asıl şimdi anlaşılacak. Artık bina alırken tapunun yanında enerji kimlik belgesi de aranacak" dedi

enerji zamları Haberi

enerji zamları


 Ekim ayından itibaren elektrik ve doğalgazda yüzde 9 oranındaki fiyat artışının tüketici enflasyonuna doğrudan etkisinin yaklaşık 0.4 puan artırıcı yönde olması beklenirken, enflasyonun yıl sonunda yüzde 9'un üzerinde gerçekleşeceği beklentileri arttı.


Reuters'ın sekiz ekonomistten aldığı beklentilere göre, enerji zamlarının enflasyona doğrudan etkisinin 0.41 puan olması beklenirken, dolaylı etkilerle birlikte yıl sonu enflasyonuna katkının 0.5-1 arasında olacağı öngörülüyor.


TCMB'nin yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 7.6 seviyesinde bulunurken ekonomistlerin tahminleri ise zam açıklaması öncesi Reuters anketine göre yüzde 8.7 seviyesinde bulunuyordu.


Reuters anketine yılsonu tahminleri yüzde 8.20-9.10 bandında yer alırken, revizyonların ardından ekonomistlerin büyük bölümü enflasyonun yıl sonunda yüzde 9'un üzerine çıkacağını öngörüyorlar.


TÜİK verilerine göre, elektrik fiyatlarının tüketici enflasyonu üzerindeki ağırlığı yüzde 3.12, doğalgaz fiyatlarının ağırlığı ise yüzde 1.4.


HSBC Portföy Stratejisti Ali Çakıroğlu, "Bu...