19 / 05 / 2024

epdk epiaş hisseleri

epdk epiaş hisseleri

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin ( EPİAŞ ) yüzde 40 'lık hissesi için özel sektör enerji şirketlerinden talep toplamak amacıyla birkaç gün içinde ilana çıkılacak.

Kapital Yatırım Holding'in hisseleri borsa kotundan çıkarılıyor!

Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil'e ait olan Kapital Yatırım Holding'in hisseleri borsa kotundan çıkarıldı.

EPDK'den akaryakıt şirketlerine 'fiyatları makul seviyeye çekin' uyarısı!

EPDK Başkanı Yılmaz, akaryakıt şirketlerine yönelik, "Daha önce 3 kere uyguladığımız gibi gereken adımı atmaktan çekinmeyiz. Ya şirketler fiyatları makul seviyeye çekecek ya da tavan fiyat kararı alarak biz makul seviyeye çekeceğiz." dedi.

EPDK Başkanı Yılmaz'dan önemli İGDAŞ açıklaması! 

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, İGDAŞ hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili konuştu ve vatandaşların, mevzuata aykırı olarak kesilen faturaları ödemek zorunda olmadığını belirtti.

EPDK'den İGDAŞ'a fatura soruşturması!

EPDK Başkanı Yılmaz, İstanbul'da abonelerin şikayetleri üzerine doğal gaz faturalarının incelendiğini belirterek, "Mevzuata aykırı sürelerde fatura düzenlendiğini tespit ettik. Derhal soruşturma başlattık, gerekeni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Zorlu Enerji'den kira sertifikası ihracına ilişkin EPDK başvurusu hakkında açıklama!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., kira sertifikası ihracına ilişkin EPDK başvurusu hakkında açıklama yaptı.

Galatasaray hisseleri derbi sonrası yükselişe geçti!

Süper Lig'in 23. haftasında oynanan derbi maçta Galatasaray'ın, deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-1 yenmesinin ardından, Borsa İstanbul'da işlem gören Galatasaray hisseleri yüzde 20 değer kazandı.

GYO hisseleri alternatif yatırım aracı oldu!

Borsa İstanbul’da tüm endeksler yükselmeye başladı. Birçok hissenin iskontolu olduğu borsada gayrimenkul yatırım ortaklığı hisseleri, ev almak isteyenler için basamak oldu.

Çimento hisseleri '100 bin konut projesi'nden destek buldu!

Çimento şirketlerinin hisseleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün müjdelenen “Her Yıl 100 bin Sosyal Konut” projesinden destek buldu.

EPDK Shell Petrol aleyhine soruşturma süreci başlattı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 'herhangi bir arz sıkıntısı olmadan bayilere sınırlı miktarda akaryakıt verdiği' gerekçesi ile Shell Petrol AŞ aleyhine soruşturma süreci başlattı.

EPDK'dan ucuz doğal gaz ithalatı!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Özellikle vurgulamak isterim ki bu düzenleme (spot boru gazı ithalatı) sadece sektörümüze katkı sağlamayacak, aynı zamanda tüketicilerimizin cebine de yansıyacak." ifadesini kullandı.

Karmen Yapı'nın hisseleri 13.9 milyon TL'ye Metal Gayrimenkul'e satıldı!

Metal Gayrimenkul'ün KAP'a yaptığı açıklamaya göre: Karmen Yapı A.Ş'nin hisseleri 13 milyon 951 bin TL'ye Metal Gayrimenkul'e satıldı.

Karmen Yapı'nın hisseleri 22.3 milyon TL'ye Metal Yapı Konut'a satıldı!

Metal Gayrimenkul A.Ş tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Karmen Yapı'nın hisseleri 22.3 milyon TL'ye Metal Yapı Konut'a satıldığı bildirisi yayınlandı.

EPDK'dan abonelik uyarısı!!

EPDK, faturalı ve kartlı abonelikte doğalgaz tüketicilerine, “Kiracınızın ya da başkasının sizin adınıza abonelik kullanmasına izin vermeyin.” uyarısında bulundu.

epdk epiaş hisseleri Haberi

epdk epiaş hisseleri


Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin (EPİAŞ) yüzde 40'lık hissesi için özel sektör enerji şirketlerinden talep toplamak amacıyla birkaç gün içinde ilana çıkılacak. 


Yetkililerden alınan bilgiye göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), EPİAŞ hisseleri için özel sektörden talep toplamak için düğmeye bastı. Konuya ilişkin EPDK'da geçen perşembe yapılan toplantıda, 24 milyon liralık hissenin özel sektöre arzı kararlaştırıldı. Buna ilişkin hazırlıkları tamamlayan EPDK, birkaç gün içinde EPİAŞ'ın yüzde 40'lık hissesi için talep toplamak amacıyla ilana çıkacak. 


EPİAŞ, 61,5 milyon liralık bir kaynak ile kurulacak ve bir hisse 1 Türk Lirası olacak. Şirketlerin satın alacakları hisse miktarının toplam rakamın yüzde 4'ünü geçemeyeceği belirtiliyor. 


A, B ve C tipi hisselerin işlem göreceği "enerji borsasında", A tipi hisseler TEİAŞ ve BOTAŞ'ın, B tipi hisseler Borsa İstanbul'un (BİST),...