29 / 04 / 2024

Ödemeler PTT’den yapılıyor! Devletten vatandaşa elektrik faturası desteği…

Ödemeler PTT’den yapılıyor! Devletten vatandaşa elektrik faturası desteği…

Elektrik faturasına verilen desteğin detayları açıklanmıştı. Elektrik faturası desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların gözü kulağı, gelecek açıklamalara çevrilmişti. Faturasını ödemekte güçlük çeken ailelere devlet, PTT aracılığıyla para yardımı yapıyor.



Belirtilen şartları taşıyan vatandaşlar, PTT’ye elektrik faturasıyla birlikte giderek, söz konusu destekten faydalanabiliyor. Destek kapsamında aile sayısını göre ödeme yapılıyor. 4 kişilik aileye 171 Türk lirası ödeme yapılırken, 5 kişilik bir aileye de 206 Türk lirası destek veriliyor.

ELEKTRİK FATURA DESTEĞİ NE KADAR?

Evde yaşayan kişi sayısına göre elektrik faturası yardım ücreti şu şekilde;

5 kişi: 206 Türk lirası
4 kişi: 171,67 Türk lirası 
3 kişi: 137,33 Türk lirası
1-2 kişi: 103 Türk lirası

Ödemeler PTT’den yapılıyor! Devletten vatandaşa elektrik faturası desteği…

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Destek almak isteyen vatandaşlar, elektrik faturası ve kimlikleriyle PTT şubelerine giderek, işlemleri başlatabiliyor. Destek almak isteyen kronik hastalar bu işlemi evden çıkmadan da internetten yapabiliyor.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön