21 / 05 / 2024

enflasyon zamanları

enflasyon zamanları

Gayrimenkul kiralamalarında yapılacak yıllık zamlar, dönemin aylık enflasyon oranları doğrultusunda yapılıyor. Peki aylık enflasyon oranları ne zaman açıklanır? Kiraya zam hangi enflasyon oranları ile yapılır?

Enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu?

Kasım ayı enflasyon oranları açıklandı. Enflasyondaki güncelleme sonrasında Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faiz oranları Aralık ayında ne kadar oldu?

Enflasyon rakamları açıklandı!

Enflasyon kasım ayında yüzde 0,38 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 10,56 oldu.

Avro Bölgesi'nde enflasyon yükseldi!

Avro Bölgesi'nde kasım ayında yıllık enflasyon yüzde 1'e yükseldi.

Bir Zamanlar Antalya Müzesi hizmete açıldı!

Sanayici ve iş adamlarından meydana gelen Salı Grubu, Bir Zamanlar Antalya Müzesi hizmeti nedeniyle Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür mektubu verdi.

Cumhurbaşkanı: Faiz ve enflasyon üçgeninde kurulan oyunu bozduk!

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemize geçtiğimiz ağustos ayından itibaren kurulan döviz kuru faiz ve enflasyon üçgeninde kurulan oyunu bozduk" dedi...

Enflasyon rakamları açıklandı!

Enflasyon ekim ayında yüzde 2 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 8,55 oldu.

Enflasyon tek haneye düştü!

Enflasyon, eylül ayında yüzde 0,99 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 9,26 ile 2017'den sonra yeniden tek haneyi görmüş oldu.

AA Finans'ın eylül ayı 'Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketine katılan ekonomistler, eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nde yüzde 1,34 artış olacağını söyledi.

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ne kadar avantajlı?

Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri ne kadar oldu?Enflasyon endeksli krediden sabit faizli krediye geçmenin avantajları neler?

Eylül’de enflasyon endeksli konut kredisi faizleri ne kadar?

Açıklanan enflasyon oranları sonrasında Eylül ayı için Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faizleri yeniden güncellendi Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faizleri ne kadar oldu?

Enflasyon endeksli konut kredisinde taksitler ne kadar?

Enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları Temmuz ayı enflasyon oranlarında yaşanan artışa bağlı olarak yükseldi. Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faiz oranları Ağustos’ta bir önceki aya oranla 7 puan arttı. Peki taksitler ne kadar yükseldi?

Kira artışları ve enflasyon!

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan "kira artışları ve enflasyon" konusunu kaleme aldı...

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faizleri yükseldi!

Bankaların enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları Temmuz ayı TÜFE’de yaşanan artışa bağlı olarak yükseldi. Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faiz oranları 7 puan arttı.

enflasyon zamanları Haberi

enflasyon zamanları

Aylık enflasyon oranları ne zaman açıklanır?

Gayrimenkul kiralamalarında yapılacak yıllık zamlar, dönemin aylık enflasyon oranları doğrultusunda yapılıyor. Mesken kiralamalarında yalnız ÜFE oranları baz alınırken, işyeri kiralamalarında böyle bir sınırlama bulunmuyor.


TÜİK enflasyon zamanı:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon oranlarını belli aralıklarla açıklanıyor. Kira bedeli hesabında kullanılan Üretici Fiyat Endeksi verileri, her ay belli bir günde açıklanıyor.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi oranları ile diğer ÜFE oranları TÜİK tarafından her ayın 3'ünde veya takip eden işgününde saat 10:00'da haber bülteniyle kamuoyuna duyuruluyor. 


Veriler, veri tabanında ve haber bülteni aracılığıyla tüm ilgililere eş zamanlı olarak dağıtılıyor.


Kamuoyuna açıklama yapılmadan önce başka kurumların verilere ulaşması mümkün olmayıp; yöntem değişiklikleri ve endeks güncellemeleri ile ilgili bilgiler kamuoyuna duyuruluyor.


Haziran 2014 dönemine ait enflasyon oranları 3 Temmuz 2014 tarihinde açıklandı. İşte...