02 / 05 / 2024

Enflasyon beklentisi yükseldi mi

Enflasyon beklentisi yükseldi mi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Eylül 2014 Beklenti Anketi'nde cari yılsonu TÜFE beklentisi yüzde 8,89'a yükseldi. Bir önceki anket döneminde cari yılsonu beklentisi yüzde 8,70 olmuştu.

ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak altın fiyatları

ABD'de piyasaların merakla beklediği enflasyon oranı dün açıklandı. Açıklanan oran sonrası altın fiyatlarında hareketlenmeler başladı. Peki ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak 2024 altın fiyatları.

Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon kararı: Yıl sonu beklentisi yükseldi!

Son dakika açıklanan karara göre  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yıl sonu enflasyon tahminini yükselttiğini duyurdu. 

Son dakika! Merkez Bankası resmen açıkladı! Enflasyon tahmini yükseldi! Yıl sonunda dolar 30 lira olacak!

Son dakika haberine göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) piyasa katılımcıları anketi sonuçları açıklandı. Buna göre  Katılımcıların 12 ay sonraki enflasyon beklentisi yükselirken, yıl sonunda dolar 30,14 lira olacak.

Ekonominin 3 yıllık yol haritası açıklandı! Bu yıl için enflasyon hedefi yüzde 65’e yükseldi! Büyüme yüzde 4 olacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024-2026 dönemini içeren Orta Vadeli Programı (OVP) ile ilgili detayları açıkladı. Buna göre, bu yıl için enflasyon hedefi yüzde 65’e yükseldi. İşte o rakamlar...

Euro Bölgesi'nde enflasyon Temmuz'da yıllık bazda yükseldi!

Temmuz'da bir önceki aya oranla yüzde 0,1 gerileyen Euro Bölgesi'ndeki enflasyon rakamları yıllık olarak ise yüzde 5,3 seviyesinde belirlendi.

JP Morgan’dan tedirgin eden karar! Türkiye’ye yönelik enflasyon beklentisi yükseldi!

ABD merkezli uluslararası finans kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dünkü faiz artırımı kararının ardından Türkiye için hem büyüme hem de enflasyon görünümlerini yukarı yönlü güncelledi.

Fındık üreticisinin fiyat beklentisi yükseldi: Çiftçiler en az 100 TL istiyor! Fındık fiyatı ne olacak?

Akaryakıta yapılan ÖTV zammı sonrasında üreticilerin fındıkta fiyat beklentisi de 80 liradan 100 liraya yükseldi. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası dolar, faiz ve enflasyon tahminini resmen açıkladı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası son dakika dolar, faiz ve enflasyon tahminini resmen açıkladı. Kasım ayı piyasa anketinde dolar ve faiz beklentisi düşerken, enflasyon beklentisi yükseldi. İşte ayrıntılar...

Çiller Bonosu, Derviş Bonosu ve Süper Bono ne demek? Piyasalarda tansiyon yükseldi, bu sorun nasıl giderilecek?

Dolar son günlerde 16 lira seviyelerine kadar çıktı ve piyasalarda tansiyon yükseldi. Yakın bir zamanda piyasalardaki tansiyonun giderilememesine yönelik bir enflasyon endeksli tahvil çıkarılması planlanıyor. Peki bunun adı ne olacak? Çiller Bonosu, Derviş Bonosu ve Süper Bono ne demek?

Dolar/TL'de beklenti 8.95'e yükseldi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre bu senenin sonuna kadar dolar/TL beklentisi 8.71 liradan 8.95 lira seviyelerine ulaştı. Anketteki veriler değerlendirildiğinde piyasanın yıl sonundaki enflasyon beklentisi de yüzde 13.81'den yüzde 14.46'ya yükseldi.

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 11.15 oldu! Dolar beklentisi düştü!

2021 yılı Ocak ayı Beklenti Anketi yayımlandı. Merkez Bankası Beklenti Anketi'nde cari yıl sonu tüketici enflasyonu beklentisi yüzde 11.15 oldu. Yıl sonu dolar/TL beklentisi 8.37'den 8.09'a geriledi.

Yıl sonu enflasyon ve dolar beklentisi yükseldi!

Merkez Bankası'nın eylül ayı beklenti anketine göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 11.46'ya yükseldi. Yıl sonu dolar/TL beklentisi 7.3428'den 7.5990'a, 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi de 7.6751'den 7.9372'ye çıktı.

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi!

Merkez Bankası'nın mayıs ayı beklenti anketinde enflasyon beklentisi yüzde 9.38 olarak açıklandı. Bir önceki ay beklenti yüzde 9.76 düzeyindeydi. Yıl sonu dolar/TL beklentisi bir önceki anket döneminde 6.93 TL iken, bu anket döneminde 7.02 TL'ye yükseldi.

Enflasyon beklentisi yükseldi mi Haberi

Enflasyon beklentisi yükseldi mi


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Eylül 2014 Beklenti Anketi'nde cari yılsonu TÜFE beklentisi yüzde 8,89'a yükseldi. Bir önceki anket döneminde cari yılsonu beklentisi yüzde 8,70 olmuştu.


TCMB'nin finansal ve reel sektörde karar alıcı ve uzman kişiler ile profesyoneller ve yabancı finansal kuruluşların uzmanları arasından seçilen 84 katılımcıyla gerçekleştirdiği 2014 yılı Eylül Ayı Beklenti Anketi yayımlandı. Buna göre, 2014 yılı eylül ayı için tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 0,57 iken, bu anket döneminde yüzde 0,53'e düştü. Ekim ayı TÜFE beklentisi aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 1,02 ve yüzde 1,04 oldu. Kasım ayı TÜFE beklentisi ise bu anket döneminde yüzde 0,47 seviyesinde gerçekleşti.


Cari yılsonu TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 8,70 iken, bu anket döneminde yüzde 8,89'a...