18 / 07 / 2024

enflasyonun yükselmesi

enflasyonun yükselmesi

Merkez Bankası, ocak dönemi aylık fiyat gelişmesi raporunu açıkladı. Ocak ayında gıda fiyatlarının mevsimsel olarak yüksek bir artış gösterdiği belirtildi.

Ünlü ekonomist açıkladı: Yıl sonunda enflasyon düşerse fiyatlar geriler mi?

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre enflasyon Haziran ayında yüzde 1,64 arttı. Ancak vatandaşın hissettiği enflasyon açıklananın çok üzerindeydi. Ekonomist Şenol Babuşcu, Temmuz ayında enflasyonun yüzde 3,13 olması halinde, yıl sonu enflasyonunun geçen yıla göre düşük olacağını söyleyerek uyardı...

Sosyal medya bu soruyu tartışıyor! Boş bir daire ile kiracılı daire satış fiyatı arasında yüzde kaç fark olur? 

Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi ile de vatandaşlar konuta erişmekte zorluk çekerken, binlerce konut aylarca ilan sitelerinde satılmayı bekliyor. Peki Boş bir daire ile kiracılı daire satış fiyatı arasında yüzde kaç fark var? Sosyal medya bu konuyu tartışıyor. İşte gelen yanıtlar...

Merkez Bankası açıkladı: Kira enflasyonu yüksek seyrini sürdürecek!

TCMB Para Politikası Kurulunun 27 Haziran'daki toplantısına ilişkin özette, kira enflasyonun yüksek seyrini sürdüreceği belirtildi. İşte kira ile ilgili o açıklamalar...

İstanbul'da imar faciası! Az katlı binalar yerine dev kuleler yükseliyor!

İstanbul’da olası deprem ve kentsel dönüşüm tartışmaları devam ederken, az katlı binalar yerine dev kulelerin yükselmesi 'bu nasıl çelişki?' sorusunu sorduruyor. Ekonomist Nejat Özonay sosyal medya hesabından  Etiler Polis Okulu arazisine yapılan dev kuleleri işaret etti. 

Otomobilde 8 Temmuz şoku: Çinli markalara ortalama 500 bin TL zam gelecek! İkinci el fiyatlar da yüzde 30 artacak!

8 Temmuz’dan sonra yüzde 40 ek vergi artışına maruz kalacak olan Çinli markaların bayilerinde yoğunluk yaşanıyor. Zamlı tarife sonrası araç fiyatlarının 300 bin lira ile 700 bin TL arasında yükselmesi bekleniyor. Bu sebeple aracı erken alıp kâr etmek isteyenler bayilere koşarken, hemen teslim araç b

Konuta erişim zorlaştı! Gayrimenkul yatırım fonlarına talep yüzde 127 arttı!

Konut fiyatlarındaki artışa konut kredisi faizlerinin yükselmesi de eklenince gayrimenkule erişim zorlaştı. Emlak sektörü temsilcileri pazardaki yavaşlamaya işaret ederken, bireysel olarak gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) öne çıktı.

Elektrik faturalarına büyük zam! Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği güncelleme istedi! 

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) Başkanı Barış Eldeniz, elektrik fiyatlarının piyasadaki maliyetleri yansıtacak şekilde yükselmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu durum gerçekleşirse elektrik faturalarına büyük zam gelecek. İşte detaylar...

Gümüşe büyük talep! Gümüş yatırımcıları dikkat! Uzmanından 'kriz' uyarısı...

Modern elektrik sanayinin gelişmesi ve altın fiyatlarını yükselmesi ile gümüşe ilgi arttı. Gümüşte talep patlaması yaşanırken uzmanından 'kriz' uyarısı geldi. İşte ayrıntılar...

'Şu anda dolarda boğa trendiyle uğraşması çok zor' diyen uzmanlar açıkladı! Dolar son bir yılın rekorunu kırmaya geliyor

Dolar/TL kuru ABD faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalacağına dair beklentilerin yükselmesi ile son bir yılın en iyi çıkışına hazırlanıyor.

Bakır fiyatları yükseldi! Hurda fiyatları tavan yaptı! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar?

Bakır fiyatları, ocak 2023'ten itibaren en yüksek seviyesine yükseldi. Bakır fiyatlarının yükselmesi ile bakır hurda fiyatları tavan yaptı. Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar? 8 Nisan 2024 hurda fiyat listesi.

Dolarda yıl sonu beklentisi yükseldi! 2024 dolar/TL ne kadar olacak?

Orta Vadeli Program dahilinde parasal sıkılaştırma tedbirleri devam ederken, dolar ve altındaki yükseliş de sürüyor.  Şubat ayı enflasyonun yüksek çıkmasıyla kurumlar yıl sonu dolar kuru beklentisini de artırdı. Peki dolar yıl sonunda ne kadar olacak?

Hatice Kolçak: Kuru tutarak enflasyonun yıl sonu hedefine ulaşması mümkün mü? İşte hayaller ve gerçekler...

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bugün 2024 yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı. Beklentiyi değiştirmeyen Karahan mücadeleye devam edeceklerini açıkladı. Açıklamanın ardından Hatice Kolçak Kuru tutarak enflasyonun yıl sonu hedefine ulaşmasının mümkün olup olmayacağını sordu.

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

enflasyonun yükselmesi Haberi

enflasyonun yükselmesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 'Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, ocak ayında yıllık enflasyonu enerji dışındaki alt gruplarda gerilerken, enerji enflasyonundaki belirgin artışta ise bir önceki yılın aynı dönemindeki düşük baz etkili oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ocak ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1.35 arttığını ve yıllık enflasyonun 0.31 puan yükselişle 12.15 olduğunu açıklamasının ardından, TCMB'nin 'Ocak Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu' da yayımlandı.

Rapora göre, bu dönemde yıllık enflasyon enerji dışındaki alt gruplarda geriledi. Enerji enflasyonundaki belirgin artışta ise bir önceki yılın aynı dönemindeki düşük baz etkili oldu. Bu dönemde gıda fiyatları mevsimsel olarak yüksek bir artış gösterse de grup yıllık enflasyonu baz etkisi ile geriledi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; temel mal ve hizmet gruplarında yıllık enflasyon sınırlı bir oranda...