09 / 08 / 2024

engellilere evde beyanname

engellilere evde beyanname

Maliye Bakanlığı, kira geliri elde eden 60 yaş üzeri mükellefler ile özürlülerin vergi beyannamelerini evlerinde alıyor. Memurlar, bu hizmet karşılığında herhangi bir ücret talep etmiyor.

Evde bakım maaşı gelir sayılır mı? Engellilere yapılan yardımlar nelerdir?

Evde bakım maaşı almak isteyen bu konuya dair birtakım hususları merak etmektedir. İşte o araştırılan detaylar!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammıyla kaç lira olacak? Maaşlar tek tek hesaplandı! Şimdi bakın!

2023 Ocak ayında asgari ücrete, memur ile emekli maaşlarına gelecek zam merakla beklenirken, memur maaş katsayısındaki yükselişle yaşlılara, engellilere, hasta ve çocuklara verilen maaşların kaç TL olacağı da araştırılıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası kaç lira olacak?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammıyla ne kadar olacak? Kim kaç TL maaş alacak? 

Ocak 2023'te asgari ücrete, memur ile emekli maaşlarına yapılacak zam merakla beklenirken, memur maaş katsayısındaki artışla yaşlılara, engellilere, hasta ve çocuklara verilen maaşların kaç lira olacağı da araştırılıyor. 2023'te 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası kaç TL olacak?

65 yaş aylığı, evde bakım desteği ve engelli aylığına Temmuz zammı geliyor! Kime kaç lira ödenecek?

Temmuz ayında memur ve emeklilere ek olarak, yaşlılara, engellilere, hastalara ve evde yakınlarına bakanlara yapılan ödemeler de artırılacak. Yeni aylıklar için detaylar netleşiyor. İşte milyonlarca kişinin beklediği aylıklarla ilgili son gelişmeler...

3 Mart evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım parası yatan iller listesi!

Evde bakım maaşı; bakıma ihtiyacı olan engellilere ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla belirli tarihlerde ödeniyor. Evde bakım maaşı ödeneği alan tüm vatandaşlar ödemelerin hesaplara yatıp yatmadığı merak ediyorlar. İşte tüm detaylar...

Kiracı evde izinsiz tadilat yaparsa ne olur?

Mal sahibi kiraya verdiği evde yenilik ve değişiklikler yapabiliyor. Peki, kiracı evde değişiklik yapabilir mi? Bu değişiklik için izin alması gerekir mi? Kiracı evde izinsiz tadilat yaparsa ne olur?

Eskişehir İnönü'de bir evde yangın çıktı!

Eskişehir’in İnönü ilçesinde bir evde çıkan yangın maddi hasar meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İnönü ilçesi Dereyalak köyünde bulunan bir evde sobadan çıkan kıvılcım sonrasında yangın başladı.

Tokat'ta çöp evde yangın çıktı!

Tokat'ın Niksar ilçesinde "çöp evde" çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Alınan bilgiye göre, Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde İbrahim Dumruk'a ait ahşap evin üst katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Konya'da bir evde yangın çıktı!

Konya'da bir evde yangın çıktı. Çıkan yangında, anne babaları hasta ziyaretine gittiği için evde yalnız kalan üç kardeş yaralandı. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma sürüyor.

Ev alınca beyanname ne zaman verilir?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Hangi taşınmazın kime ait olduğunun tespiti için belediyeye bildirim yapılıyor. Peki, ev alınca beyanname ne zaman verilir?

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi 2015!

Kira geliri için beyannamelerin Mart ayında, ayın 25'ine kadar veriliyor. Beyanname vergi dairesine gitmeden internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor. İşte önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi 2015...

Hüseyin Şirin'den engellilere TOKİ müjdesi!

Hüseyin Şirin engellilere TOKİ müjdesi verdi. Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin Üzülmez de yapılması planlanan toplu konutlarla ilgili açıklamalarda bulunarak engellilere yüzde 5 kontenjan verileceğini ifade etti

Evde kiracı varken ev satılabilir mi?

Bir evin kiraya verilmesi durumunda mülkiyet hakkı yine ev sahibinde oluyor. Peki, ev sahibi istediği zaman kiracısını çıkarabilir mi? Evde kiracı varken ev satılabilir mi? İşte ev sahibi ve kiracı hakları..

engellilere evde beyanname Haberi

engellilere evde beyanname

Maliye Bakanlığı, Gayrimenkul Sermaye İradı (kira) geliri elde eden 60 yaş üzeri mükellefler ile özürlülerin vergi beyannamelerini evlerinde alıyor. Telefonla durumunu vergi dairesine veya iletişim merkezine bildirenlerin evine giden memurlar, mükelleflerin önceden hazırlanmış kira beyannamesinin doldurulmasına yardımcı oluyor.


Son yıllarda kira gelirini beyan etmeyen veya eksik gösterenlere mektup gönderen Maliye Bakanlığı, yaşlı ve özürlüleri de unutmadı. Bakanlık, sadece kira geliri elde eden 60 yaş üzeri mükellefler ile özürlü ve hastalığı sebebiyle vergi dairesine gelemeyenlerin beyanlarını evlerinde alıyor. Bu kişilerin hizmetten faydalanabilmesi için bağlı oldukları vergi dairesini veya Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Vergi İletişim Merkezi'ni (444 0 189) aramaları gerekiyor. Vergi dairesini veya iletişim merkezini arayanların evine giden memurlar, beyannamelerin doldurulması konusunda yardımcı oluyor. Çay kahve içip mükellefle sohbet eden memurlar, bu...