03 / 05 / 2024

engellilik indirimi nedir

engellilik indirimi nedir

Engelli vergi mükelleflerin, vergilendirme sürecinde bazı indirimler söz konusu oluyor. Engellilik indirimi; girecekleri derecelere göre belirlenen miktarda indirimin uygulanması oluyor. İşte 10 soruda engellilik indirimi...

Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?

Matrah artırımı, otomobillere ÖTV indirimi ile gündeme geldi. Bu konuya dair Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklamasıyla birlikte matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Peki “Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Elektrikte engelli indirimi var mı?

Elektrikte engelli indirimi var mı? Elektrik engelli indirimi nedir? Elektrikte engelli indirimi ne kadar? Elektrik engelli indiriminden kimler yararlanabilir sorularının yanıtları merak ediliyor. Peki elektrikte engelli indirimi var mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Kira beyannamesinde iktisap bedeli nedir?

Satın alınan bir taşınmazın kiraya verilmesi durumunda, elde edilen kira gelirinden iktisap bedelinin belli bir kısmı indirilebiliyor. Peki, kira beyannamesinde iktisap bedeli nedir? Kira beyannamesinde iktisap bedeli indirimi nedir?

Emlak vergisi tek mesken indirimi 2015!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Peki, emlak vergisi tek mesken indirimi 2015 nedir? Emlak vergisi tek mesken indirimi şartları nelerdir?

10 soruda engellilik indirimi!

Engelli vergi mükelleflerin, vergilendirme sürecinde bazı indirimler söz konusu oluyor. Engellilik indirimi; girecekleri derecelere göre belirlenen miktarda indirimin uygulanması oluyor. İşte 10 soruda engellilik indirimi...

Kira vergisi eğitim gideri indirimi!

Kira gelir vergisi beyannamesinden indirilebilecek giderler arasında eğitim giderleri de yer alıyor. Peki, kira vergisi eğitim gideri indirimi nasıl hesaplanır? Vergide eğitim indirim oranı nedir?

Bireysel katılım yatırımcısı indirimi nedir?

Bireysel katılım yatırımcısı indirimi hakkında tebliğ, 21 Ağustos 2013 tarihinde 28742 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, vergide bireysel katılım yatırımcısı indirimini açıklıyor. Peki, vergide bireysel katılım yatırımcısı indirimi nedir?

Elektrik gazi indirimi nedir?

Şehit aileleri ve muharip/malul gazinin kendisi ile vefat etmiş ise dul eşi, şehit ailesi ve gaziler için yapılmakta olan indiriminden yararlanabiliyor. Peki, Elektrik gazi indirimi nedir? İndirimden nasıl yararlanılır?

DASK yenileme indirimi nedir?

DASK deprem sigortası, yapılarda zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Senelik olarak düzenlenen zorunlu deprem sigortasında yenileme indirimi bulunuyor. Peki, DASK yenileme indirimi nedir?

Yeni binalarda emlak vergisi indirimi!

Emlak vergisi, sahipleri tarafından taşınmaz mallar için ödeniyor. emlak vergisinde meskenler için birtakım vergi muafiyet ve indirimleri bulunuyor. Peki yeni binalarda emlak vergisi indirimi nedir?

Elektrik indirimi nedir?

Şehit ve gazi yakınlarına sunulan imkanların arasında elektrik indirimi yer alıyor. Peki elektrik indirimi nedir? Elektrik indirimi nasıl yapılır? Elektrik indirimi için gerekli evraklar nelerdir?

Vergide engelli indirimi nedir?

Vergi dairesine yapılan ödemelerde engelli vatandaşlar belli oranlarda engelli indiriminden yararlanabiliyor. Peki vergide engelli indirimi nedir? Vergide engelli indirimi başvurusu nasıl yapılır? İşte engellilerin vergi indirimi..

İntifa hakkının terkini nedir?

Gayrimenkul ile ilgili bir hak olan intifa hakkı sahibi kişiler, söz konusu gayrimenkul üzerinde yararlanma hakkına sahip olur. Peki intifa hakkının terkini nedir? İşte yanıtı...

engellilik indirimi nedir Haberi

engellilik indirimi nedir

10 soruda engellilik indirimi!

Engelli vergi mükelleflerin, vergilendirme sürecinde bazı indirimler söz konusu oluyor. Engellilik indirimi; çalışma gücü kayıp oranı asgari % 40 ve üzerinde olanların ücret ve/veya kazançlarına, girecekleri derecelere göre belirlenen miktarda indirimin uygulanması oluyor.


Vergide engelilik indirimi ile ilgili soru ve yanıtlar şu şekilde sıralanıyor;


SORU 1: Engellilik indirimi nedir?

Engellilik indirimi; çalışma gücü kayıp oranı asgari % 40 ve üzerinde olanların ücret ve/veya kazançlarına, girecekleri derecelere göre belirlenen miktarda indirimin uygulanmasıdır. Engellilik bulgularına göre girecekleri derecelere esas oranlar; çalışma gücünün asgari % 80'ini kaybetmiş bulunanlar birinci derece engelli, asgari % 60'ını kaybetmiş bulunanlar ikinci derece engelli, asgari % 40'ını kaybetmiş bulunanlar ise üçüncü derece engelli olarak belirlenmektedir.


SORU 2: Engellilik indiriminden kimler yararlanır?

Engellilik indiriminden;

- Engelli ücretli (hizmet erbabı),

- Bakmakla yükümlü...