18 / 05 / 2024

Enerjisa güç hedefi

Enerjisa güç hedefi

Sabancı Holding ve Alman enerji şirketi E.ON'un yüzde 50-50 ortaklığı olan Enerjisa, 2020 yılında enerjide ulaşmak istediği toplam kapasite hedefini daha önce açıkladığı 7,500 MW'tan 5,000 MW'a düşürdü.

Ekonominin 3 yıllık yol haritası açıklandı! Bu yıl için enflasyon hedefi yüzde 65’e yükseldi! Büyüme yüzde 4 olacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024-2026 dönemini içeren Orta Vadeli Programı (OVP) ile ilgili detayları açıkladı. Buna göre, bu yıl için enflasyon hedefi yüzde 65’e yükseldi. İşte o rakamlar...

Deprem sonrası Enerjisa’dan flaş açıklama! Acilen göz atmak gerekiyor!

Enerjisa, 2023 yılı kapsamında yapacağı yatırımları açıkladı. Şirket tarafından yapılan yatırım duyurusunda, yapılacak yatırımların önemli bir kısmının Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Toroslar Bölgesi’ne gerçekleşeceği belirtildi.

İslam Memiş bombayı patlattı! Yatırım için yeni hedefi gösterdi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolar açıklamaları ile gündeme geldi. Yaptığı tahminlerle birçok kişiye yol gösteren Memiş’ten çarpıcı açıklamalar yaptı. Gram altının yılsonunda ne olacağını paylaştı. İşte tüm detaylar...

Yabancıya konut satışında yıl sonu hedefi 50 bin!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Ocak – Ağustos döneminde yabancıya konut satışı 30 bin 849 olmuştu. Sektörde yabancıya konut satışında yıl sonu hedefi 50 bin şeklinde...

Küçükoğlu Holding’in hedefi mutlu çalışanlar!

Otomotiv, perakende ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Küçükoğlu Holding'in hedefi mutlu çalışanlar...

Konut sektörü 2020’de zirveyi görecek!

Konut sektörü, yılın ilk yarısında zorlansa da yılın ikinci yarısında gelen faiz indirimleri sayesinde toparlandı. Yeni yılda ise satış rekorlarının kırıldığı günlere geri dönme hedefi var.

Berat Albayrak: ABD Ticaret Bakanı ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "ABD Ticaret Bakanı Ross ile ülkelerimiz arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğini kapsamlıca ele aldığımız verimli bir görüşme gerçekleştirdik 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi için kararlılığımızı bir kez daha vurguladık."dedi.

İkinci eylem planında daha yeşil şehirler hedefi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan eylem planına göre, şehirlerde altyapı yatırımlarının yanında daha yeşil ve yaşanabilir şehirler hedefi kapsamında millet bahçeleri, bisiklet ve yürüyüş yolları, gürültü bariyerleri inşa edilecek...

Her binaya güneş santrali geliyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 100 Günlük Eylem Planı’nda yer alan 17 hedefi açıkladı. Dönmez, bina çatı ve cephelerini ‘güneş santrali’ olarak kullanmayı teşvik edeceklerini belirtti.

Çanakkale otel yatırımlarının yeni gözdesi oluyor!

Türkiye’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken kenti Çanakkale, turizm yatırımlarıyla da öne çıkıyor. Günübirlikçilerle birlikte yılda 2 milyon turiste ev sahipliği yapan kentin turizmdeki hedefi ise konaklama sayılarını artırmak.

Kağıthane Gürsel Mahalle Konağı inşaatında sona gelindi!

Her mahalleye bir mahalle konağı hedefi ile ilçeye yeni tesisler kazandıran Kağıthane Belediyesi Gürsel Mahalle Konağı'nın inşaatında sona geldi.

Gül Şirketler Grubu 10 milyar liralık 12 proje yapacak!

Gül Şirketler Grubu yeni yatırımlar için düğmeye bastı. Şirket, 10 milyar lira değerinde 12 proje hayata geçirecek. Yatırımların yarısı Beylikdüzü'nde yer alacak. Şirketin bu yıl ciro hedefi ise 4 milyar lira.

2017’de sektörün hedefi 1.5 milyon konut satmak!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “2016’da gayrimenkul sektörü en güvenli liman olduğunu teyit etti. 2017’de sektörün hedefi 1.5 milyon konut satmak” dedi.

Enerjisa güç hedefi Haberi

Enerjisa güç hedefi


Sabancı Holding ve Alman enerji şirketi E.ON'un yüzde 50-50 ortaklığı olan Enerjisa, 2020 yılında enerjide ulaşmak istediği toplam kapasite hedefini daha önce açıkladığı 7,500 MW'tan 5,000 MW'a düşürdü.


İş Yatırım'ın yayınladığı raporda, şirketin yönetim değişikliğinin ardından hedeflerde

yapılan değişikliğe göre, Enerjisa'nın mevcut durumda 2,801 MW olan kurulu gücünü 2018-2020 arasında 5,043 MW'a çıkaracağı belirtildi. Şirket daha önce kurulu gücünün 2017 yılına kadar 5,200 MW'a, 2020 yılına kadar ise 7,500 MW'a çıkarmayı hedeflediğini açıklamıştı.


Raporda şirketin bundan sonra büyüme yerine daha fazla operasyonel verimlilik ve kârlılığa

odaklanacağı kaydedildi.


Şirketin halka arzının ise 2016-2018 döneminde ana yatırımların tamamlanması ve piyasadaki

serbestleşmenin gerçekleşmesinin ardından yapılacağı...