02 / 05 / 2024

Enflasyon Beklenti Anketleri

Enflasyon Beklenti Anketleri

AA Finans'ın Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı. AA Finans " Enflasyon Beklenti Anketi " ne katılan ekonomistler, temmuz ayında TÜFE' nin de yüzde 0,14 artmasını bekliyor.

Emekli ve memur temmuz maaş zammında beklenti sil baştan değişti! Yeni rakamlar belli oldu! 

Milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği Temmuz 2023 maaşlarında son dakika ipuçları gelmeye başladı. Gözler nisan enflasyon rakamlarına çevrilirken emekli ve memur maaşlarında beklenti sil baştan değişti. Yeni rakamlar belli oldu! 

Milyonları şoka uğratan rakam! Aralık ayı enflasyon beklentisini açıkladı

Piyasa uzmanlarının aylık ve yıllık enflasyon beklentisi belli oldu. Aylıkta beklenti yüzde 2,8 olurken yıllık beklenti de yüzde 67 oldu.

Enflasyonda kritik gün geldi çattı! İşte ekonomistlerin tahmini

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, kasım ayında TÜFE'nin yüzde 3,10 artacağını tahmin ediyor. Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 70,18'e düştü. İşte diğer tahminler...

2023 yılında memur ve emekli maaş tablosu ortaya çıktı! Hangi emekli ve memur ne kadar maaş alacak?

Memur ve emekliler aralık ayında açıklanacak zam oranlarına odaklanmışken Anadolu Ajansı Finans'ın Enflasyon Beklenti Anketi'ndeki yıl sonu enflasyon rakamı ile birlikte maaşlar hesaplandı. İşte detaylar…

TÜFE ağustos ayı oranları artıyor mu? Anadolu Ajansı açıkladı

Anadolu Ajansı’nın yapmış olduğu Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin % 2, 27 artmasını düşünülüyor. İşte detaylar…

Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 1,09 artmasını bekleniyor!

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,09 artmasını bekliyor.

AA Finans'ın ocak ayı 'Enflasyon Beklenti Anketi' sonuçlandı!

Ekonomistler, ocak ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 1,48 artmasını bekliyor.

Yıl sonu enflasyon ve dolar kuru beklentisi arttı!

Merkez Bankası beklenti anketi ekim ayı sonuçlarına göre, yıl sonu dolar kuru beklentisi 7.90'a çıktı. Enflasyon beklentisi ise yüzde 11.76'ya yükseldi.

AA Finans'ın eylül ayı 'Enflasyon Beklenti Anketi' sonuçlandı!

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,38 artmasını bekliyor.

Yıl sonu enflasyon ve dolar beklentisi yükseldi!

Merkez Bankası'nın eylül ayı beklenti anketine göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 11.46'ya yükseldi. Yıl sonu dolar/TL beklentisi 7.3428'den 7.5990'a, 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi de 7.6751'den 7.9372'ye çıktı.

AA Finans'ın ağustos ayı 'Enflasyon Beklenti Anketi' sonuçlandı!

Ekonomistler, ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 0,96 artmasını bekliyor.

AA Finans'ın haziran ayı 'Enflasyon Beklenti Anketi' sonuçlandı!

Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,70 artmasını bekliyor.

AA Finans'ın mayıs ayı 'Enflasyon Beklenti Anketi' sonuçlandı!

Ekonomistler, mayısta Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 0,92 artmasını bekliyor.

Enflasyon Beklenti Anketleri Haberi

Enflasyon Beklenti Anketleri

AA Finans "Enflasyon Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,14 artmasını bekliyor.


AA Finans'ın, TÜİK tarafından 4 Ağustos Pazartesi günü açıklanacak enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi sonuçlandı.


Anket, 15 ekonomistin katılımıyla yapıldı. Buna göre, ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 0,14 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin temmuz ayı için enflasyon beklentileri, en yüksek yüzde 0,40 ve en düşük ise eksi yüzde 0,20 aralığında yer aldı.


Yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi


Öte yandan ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisinin ortalaması da yüzde 8,22 olarak hesaplandı. Ankete katılan ekonomistler arasında yıl sonu enflasyon beklentisinin en yüksek yüzde 9, en düşük yüzde 7,75 olduğu görüldü. Bir önceki anket döneminde ankete katılan ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentilerinin ortalaması ise yüzde 8,09 düzeyindeydi.


Ekonomistlerin temmuz...