03 / 05 / 2024

engelli yolları

engelli yolları

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından görme engelliler için yapılan iz yolları araçlar tarafından hasar gördü. Belediye bakım çalışmalarına başladı.

Türk Hava Yolları, İstanbul'da çalıştırmak üzere engelli bireyler istihdam edeceğini açıkladı! 

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul'da görevlendirmek üzere genç engelli adayları işe alacağını duyurdu. THY'nin internet sitesinde yer alan ilan kapsamında göre, şirket, engelli bireylere iş gücüne katılım ve yeteneklerini sergileme fırsatı olarak tam zamanlı iş olanakları sunacağını vurguladı.

Manavgat cazibe merkezine dönüşecek!

Manavgat merkezi cazibe merkezine dönüştürecek. Manavgat, modern kaldırımları, peyzajı, süs havuzları, yürüyen merdivenli üst geçitleri, engelli yolları, klimalı otobüs durakları ve kent mobilyaları ile Avrupai bir görünüme kavuşacak.

Karşıyaka Belediyesi görme engelli yollarını yeniliyor!

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için projeler üreten Karşıyaka Belediyesi projelere devam ediyor. Belediye ilçe genelindeki, hissedilebilir görme engelli yollarını yenilemek ve sayılarını artırmak için çalışma başlattı.

Bağcılar'da engelli akülü araçları için şarj istasyonu açıldı!

Akülü araç kullanan engellilerin yolda kalma korkusu sona erdi. Bağcılar’da engelliler, artık ilçenin iki noktasına konulan Engelli Araç Şarj İstasyonu’nda araçlarını şarj ederek yollarına devam edebiliyorlar...

Türk Hava Yolları 65 yaş üstü indirimini kaldırdı!

Türk Hava Yolları (THY), 65 yaş üstü yolculara uyguladığı indirimi 23 Haziran itibari ile kaldırdığını duyurdu.THY'nin engelli, çocuk ve öğrenci indirimlerinin devam ettiği öğrenildi.

Trafiğe kapalı yollar!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği'nin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü toplu ulaşım ile ilgili aldığı kararlarla ilgili açıklama yaptı. İşte bugün trafiğe kapalı yollar...

Lütfi Elvan: Havada yollar kısalacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, " Hava sahasının esnek kullanımı uygulamasıyla uçuş yolları kısalacak. Yeni rotalar yıllık 1 milyar lira tasarruf sağlayacak " dedi.

Kutlu Doğum etkinliği nedeniyle İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak!

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak. Kutlu Doğum etkinliği nedeniyle, Onuncu Yıl Caddesi'nden Abay Caddesi'ne giriş, Kazlıçeşme demiryolu alt geçidinden Zakirbaş Sokak trafiğe kapatılacak, Kazlıçeşme istikametine akım verilmeyecek.

Setur, görme engelli misafirleri için web sitesi tasarladı!

Kalitesi, istikrarı ve de müşteri memnuniyetiyle yıllardır ilklere imza atan Setur, turizm sektöründe yine bir ilki gerçekleştirerek görme engelli olan misafirleri için web sitesi tasarladı.

Cide'de muhtelif yollar onarılacak!

Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından Cide ilçesinde muhtelif yollar onarılarak halkın hizmetine sunulacak. Toplam 41,4 kilometrelik yolun sözleşme bedeli 1 milyon 579 bin TL olarak belirlendi...

Kastamonu merkez ve sahil yolları asfaltlanacak!

İl Özel İdaresi tarafından Kastamonu’nun merkez ve sahil yollarının asfaltlanması yönelik ihalenin sözleşmesi imzalandı. İlk etapta Azdavay-Bozkurt-Cide-İnebolu-Küre sahil bandında 64 km'lik yolda asfalt çalışması yapılacak...

Türk Hava Yolları 27 Mart genel kurul toplantısını tescilledi!

Türk Hava Yolları tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Türk Hava Yolları 27 Mart 2014 tarihinde yapılan 2013 yılı genel kurul toplantısını tescilledi.

Türk Hava Yolları yolcu sayısını yüzde 20 artırdı!

Türk Hava Yolları (THY), yolcu sayısının ilk çeyrekte yüzde 20.2 artışla 12 milyona ulaştığını açıkladı. Şirketten KAP'a gönderilen açıklamaya göre, yolcu sayısındaki artış iç hatlarda yüzde 27.9, dış hatlarda yüzde 15.1 olarak gerçekleşti.

engelli yolları Haberi

engelli yolları

Büyükşehir Belediyesi tarafından görme engellileri hayata bağlamak için bulvar ve caddelere yerleştirilen iz yolları, araçların kaldırıma park etmesi, yük boşaltılması veya inşaat çalışmaları nedeniyle zamanla hasar gördü. Hasar gören iz yollarının bakım çalışmalarına başlandı. Büyükşehir, iz yollarının daha dayanıklı olması için üzerinde iz yolu bulunan kaldırım taşları üretti. Yeni yapılan kaldırımlarda, artık bu taşlar kullanılıyor. Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri, ilk olarak Kızılay ve Ulus bölgelerindeki iz yollarında onarım...