15 / 05 / 2024

enerjisa enerji

enerjisa enerji

ICCI Enerji Oscar Ödülleri kapsamında Ödüllere başvuran yaklaşık 50 şirketin enerji tesisleri "yenilenebilir enerji santralleri" ve "termik santraller" olmak üzere 2 kategoride değerlendirildi. Değerlendirme sonunda Oscar ve jüri özel ödülleri verildi...

Eşarj istasyon sayısını 495’e çıkarmak için yatırım yapma kararı aldı

Enerjisa Enerji’nin 2018 yılında sürdürülebilir ve çevreye duyarlı bir gelecek hedefiyle yüzde 94 oranında çoğunluk hisselerine sahip olduğu Eşarj, istasyon ağına yaklaşık 300 milyon TL’lik yatırım yapacak.

Enerjisa Enerji A.Ş’nin yeni ofisine Cushman & Wakefield imzası!

Türkiye'nin lider enerji şirketi olan Enerjisa Enerji A.Ş.'nin yeni merkez ofisinin kiralama danışmanlığını Cushman & Wakefield üstlendi.

Adapazarı-İzmit Enerji İletim Hattı için kamulaştırma!

154 kV Adapazarı-Köseköy-Hyundai-Enerjisa-İzmit-Yarımca I-Tepeören Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi Kapsamındaki Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Adana'da Enerji Verimliliği Eğitimleri başladı!

Adana'da, Enerjisa tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik "Enerji Verimliliği Eğitimleri" etkinliği düzenlendi.

Enerjisa’dan 4,5 milyar TL'lik enerji yatırımı!

Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, geçtiğimiz 5 yıl boyunca planlarının yüzde 100’ünü uyguladıklarını anlatarak “Bundan sonraki süreçte ise yerli üretim kaynaklarına yöneleceğiz” dedi. Zaimler, 2016-2020 yıllarını kapsayan dönemde elektrik dağıtımına 4,5 milyar lira yatırım yapacaklarını belirtti.

Enerjisa 5 yılda 10 milyar liralık yatırım yapacak!

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, Enerjisa'nın gelecek dönemde yapacağı yatırımlara ilişkin, "Sadece elektrik dağıtım tarafında yılda 1-1,5 milyar lira olmak üzere, 5 yılda toplam 10 milyar liraya yakın yatırım planlıyoruz." dedi.

Enerjisa sektöre 11 milyar dolarlık yatırım yaptı!

Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, Türkiye’de orta ve uzun vadede sağlıklı bir enerji piyasası oluşacağına inandığını söyledi. Sabancı, ''Enerjisa olarak, ortağımız E.ON ile birlikte, sektöre 11 milyar dolar yatırım yaptık'' dedi.

Enerjisa 2018'de halka açılmayı hedefliyor!

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Göçmen, Enerjisa’nın 2018 başında halka açılacağını belirtti. Göçmen, azınlık hissesi satıp halka arzı desteklemek istediklerini söyledi.

Güler Sabancı enerji sektörünü değerlendirdi!

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Enerjisa ile faaliyet gösterdikleri enerji sektörünü değerlendirdi. Sabancı, “Güneş enerjisi önemli. Bu potansiyelin gelecekte ekonomiye kazandırılacağını inanıyorum” dedi.

Enerjisa yatırımları hız kesmeden devam ediyor!

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen yaptığı açıklamada Enerjisa ’nın 7500 MW’lik üretim portföyü hedefini koruduğunu, bazı yatırımları daha erken tamamlamaya çalıştıklarını dile getirdi...

Enerjisa yatırımları hızla devam edecek!

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen yaptığı açıklamada Enerjisa ’nın 7500 MW’lik üretim portföyü hedefini koruduğunu, bazı yatırımları daha erken tamamlamaya çalıştıklarını dile getirdi...

Enerjisa ciroyu yüzde 50 artırdı!

Enerjisa yatırımları hızla devam edecek. Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, elektrikteki 7500 MW’lik kurulu güç hedeflerini koruduklarını, Enerjisa’nın yatırımlarının hızlanarak devam edeceğini söyledi...

Enerjisa yatırımları hızla devam edecek!

Enerjisa yatırımları hızla devam edecek. Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, elektrikteki 7500 MW’lik kurulu güç hedeflerini koruduklarını, Enerjisa’nın yatırımlarının hızlanarak devam edeceğini söyledi.

enerjisa enerji Haberi

enerjisa enerji


Enerji sektörüne yapılan hizmetleri ve katkıları desteklemek amacıyla verilen Enerji Oscarları sahiplerini buldu.


Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı (ICCI) kapsamında verilen ICCI Enerji Oscar Ödülleri için JW Marriott Hotel’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı tören düzenlendi.


Ödüllere başvuran yaklaşık 50 şirketin enerji tesisleri "yenilenebilir enerji santralleri" ve "termik santraller" olmak üzere 2 kategoride değerlendirildi. Değerlendirme sonunda Oscar ve jüri özel ödülleri sahiplerini buldu.


Yenilenebilir enerji santralleri alanında hidroelektrik kategorisinde 2M Enerji Üretim AŞ'ye ait Sıra Konaklar Regülatörü ve HES, rüzgar kategorisinde Fina Enerji'ye ait Ziyaret RES ve Sanko Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Çatalca RES, jeotermal kategorisinde Maren Maraş Elektrik Üretim, Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Maren Germencik JES (deniz), biyokütle ve atık kategorisinde Mey...