03 / 05 / 2024

engelsiz havalimanı sayısı

engelsiz havalimanı sayısı

Balıkesir Koca Seyit, Kars, Mardin, Şanlıurfa GAP ve Kastamonu havalimanlarının da eklenmesiyle "engelsiz havalimanları" sayısı 35'e ulaştı.

Sabiha Gökçen Havalimanı Ağustos ayında da rekor yolcu sayısına ulaştı!

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı’nda Ağustos ayının ilk hafta sonunda rekor yolcu sayısına ulaşıldığı belirtildi.

İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu! Tatili kapan havalimanına akın etti! Günlük yolcu sayısı 200 bini geçti!

Ramazan Bayramı tatilini memleketinde veya tatil merkezinde geçirmek isteyenler İstanbul Havalimanı’na akın etti. Günlük yolcu sayısı 200 bini geçerken, bayram trafiğinin arife günü olan 20 Nisan Perşembe günü daha da artması bekleniyor.

Sani Şener: Havalimanı sayımızı 15'e çıkardık!

''Havalimanlarımıza son olarak Almatı’yı ekledik. Bununla birlikte işlettiğimiz havalimanı sayısı 15 oldu'' diyen TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, ''Afrika’da ve Balkanlar’da takip ettiğimiz projelerimiz var'' dedi.

Adil Karaismailoğlu: Havalimanı sayısını 56'ya yükselttik!

"Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü" dolayısıyla Hava Trafik Kontrol Merkezini, Yerli ve Milli ATC Eğitim Simülatörü ile Esenboğa Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ni ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Türkiye’nin hava ulaşımına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Havalimanı sayısı 24’ten 56’ya çıktı!

Ulaştırma sektörünün Türkiye için stratejik bir sektör olduğunu söyleyen İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu, ''Türkiye bu alanda önemli yatırımlar yapmıştır. Havalimanı sayısı 24’ten 56’ya çıkmıştır'' dedi.

Kuveyt Havalimanı inşaatında Türk çalışan sayısı 5 bine çıkacak!

Ortadoğu'da son dönemlerin en önde gelen projelerinden biri olan Limak İnşaat’ın yaptığı Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatında Türk çalışan sayısı 5 bine çıkacak.

Havalimanı sayısı 15 yılda 26'dan 55'e yükseldi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Muş Havaalanında düzenlenen temel atma törenine katıldı. Arslan, 15 yılda havalimanı sayısı 26'dan 55'e yükseldiğini açıkladı.

Yeşil Kuruluş belgeli havalimanı sayısı 41 oldu!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün işletiminde bulunan 5 havalimanına daha "Yeşil Kuruluş" belgesi verildi. Böylece söz konusu belgeye sahip havalimanı sayısı 41'e yükseldi.

Ordu-Giresun Havalimanı yatırımcı sayısını artırdı!

Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılmasıyla bölge yatırım için cazip hale geldi. Ulaşımın kolaylaştığı bölgeyi ziyaret eden işadamlarının sayısında artış yaşandı. OTSO Başkanı Servet Şahin, "Bu ziyaretler yatırıma dönüşecek" dedi.

Engelsiz havalimanı sayısı 35'e yükseldi!

Balıkesir Koca Seyit, Kars, Mardin, Şanlıurfa GAP ve Kastamonu havalimanlarının da eklenmesiyle "engelsiz havalimanları" sayısı 35'e ulaştı.

Antalya'ya gelen turist sayısı 3 milyon oldu!

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Antalya ve Gazipaşa Havalimanı’na Mayıs ayında 1 milyon 363 bin 927 turist geldi. Antalya’ya hava yoluyla yılın ilk beş ayında gelen turist sayısı 3 milyona yaklaştı.

Havalimanının yolcu sayısı şehrin nüfusunu geçti!

Havalimanının yolcu sayısı şehrin nüfusunu geçti. Türkiye'nin en yeni havalimanlarından birine sahip 190 bin nüfuslu Iğdır'da, geçen yıl 197 bin yolcu seyahat için uçağı tercih etti

Kapadokya Havalimanı'nda yolcu sayısı geçen yıla oranla yüzde 116 arttı!

Havalimanı Müdürü Mehmet Muslu " Bu yıl arife günüyle birlikte bayram tatilindeki yolcu sayısı, geçen yıla oranla yüzde 116 artışla 4 bin 153'e ulaştı " dedi.

engelsiz havalimanı sayısı Haberi

engelsiz havalimanı sayısı

 Engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara kolaylık sağlanması amacıyla yürütülen Engelsiz Havalimanı Projesi kapsamında sertifika verilen havalimanı sayısı 35'e yükseldi.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kontrolünde yürütülen Engelsiz Havalimanı Projesi kapsamında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor. 


Tüm havalimanlarında “engelsiz havalimanı” kuruluş belgesi almak için çalışmalar yürüten DHMİ, bu kapsamda çalışmalarını tamamlayarak SHGM’ye müracaat etti.


Gerekli koşulları sağlayan Balıkesir Koca Seyit, Kars, Mardin, Şanlıurfa GAP ve Kastamonu havalimanlarına da sertifika verildi. Böylece proje kapsamında sertifika almaya hak kazanan havalimanı sayısı 35 oldu.


Sertifikalar doğrultusunda, havalimanlarında faaliyet gösteren ilgili kuruluşların ödeyecekleri ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 15 indirim...