29 / 04 / 2024

enka holding rusya projeleri

enka holding rusya projeleri

Türkiye ile Rusya arasında derinleşen krizi değerlendiren iş dünyasının duayen isimlerinden Şarık Tara diyalog çağrısında bulundu. Tara, 5 Ocak'ta Moskova'ya önemli bir ziyaret yapmaya hazırlanıyor.

Rusya'nın ticari emlak kralları belli oldu: Bakın listede hangi Türk şirketi var!

Forbes'in Rusça versiyonu, 2024 yılında yapılan "Rusya'nın ticari emlak kralları" araştırmasının merakla beklenen sonuçlarını yayınladı. Yayımlanan sonuçlara göre Enka, uzun zamandır sürdürdüğü başarısını devam ederek, bu defa listede 5. sırada yer aldı.

Rönesans Holding, 30 senedir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çekildi!

İnşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji, endüstriyel tesisler ve sağlık alanında faaliyet gösteren Rönesans Holding, 30 senedir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çekildiğini açıkladı!. İşte detaylar...

Rusya-Ukrayna savaşı yabancıya konut satışını nasıl etkileyecek?

Son zamanlarda gündemden düşmeyen Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş yabancıya konut satışını nasıl etkileyecek? İşte Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır'ın konuyla ilgili açıklamaları...

Enka İnşaat ve Chubb Corportaion arasında 400 milyon dolarlık dava!

Rusya’nın Krasnoyarsk Bölgesi’ndeki Sharypovo kenti yakınlarında 800 MW’lık Berezovskaya Kömürlü Elektrik Santrali'nin yapılması için Enka İnşaat ile anlaşıldı. Ancak santralde yaşanan yangın ve milyon dolarlık sigorta ödemesi davaya konu oldu. 

Rönesans Holding'in Rusya'daki Hayal Adası Parkı açıldı!

Rusya’da Türk şirketi Rönesans tarafından yapılan “Hayal Adası” Parkı açıldı...

Rönesans Holding, Rusya'nın en büyük havaalanı kompleksini inşa etti!

Rönesans İnşaat, Moskova Sheremetyevo Havalimanı'nın 15 milyon kapasiteli B tarminalini inşa etmişti. Havalimanı'nın C Terminalinin tamamlanmasıyla Rusya'nın en büyük havaalanı kompleksi tamamlanmış oldu...

RDIF ile Rönesans Holding eğitim ve araştırma hastaneleri kuracak!

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak yaptığı açıklamada "Rönesans’ın Türkiye’de sağlık sektörü, medikal inşaat ve sağlık işletmelerinden elde ettiği tecrübeyi, bu projeyle birlikte Rusya’ya taşıyacağız." dedi.

Rönesans Holding, Rusya'da 15 sağlık merkezi inşa edecek!

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Dmitriyev, "Rönesans Holding, Rusya’nın farklı bölgelerinde 15 sağlık merkezi inşa edecek" dedi...

Hayat Holding 3 fabrikaya 150 milyon dolar yatıracak!

Pakistan, İran ve Rusya'da fabrika açmayı planlayan Hayat Holding, fabrikalar için toplam 150 milyon dolarlık bütçe ayırdı...

Şarık Tara'nın cenazesi bugün defnediliyor!

ENKA Holding’in onursal başkanı Şarık Tara, bugün Bebek Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı’nda defnedilecek.

Rönesans Holding Kanal İstanbul'a talip!

Rönesans Holding ve Rusya Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Düzyol, İstanbul'a ikinci bir Boğaz getirecek olan Kanal İstanbul ihalesi için çalışma yaptıklarını açıkladı...

Limak, Kuveyt, Hindistan, Rusya'da inşaat işlerini takip edecek!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,  Kuveyt, Hindistan, Rusya’da inşaat işlerini özellikle takip edeceklerini açıkladı.

Kayı Holding otel projeleriyle 2 ödüle layık görüldü!

1991 yılında kurulan Kayı Holding, otel yatırımlarıyla iki ödüle birden layık görüldü. Rusya’nın Krasnoyarsk Bölgesi’ndeki Novotel ve Ibis otelleri, turizm ve gayrimenkul sektörlerinin önde gelen ödüllerinden ikisini kazanarak, önemli bir başarıya imza attı.

enka holding rusya projeleri Haberi

enka holding rusya projeleri

Türkiye ile Rusya arasındaki gerginlik hala düşme eğilimi göstermiyor. Gözler iki ülkenin siyasetçilerindeyken bu krizden en çok iş dünyası etkileniyor. Ekonomist olarak Türk iş dünyasında Rusya'yı en iyi tanıyan isim olarak bilinen Enka Onursal Başkanı Şarık Tara ile görüştük. İki ülke arasındaki gelişmeleri şaşırtıcı bulduğunu söyleyen Tara, "Çözümün tek adresi diyalogtur" diyor. 


Şarık Tara, 5 Ocak'ta Moskova'ya önemli bir ziyarette bulunacak. İki yıl aradan sonra gideceği Moskova'ya ilişkin tek gündem maddesi Rusya ilişkileri. Enka şantiyesindeki çalışanlara moral ziyareti yapacak olan Tara, aynı zamanda Rus halkı ve Putin tarafından çok sevilen ve ülkenin en güçlü isimlerinden olan orkestra şefi Vladimir Spivakov ile de görüşecek. Bu ziyaret öncesi Bebek'teki evinde bizi ağırlayan duayen iş adamı Şarık Tara, gündeme ilişkin sorularımızı yanıtladı. 


Rusya pazarına...