25 / 08 / 2024

Engelsiz turizm nedir

Engelsiz turizm nedir

Engelsiz turizme devam kararı ALTİD Başkanı Burhan Sili, "Engelsiz Turizm Projesi"nin sosyal entegrasyona sağladığı katkıya ek olarak ekonomik anlamda turizmin 12 aya yayılabilmesi için büyük önem taşıdığını kaydetti...

Burhan Sili: Engelsiz turizm çalışmaları devam ediyor!

ALTİD Başkanı Burhan Sili, ' Engelsiz Turizm Projesi 'nin sosyal entegrasyona sağladığı katkıya ek olarak ekonomik anlamda turizmin 12 aya yayılabilmesi için büyük önem taşıdığını kaydetti...

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alım başvurusu nasıl yapılır? Kütüphaneci alımı şartları nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alım ilanını yayınladı. Bakanlık tarafından yayınlanan ilana göre sözlü sınav sonuçlarına göre kütüphaneci pozisyonuna toplamda 465 sözleşmeli personel alımı yapılacak. İşte tüm detaylar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı 465 personel alacak! Başvuru şartları nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından personel alım ilanı yayınlandı. Yayınlanan ilan kapsamında 465 kütüphaneci alımı yapılacağı duyuruldu. Bu duyurunun hemen ardından başvuru şartları nedir? Kimler başvuru yapabilir? gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar...

Köy imarı nedir?

Bir arsanın yapılanma koşulları imar çalışmaları ile belirleniyor. Yapılan çalışmalara göre arsalar, konut imarlı, ticaret ve turizm imarlı olabiliyor. Peki, köy imarı nedir?

İmarlı imarsız arsa nedir?

Arsalar kullanım alanlarına göre ; Konut alanı, Ticaret alanı, Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi kategorilere ayrılıyor. Peki, imarlı imarsız arsa nedir?

Konut imarlı arsa nedir?

Planlı alanlar imar yönetmeliklerine göre, alan kullanımları; Konut alanı, Ticaret alanı, Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi karma kullanım alanları şeklinde kategorilere ayrılıyor. Peki, konut imarlı arsa nedir?

Görbir engelsiz turizm projesine başladı!

GÖRBİR (Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği) öncülüğünde, İçişleri Bakanlığı, Turizm Bakanlığı,TÜRSAB ve TÜROFED işbirliğiyle hayata geçirilecek "Engelsiz Turizm" projesi, düzenlenen tanıtım toplantısı ile start aldı.

GÖRBİR Engelsiz Turizm projesi tanıtım toplantısı yapıldı!

GÖRBİR (Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği) öncülüğünde, İçişleri Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TÜRSAB ve TÜROFED işbirliğiyle yapılacak "Engelsiz Turizm" projesi, tanıtım toplantısıyla start aldı.

Sit alanı kazı cezası nedir?

Korunması gereken sit alanlarında taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını meydana çıkarmak üzere kazı yapma hakkı, sadece Kültür ve Turizm Bakanlığına ait oluyor. Peki izinsiz olarak yapılan sit alanı kazı cezası nedir?

Erişilebilir Turizm, Engelsiz İstanbul projesi tanıtıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından "Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı" kapsamında hazırladığı "Erişilebilir Turizm, Engelsiz İstanbul II" projesi tanıtıldı.

Revizyon çevre düzeni planı nedir?

Çevre düzeni planı; Ülke ve Bölge plan kararlarına uygun olarak konut, sanayi, tarım, turizm, ulaşım gibi yerleşme ve arazi kullanım kararlarını belirliyor. Peki, revizyon çevre düzeni planı nedir?

Kırsal turizm tesisi nedir?

Kırsal turizm tesisleri kapsamında; çiftlik evi-köy evi, dağ evi ve yayla evi bulunuyor. Peki, kırsal turizm tesisi nedir? İşte Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik esasları...

Turizm belgesi nedir?

Turizm yatırımı belgesi, ana turizm yatırımı belgesi, turizm işletmesi belgesi veya kısmi turizm işletmesi belgeleri olan turizm belgesi nedir? Turizm belgesi nasıl ve nereden alınır?

Turizm yatırımı belgesi nedir?

Turizm belgesi; Turizm yatırımı belgesi, ana turizm yatırımı belgesi, turizm işletmesi belgesi veya kısmi turizm işletmesi belgesine deniyor. Peki, turizm yatırımı belgesi nedir?Turizm yatırımı belgesi nasıl alınır?

Engelsiz turizm nedir Haberi

Engelsiz turizm nedir

Engelsiz turizme devam kararı ALTİD Başkanı Burhan Sili, "Engelsiz Turizm Projesi"nin sosyal entegrasyona sağladığı katkıya ek olarak ekonomik anlamda turizmin 12 aya yayılabilmesi için büyük önem taşıdığını kaydetti. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinatörlüğünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Alanya Belediyesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) işbirliğinde yürütülmekte olan "Engelsiz Turizm Kenti Alanya Uygulama ve İşbirliği Protokolü" çerçevesinde gerçekleştirilen "Engelsiz Turizm" çalışmaları ile ilgili Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Proje Koordinatörü ve Engelsiz Turizm Komisyonu Sekreteri Münir Altıoğlu tarafından ALTİD Yönetim Kurulu'na ziyarette bulunuldu. Ziyaretle birlikte yapılan sunum sonrasındaki görüşmelerde "Engelsiz Turizm"e devam kararı çıktı. 


Akşam...