04 / 05 / 2024

engelli dostu konutlar

engelli dostu konutlar

Pendik'te engelli dostu konuta teşvik yapılıyor. Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, engelli yaşamı kolaylaştıran ve ucuz konut yapan şirketlere yüzde 20 ruhsat teşviki getirdiğini açıkladı.

Bakan Özhaseki'den deprem uyarısı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremzedelere dayanıklı, güvenli ve çevre dostu konutların en kısa sürede inşa edileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afet konutları deprem yönetmeliğine uygun, güvenli ve iklim dostu olarak yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı bir son dakika açıklamasında "Konutlarımız deprem yönetmeliğine uygun, güvenli, sıfır atık uyumlu ve iklim dostu olarak inşa edilecek" dedi ve vatandaşların hiçbir endişe duymadan bu konutlarda yaşayacağının altını çizdi. 

Bakan açıkladı: TOKİ konutlarında memura öncelik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Toplu Konut İdaresi konutlarında memurlara, lojmanlarda engelli kamu çalışanlarına öncelik verileceğini duyurdu.

Engelli memurlardan TOKİ konutları için faizsiz kredi talebi!

Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Eşref Karaaslan, engelli kamu görevlilerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarından satın almaları durumunda tek konut için faizsiz kredi kullandırılmasını istedi.

Doğa dostu konutlarda talep patladı!

Koronavirüs salgını nedeniyle izole yaşam tercih eden vatandaşlar doğa dostu konutları tercih etmeye yöneldi. Öyle ki İstanbul'da park ve koruya komşu dairelere olan talep yüzde 200 arttı.

İnsan merkezli kentsel dönüşümle marka şehirler inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İnsan merkezli bir kentsel dönüşümle; afetlere hazır, kimlikli, kişilikli, engelli dostu marka şehirleri inşa etmek istiyoruz." diye konuştu...

İdlib’de engelli ve yetimler için 100 konut inşa ediliyor!

Suriye’nin kuzeyinde 30-40 kilometre derinlikte güvenli bölge kurup mülteciler için kalıcı konutlar hayata geçirmeyi teklif eden Türkiye, ilk adımı ‘çatışmasızlık bölgesi’ İdlib’de attı. İdlib’de engelli ve yetimler için yapımına başlanan 100 konut 6 ay sonra sahiplerine teslim edilecek.

Tüm binalar engelli dostu olacak!

Yapı denetimiyle ilgili yeni düzenlemeyle yapıların proje aşamasında engelliler için erişilebilir olması zorunlu hale getirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Engelli kardeşlerimize uygun projelendirilmemiş hiçbir binaya ruhsat ve iskan verilmeyecek' dedi.

Bağcılar Engelsiz Üniversite hizmete açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan “Engelli dostu şehirler inşa etmeli” kapsamında Bağcılar Belediyesi ve Medipol Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan ‘Engelsiz Üniversite’nin açılışına katıldı. 

Engelli ve dar gelirliye özel konutlar üretilecek!

"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" kapsamında, engelli, yaşlı, öğrenci ve dar gelirlilerin konut ihtiyacı için özel çalışmalar yapılacak. 81 ilin sosyal analiz haritası çıkarılacak ve buna göre konut alanları geliştirilecek.

Diyarbakır Stadı'nın yüzde 92'si tamam!

Diyarbakır'da çalışmaları tam gaz devam eden stadyumum yüzde 92'si tamamlandı. 33 bin seyirci kapasiteli olacak stat aynı zamanda engelli dostu da olacak.

TOKİ Niğde Bor 2. Etap engelli son başvuru tarihi!

Niğde Bor 2. Etap Engelli Konutları için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Proje için başvurular 07 Temmuz 2017 tarihi itibariyle kabul edilmeye başlanmıştı.

TOKİ Şehitkamil Beykent Engelli başvuru tarihleri!

TOKİ Şehitkamil Beykent Engelli başvuruları bugün itibariyle başlıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

engelli dostu konutlar Haberi

engelli dostu konutlar

Engellilere uygun konut projelerinde ilk adımı atan TOKİ, özel sektörden sonra yerel yönetimlere de model oldu. Pendik Belediye Başkanı Şahin, engelli yaşamı kolaylaştıran ve ucuz konut yapan şirketlere % 20 ruhsat teşviki getirdiğini açıkladı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) yaklaşık beş yıl önce Türkiye'de uygulamaya geçirdiği engelli konut çalışmalarına yerel yönetimlerden de destek geliyor. 


Engellilerin hayatını kolaylaştıracak şekilde tasarlanan konut projelerine yerel yönetimler ruhsat aşamasında ücret indirimiyle teşvik veriyor. Bu konuda ilk adımı atan Pendik Belediyesi oldu. 

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, engelli dostu ev yapan ve ucuza satan müteahhitlere imar ve iskan ücretlerinde indirim yapılacağını açıkladı. Şahin, Pendik'te inşaat yapan firmalara daire sayısının yüzde 5'ini engellilere uygun tasarlayıp ucuz fiyattan sattıkları takdirde imar ve iskan ücretinde yüzde 20 indirim...