03 / 05 / 2024

Erbilgin Yalısı kaç paraya satıldı

Erbilgin Yalısı kaç paraya satıldı

İki hafta önce Türkiye’yi ziyaret eden Katar Emiri Şeyh Temim, Cumhurbaşkanı ile görüşürken, Kraliçe İstanbul’da Erbilgin Yalısı’nı beğendi. Emir yalıyı eşine hediye etti.

Boğaz'daki Recaizade Ekrem Bey Yalısı'nda kaçak tadilat: Hem Anıtlar Kurulu'na hem Boğaziçi İmar'a şikayet edildi!

İstanbul’un en güzel yalılarından olan Recaizade Ekrem Bey Yalısı’nda yapılan kaçak tadilat için şikayetler yapıldı. Ancak henüz yetkililer tarafından bir adım atılmadı. Vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

İzmir Saime Sultan Yalısı'nda kaçak eklentiler yıkıldı!

İzmir Körfezi'nde bulunan ve 142 yıllık tarihe sahip Saime Sultan Yalısı'nda tartışmalara neden olan eklentiler, tepkilerin ardından Bayraklı Belediyesi tarafından yıkıldı. 

İzmir Saime Sultan Yalısı'nda kaçak eklenti gerginliği! 

İzmir Körfezi'nde bulunan ve 142 yıllık tarihe sahip Saime Sultan Yalısı'nın orijinal dokusunun bozulduğu iddiasıyla İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu suç duyurusu yaptı. 14 Ekim'de 2020'de yıkım kararı alınmasına rağmen yalı ile ilgili yıkım gerçekleşmedi.

Feryal Gülman'ın Boğaz'daki yalısı yıkılacak!

İBB bir süredir Boğaz’daki kaçak yapıları yıkıyor. Bu kapsamda Feryal Gülman’ın Bebek’teki ünlü ‘Yol Yalısı’na yıkım kararı çıkarıldı.

Kanlıca Ahmet Rasim Paşa Yalısı’na kaçak kat mı yapıldı?

Kanlıca kıyısında bulunan ve 1898’de inşa edilen tescilli kültür varlığı Ahmet Rasim Paşa Yalısı’na kaçak kat çıkıldığı tespit edildi. Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili’nin ortak olduğu dönemde Arman Tekstil’e kiralanan yalının mülkiyeti İBB'ye ait…

Reza Zarrab'ın Boğaz'daki yalısı için soruşturması tamam!

Yalısında kaçak kat bulunan Ebru Gündeş ifadesinde, “Tadilat ve diğer işlemleri eşim Reza Zarrab yaptı, suçlamayı kabul etmiyorum” dedi. Çift, 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Reza Zarrab'ın Boğaz'daki yalısındaki kaçak kat yıkılacak mı?

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Reza Zarrab ve Ebru Gündeş’in yalısına kaçak kat çıkmasına 4 yıl boyunca göz yuman ve yıkım kararını da yerine getirmeyen Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkilileri hakkında soruşturma izni vermedi.

Boğaz'ın en pahalı yalısı Erbilgin Yalısı oldu!

Boğaz'ın incileri, kurdaki yükseliş dalgasına takıldı. Rekor üstüne rekor kıran dolar, yalı piyasasını durdurdu. Yalısını elden çıkarmak isteyen, fiyatta indirim yapmaya başladı. Boğaz'ın en pahalı yalısı ise Erbilgin Yalısı oldu.

2004 yılında Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı 100 milyon dolara satılık!

2004 yılında Müfit Erbilgin, sahibi olduğu Yeniköy'deki Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı'nı satılığa çıkarmış. Erbilgin, alanı 3 bin metrekare olan ve denize 60 metre rıhtımı olan yalıyı 100 milyon dolar fiyatla satışa çıkarmış.

Rıza Sarraf'ın Kanlıca'da ki yalısına 80 bin TL ceza kesildi!

17-25 Aralık soruşturmasının kilit isimilerinden Rıza Sarraf'ın Kanlıca'da tarihi yalısına yaptırdığı kaçak kat, tünel ve iki yalıyı birleştiren asansör 80 bin lira para cezası kesildiği ortaya çıktı.

İşte dünyanın en pahalı yalısı!

İki hafta önce Türkiye’yi ziyaret eden Katar Emiri Şeyh Temim'in eşi, Katar kraliçesi Sheikha Anoud bint Mana al-Hajri İstanbul’da Erbilgin Yalısı’nı beğendi. İşte Erbilgin Yalısı'nın içinden kareler...

Reza Zarrab'ın yalısında asansör ve kaçak kat yıkılacak!

İş adamı Reza Zarrab ile eşi Ebru Gündeş’e ait Kanlıca’daki yalılar, kaçak kat ve aradaki asansör yıkılarak eski haline getirilecek.

1999 yılında Kalkavan Yalısı 1 trilyon liradan açık artırmaya çıkarılacakmış!

1999 yılında Sefer Kalkavan'ın bir bankaya borcundan dolayı satışa çıkarılan Kalkavan Yalısı, 1.8 trilyon değer biçilmesine rağmen ilk satışta alıcı bulamamış ve yalı 1 trilyon liradan (34.861 adet altın parası) tekrar açık artırmaya çıkarılacakmış.

Erbilgin Yalısı kaç paraya satıldı Haberi

Erbilgin Yalısı kaç paraya satıldı

Vatan Gazetesi'nden Meltem Kara'nın haberine göre yalı 100 milyon euroluk rekor fiyatla satıldı. Tapu kayıtlarında yalının Katarlı işadamı Abdulhadi Mana Al-Hajri’ye satıldığı bilgisi yer aldı ancak yalının gizli sahibi olduğu ortaya çıktı: Sheikha Anoud bint Mana al-Hajri... Yani, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el Sani’nin ikinci karısı olan Katar Kraliçesi Anoud.


BABASI ADINA KAYITLI

25 Mart tarihli el değiştirme işlemine göre, tapu kayıtlarında yalının yeni sahibi olarak ‘Dardanelles Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi’ gözüküyor. Londra merkezli bu şirket, İstanbul’da Mart 2014’te Katarlı işadamı Abdulhadi Mana Al-Hajri tarafından kuruluyor. Katarlı işadamı Al-Hajri, bir dönem Katar’ın Ürdün Büyükelçiğini de yapmıştı.


Yalının gizli sahibini ortaya çıkaran detay Al Hajri’nin kızının Katar Emiri Şeyh Temim’in ikinci karısı olması. Katar Emiri ve ailesinin isminin öne çıkmaması ve...