04 / 05 / 2024

epdk kararları

epdk kararları

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ( EPDK ), elektrik piyasasına yönelik 2014 yılı için serbest tüketici limitini belirledi. EPDK, limiti 4 bin 500 kilovat saat olarak belirledi...

EPDK afet bölgesi için yeni kararı duyurdu! Bedel alınmayacak!

11 ili etkisi altına alan ve büyük can kayıplarına sebep olan Kahramanmaraş depreminin akabinden deprem bölgesinin kalkınması için çabalar tüm hızıyla devam ediyor. EPDK tarafından yapılan açıklama OHAL süresi boyunca geçerli olacak kararları duyurdu.

EPDK Başkanı Yılmaz'dan önemli İGDAŞ açıklaması! 

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, İGDAŞ hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili konuştu ve vatandaşların, mevzuata aykırı olarak kesilen faturaları ödemek zorunda olmadığını belirtti.

AYD'den alışveriş merkezlerinin açılışı öncesi tavsiye kararları!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu, alışveriş merkezlerinin açılış zamanı ve kısa vadede öngörülen uygulamalar hakkındaki tavsiye kararlarını paylaştı.

EPDK'den İGDAŞ'a fatura soruşturması!

EPDK Başkanı Yılmaz, İstanbul'da abonelerin şikayetleri üzerine doğal gaz faturalarının incelendiğini belirterek, "Mevzuata aykırı sürelerde fatura düzenlendiğini tespit ettik. Derhal soruşturma başlattık, gerekeni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Yeşil GYO genel kurul kararları tescil edilemedi!

Yeşil GYO'nun genel kurul kararları tescile ait bir durum bulunmadığından tescil edilmedi. Konuyla ilgili İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne dosyaya işlenmek üzere bilgi verildi.

Zorlu Enerji'den kira sertifikası ihracına ilişkin EPDK başvurusu hakkında açıklama!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., kira sertifikası ihracına ilişkin EPDK başvurusu hakkında açıklama yaptı.

Site yönetimlerinde alınan kararlar nasıl yazılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Site yönetimlerinde alınan kararlar, denetleme kurulu raporları, faaliyet raporları ve toplantı tutanaklarının deftere elle kelime kelime yazılması zorunlu mu?' sorusunu yanıtladı.

Meclisten geçen yeşil alan ve toplanma alanı kararları mahkemeye taşındı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclisten geçen park, yol ve deprem toplanma alanı olarak plan değişikliği yapılması kararı ile bazı tahsisleri kararlarını mahkemeye taşıdı. 

21 maddede sitelerde kurul kararları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde kurul kararları" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

10 maddede site yönetimleri kararlarının bağlayıcılığı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetimleri kararlarının bağlayıcılığı" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

10 maddede site yönetimleri kararlarına itiraz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetimleri kararlarına itiraz" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Erdal Arıkan: İmarda radikal kararlar alındı!

İmar alanında radikal kararlar alındığını kaydeden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, imarda hiçbir yanlış uygulamanın hayata geçmesine izin vermediklerini kaydetti.

EPDK Shell Petrol aleyhine soruşturma süreci başlattı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 'herhangi bir arz sıkıntısı olmadan bayilere sınırlı miktarda akaryakıt verdiği' gerekçesi ile Shell Petrol AŞ aleyhine soruşturma süreci başlattı.

epdk kararları Haberi

epdk kararları

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK),  elektrik piyasasına yönelik 2014 yılı için serbest tüketici limitini belirledi. EPDK kararına göre, 2013'te 5 bin kilovatsaat olan serbest tüketici limiti, 2014 yılı için 4 bin 500 kilovatsaate düşürüldü.


Konuya ilişkin EPDK kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.


Mesken abonesi için her türlü vergi, fon ve paylar dahil olmak üzere kilovatsaate 35,44 kuruş baz alınarak yapılan hesaba göre, aylık yaklaşık 133 lira harcaması olan konut abonesi serbest tüketici olabilecek.


Belli bir miktarın üzerinde elektrik tüketen abonelerin, ihtiyacını sadece bölgesindeki dağıtıcıdan değil, istediği tedarikçiden alabilmesine ilişkin uygulamaya “serbest tüketici” uygulaması deniliyor. 


Serbest tüketicilere, üretim lisansı sahibi ve tedarik lisansı sahibi tüzel kişiler, elektrik enerjisi satışı yapabiliyor ve dağıtım şirketlerinden alınan fiyata göre yüzde 5-10 oranında belli dönemlerde yüzde 20-30'lara...