13 / 05 / 2024

engelliler için izmir metrosu

engelliler için izmir metrosu

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Metrosu'nda, 1,5 milyon TL’lik yatırımla işitme engelliler için dünyada sadece Londra, Hong Kong, Paris ve Sydney metrolarında bulunan Akıllı İşitme Sistemi’ni devreye aldı....

Engelliler için bir desteğin tutarı daha arttı! Hemen bakın!

Engelliler için verilen bir desteğin tutarında daha artış yapıldı. Buna göre engelliler için özel eğitim kurumlarıyla rehabilitasyon merkezlerinde verilen eğitim desteğinin tutarı artırıldı.

Bakanlığın 2021 yılı için İzmir'e yönelik yatırımları mecliste!

Bakanlığın 2021 yılı için İzmir'e yönelik yapacağı yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hasar tespiti için İzmir'e mühendis gönderdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de yaşanan deprem sonrasında hasar tespiti çalışmaları için 6 inşaat mühendisini bölgeye gönderdi. 

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib'e yetim ve engelliler için yaşam merkezi!

Türkiye Diyanet Vakfı İdlib'de yetim ve engelli aileleri için yaşam merkezi inşa ediyor. İnşa edilecek rojede, 100 ailenin barınacağı 100 konutun yanı sıra cami, okul, sağlık ve kültür merkezi de olacak...

Metro için İzmir’e 30 bin TL ödenek ayrıldı haberine yalanlama!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, bazı basın organlarında Halkapınar ile Otogar arasında yapılacak metro için hükümetin sadece 30 bin lira bütçe ayırdığına dair çıkan haberler için bir açıklama yaptı.

FETÖ'nün kapatılan okulu, engelliler için eğitim yuvası oldu!

Kırklareli'nde FETÖ'nün haksız kazançlarla elde ettiği paralarla yaptırdığı ve darbe girişiminin ardından MEB'e devredilen okul, engelliler için yeniden düzenlenerek eğitim yuvası oldu.

Çekmeköy Engelliler Okulu projesi için imzalar atıldı!

Çekmeköy Belediyesi’nin Ekim 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği arsada hayata geçirilmesi planlanan engelliler okulu için yapım protokolü imzalandı.

Yaşlılar için gündüz bakım merkezi kurulabilecek!

Mevcut uygulamada yalnız engelliler için faaliyet gösteren gündüz bakım merkezi Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile yaşlılar için de kurulabilecek..

Çekmeköy Engelliler Okulu için imzalar atıldı!

Çekmeköy Belediyesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği arsada inşa edilecek olan engelliler okulu için imzalar atıldı.

Beykoz'da engelliler için mimari düzenlemeler!

Beykoz'da engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için küçük mimari düzenlemeler yapılıyor. Proje kapsamında ihtiyaca göre evlere asansör, engelli tuvaleti ve rampa yapılacak.

İzmir'de engelliler için yapılan bina şikayet edildi!

Zeytinli Park içerisinde, Engelsiz Park’ın yanına, Aliağa Belediyesi tarafından inşa edilen prefabrik bina, Şehir Plancıları Odası tarafından şikayet edildi.

Kütahya Simav'a engelliler için TOKİ geliyor!

Kütahya'nın Simav ilçesinde engellilerin, TOKİ projesi için gerekli olan 75 kişilik müracaat imzasına ulaştığı bildirildi. Simav Engelliler Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Canan Ceylan, projeye Simav Belediyesi'nin destek verdiğini dile getirdi.

Alanya Fortuna Resort'ta bedensel engelliler için plaj!

Türkiye'nin en önde gelen engelsiz projelerinden Fortuna Resort Spa & Wellness Center'ın ilk etabı kullanıma açıldı. Projede bedensel engelliler için plaj yapıldı.

engelliler için izmir metrosu Haberi

engelliler için izmir metrosu


İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda engelliler için yeni bir adım daha attı. İzmir Metrosu, 1,5 milyon TL’lik yatırımla işitme engelliler için dünyada sadece Londra, Hong Kong, Paris ve Sydney metrolarında bulunan Akıllı İşitme Sistemi’ni devreye aldı. Ayrıca görme engelliler için Braille alfabesiyle hazırlanan haritalar ve bilgilendirme plakaları da yerleştirildi.


İzmir Metro A.Ş., bütün engelli grupları için dünya standartlarında "Erişim, Bilgilendirme ve Yönlendirme" projesini hayata geçirdi. Ön hazırlık, proje ve uygulama olmak üzere yaklaşık bir yıllık sürede tamamlanan proje sayesinde, ortopedik engellilerden sonra görme ve işitme engelliler için de seyahat özgürlüğü sağlandı. Proje, ağırlıklı olarak görme ve işitme engelli yolculara yönelik olarak hazırlandı. İzmir Metrosu’nun bütün istasyonlarında zemin şartları ve asansörlerin standartlara uygun olması sebebiyle ortopedik engelli grupları için ayrıca bir...