22 / 05 / 2024

engelliye uygun proje

engelliye uygun proje

Türkiye’ de 8.5 milyondan fazla engelli var. Ancak sokaklar olmadığı gibi evler de onlara göre dizayn edilmiyor. Kapıların genişliği, merdivenler engellilerin hayatını kolaylaştırmıyor.

11 banka ihracatçılara uygun maliyetli kredi verecek! Bankalar bu proje için 1 milyar dolar ayırdı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 11 bankayla yaptığı işbirliği sonucu yeni kredi paketi devreye girdi. Bu kapsamda şirketlere 5 milyon dolar ile 100 milyon TL arasında uygun maliyetli kredi verilecek.

Yöresel mimariye uygun konut inşa edene ücretsiz proje desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 59 şehirde tamamladığı Yöresel Mimariye Uygun Konut Projesi kapsamında konut inşa etmek isteyenlere ücretsiz proje desteği verecek.

Ahmet Zenbilci: Şehirlerimiz plansız alanlardan kurtarıldı!

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci yaptığı açıklamada, "İlahi nizama uygun proje ve faaliyetlerle şehirlerimiz yalnızca imar değil, imarla birlikte insan adına ihya edilmektedir" dedi.

Murat Balkan: Anthaven, Aspat’ın doğasına en uygun proje!

Aspat’ın toprak sahibi Murat Balkan, doğasından arkeolojik dokusuna, florasına kadar her yönüyle çocuğu gibi koruyup gözettiği bu cennet limanı, kapısını aşındıran pek çok talip arasından sadece Ant Yapı’ya güvenip teslim etti.

Unigarden'da uygun fiyatlar ve yüksek kira getirisi!

Unigarden'da uygun fiyatlar ve yüksek kira getirisi ile ev sahibi olunuyor. Sakarya Üniversitesine sadece 1 dk mesafede bulunan proje 960 konut ve İş merkezinden oluşuyor. 

Rize Güneysu'da beton binalar yöresel mimariye uygun ahşapla kaplanıyor!

Rize'nin Güneysu ilçesinde, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) desteği ile 'Turizm Odaklı Yenileme ve Öze Dönüş' Projesi uygulanıyor. Proje ile beton binaların dış cepheleri yöresel mimariye uygun olarak ahşapla kaplanıyor...

Antalya Boğaçay özel proje alanı yapımı ihalesi 5 Nisan'da!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konyaaltı İlçesi, Liman Mahallesinde bulunan 21523 ada 1, 2, 3 ve 4 parsel numaralı taşınmazlar üzerine İDARE tarafından onaylanacak Arsa satışı karşılığı Boğaçay Özel Proje Alanı Yapımı Projesine Uygun İnşaat ve düzenleme ihalesini 5 Nisan'da yapacak.

Çinliler Türkiye'de yatırım için uygun proje arayışında!

Çinlilerin Türkiye’de yatırım için uygun proje arayışında olduğunu dile getiren JLL Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Ander, “İçinde AVM, otel, ofis olan gayrimenkul projeleriyle yakından ilgileniyorlar” diye açıklamada bulundu.

Statik proje nasıl yapılır?

Mimari projeye ve zemin ve temel etüdü raporuna uygun olarak yapılan statik proje nedir? Statik proje nasıl yapılır?

Kocaeli deprem yönetmeliğine uygun konutlara kavuştu!

Kocaeli'de 1999 Marmara Depremi'nde ağır yıkımlar yaşandı. Kocaelili vatandaşlar, depremin ardından hayata geçirilen birçok proje sayesinde deprem yönetmeliğine uygun konutlara kavuştular.

Kilis'te öğrenci yurdu inşaatı proje işi ihale ediliyor!

Kilis İli, Merkez İlçesi, Deveciler Mahallesi'nde ğrenci yurdu inşaatı yapımı için imar durumuna uygun proje yapımı ihalesi düzenleniyor..

Vadistanbul Park proje fiyatları 2017!

Vadistanbul Park proje fiyatları 787 bin 660 TL'den başlayarak değişiyor. Vadistanbul Park'ta uygun faiz oranları ile 120 aya kadar taksit imkanı sunuluyor...

ODTÜ Kampüsü'nün binaları için proje hazır!

ODTÜ'nün talebi üzerine Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ Kampüsü'nde tüm binaları ve yolları engellilerin dolaşımına uygun hale getirmek için proje hazırladı.

engelliye uygun proje Haberi

engelliye uygun proje

Mehpare Evrenol, önemli projelerin mimarı. Eşi hastalanınca konutların hiçbirinin engelliler için tasarlanmadığını farketmiş. Şimdi tüm yeni projelerini engellileri düşünerek çizecek.


Bugüne kadar önemli projelere imza atan mimar Mehpare Evrenol, yeni projelerini artık engellilerin de hayatını kolaylaştıracak şekilde tasarlayacak. Türkiye’de 8.5 milyonun üzerinde engelli var. Ancak ne sokaklar ne de evler engellilerin hayatını kolaylaştırma amaçlı yapılmıyor. Son yıllarda kamu kurumları veya banka gibi özel sektör firmaları engellilerin hayatını kolaylaştırmaya dönük bir takım önlemler alsa da konut projelerinin önemli kısmı onlara uygun düşünülüp dizayn edilmiyor. Kapıların genişliği açılma şeklinden tutun da basamaklara kadar hiçbiri engellilerin hayatını kolaylaştırmıyor. Mimar Mehpare Evrenol, eşi nörolojik tutulum hastalığına yakalanınca konutların hiçbirinin engelliler için tasarlanmadığını farketmiş. Engellilere yönelik sosyal sorumluluk hareketi başlatmış. Yıllarca kendisiyle beraber çalışan eşi...