15 / 05 / 2024

EPDK elektirik faturası kararı 2020

EPDK elektirik faturası kararı 2020

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım şirketlerinin bağış, sponsorluk, reklam ve tanıtım giderleri, ceza, temsil ve ağırlama, ilan ve dernek aidat giderlerinin artık tarifeden alınmayacağını açıkladı.

EPDK duyurdu! Elektrik faturasını yükseltecek maliyetlere fren

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), üretim santrallerine yönelik azami uzlaştırma fiyatlarını açıkladı. EPDK tarafından belirlenen azami uzlaştırma fiyatı; ithal kömür ve doğal gaz için megavatsaati 2 bin 500 Türk lirası olurken, diğer santraller için de bin 200 TL olarak belirlendi.

EPDK harekete geçti! Bunu yapana ceza!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, akaryakıt bayilerinin tabelaya yazdıkları fiyat ile pompa fiyatının birbirini tutmadığına yönelik iddialar üzerine inceleme başlatıldı.

Elektrik faturasının 118 lirasını devlet karşılıyor! Hemen başvurun!

Devlet tarafından dar gelirli ailelere sağlanan elektrik faturası desteği pandemi sürecinde de devam ediyor. 2 milyon aile bu destekten faydalanıyor. Ödemeler PTT'den yapılıyor, böylece elektrik faturasının 118 liralık kısmı devlet tarafından ödenmiş oluyor.

EPDK yüksek fiyat farklarını incelemeye aldı!

Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) sınır kapılarındaki akaryakıt istasyonlarında motorin üzerinden vergi kaçağını EPDK'da, akaryakıt istasyonlarındaki farklı fiyat uygulamalarını incelemeye aldı. Sahte fatura düzenleyenlerin lisansları iptal edilecek.

EPDK'den akaryakıt şirketlerine 'fiyatları makul seviyeye çekin' uyarısı!

EPDK Başkanı Yılmaz, akaryakıt şirketlerine yönelik, "Daha önce 3 kere uyguladığımız gibi gereken adımı atmaktan çekinmeyiz. Ya şirketler fiyatları makul seviyeye çekecek ya da tavan fiyat kararı alarak biz makul seviyeye çekeceğiz." dedi.

EPDK Başkanı Yılmaz'dan önemli İGDAŞ açıklaması! 

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, İGDAŞ hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili konuştu ve vatandaşların, mevzuata aykırı olarak kesilen faturaları ödemek zorunda olmadığını belirtti.

EPDK'den İGDAŞ'a fatura soruşturması!

EPDK Başkanı Yılmaz, İstanbul'da abonelerin şikayetleri üzerine doğal gaz faturalarının incelendiğini belirterek, "Mevzuata aykırı sürelerde fatura düzenlendiğini tespit ettik. Derhal soruşturma başlattık, gerekeni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Zorlu Enerji'den kira sertifikası ihracına ilişkin EPDK başvurusu hakkında açıklama!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., kira sertifikası ihracına ilişkin EPDK başvurusu hakkında açıklama yaptı.

Ev alırken yapılan faturası ağır hatalar!

Türkiye'de gayrimenkul konusunda faturası ağır hatalar yapıldığını söyleyen Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LİDEBİR) Deniz Arslan, çok sayıda kişinin hasarlı evde oturduğunu söyledi.

Levent Pelesen: Doğalgaz faturasını azaltmanın yolu ısı yalıtımından geçiyor!

Binalarda ısıtma amaçlı kullanılan enerjinin yaklaşık yarısının israf edildiğinin altını çizen İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Kış mevsiminde enerji israfının önüne geçmek ve doğalgaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır” diye konuştu...

Enerji ithalatı faturası eylülde yüzde 11,7 azaldı!

Türkiye'nin enerji ithalatı faturası eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,7 azalışla 3,3 milyar dolar oldu.

EPDK Shell Petrol aleyhine soruşturma süreci başlattı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 'herhangi bir arz sıkıntısı olmadan bayilere sınırlı miktarda akaryakıt verdiği' gerekçesi ile Shell Petrol AŞ aleyhine soruşturma süreci başlattı.

EPDK'dan ucuz doğal gaz ithalatı!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Özellikle vurgulamak isterim ki bu düzenleme (spot boru gazı ithalatı) sadece sektörümüze katkı sağlamayacak, aynı zamanda tüketicilerimizin cebine de yansıyacak." ifadesini kullandı.

EPDK elektirik faturası kararı 2020 Haberi

EPDK elektirik faturası kararı 2020

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, kurumun 2021-2025 tarife dönemi çalışmalarını tamamladığını aktardı. Daha önceki (2016-2020) tarife döneminde yer alan maliyetlerin ve vatandaşa hizmeti etkileyecek faktörlerin gözden geçirildiğini aktaran Yılmaz, şebeke kalitesinin artırılması ve kesintilerin tamamen ortadan kaldırılması, kayıp kaçakla mücadelede hedeflere ulaşılması, bakım ve onarım faaliyetlerinin artırılması, doğru ve etkin yatırımlarla istihdamın artırılması için yol haritası belirlendiğini söyledi.

Mustafa Yılmaz, yeni dönemde önceliğin tüketicilere kaliteli hizmet sunulması olduğuna dikkati çekerek, "Dağıtım şirketleri kaliteli hizmet sunduğu ölçüde gelir kazanacak. Tüketiciyi üzen, kaliteli hizmet vermeyen ise gelir kaybına uğrayacak." ifadelerini kullandı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçen hafta gündeme gelen dağıtım gelirlerine yönelik tebliğle ilgili temsil-ağırlama gideri konusunun kamuoyuna yanlış aksettirildiğini ve siyaset malzemesi yapıldığını dile getiren...