28 / 04 / 2024

1999 yılında Kalkavan Yalısı 1 trilyon liradan açık artırmaya çıkarılacakmış!

1999 yılında Kalkavan Yalısı 1 trilyon liradan açık artırmaya çıkarılacakmış!

1999 yılında Sefer Kalkavan'ın bir bankaya borcundan dolayı satışa çıkarılan Kalkavan Yalısı, 1.8 trilyon değer biçilmesine rağmen ilk satışta alıcı bulamamış ve yalı 1 trilyon liradan (34.861 adet altın parası) tekrar açık artırmaya çıkarılacakmış.



1999 yılında Kalkavan Yalısı 1 trilyon liradan açık artırmaya çıkarılacakmış!


Alıcı çıkmaya Kalkavan Yalısı 1 trilyona düştü


Sefer Savaş Kalkavan'ın World Vakıf Offshore Bank'tan aldığı krediye karşılık ipotekli olan ve ilk açık artırma için 1.8 trilyon lira değer biçilen İstanbul Yeniköy'deki yalısına alıcı çıkmadı. Kalkavan Yalısı, 10 gün sonra 1 trilyon liradan yeniden açık artırmaya çıkarılacak.


    WORLD Vakıf Offshore Bankası'ndan aldığı kredi borcunu ödemeyince icralık olan Kalkavan Denizcilik Şirketi'nin sahibi Sefer Savaş Kalkavan'ın krediye karşılık ipotek ettirdiği Yeniköy'deki yalısı için 1 trilyon 875 milyar ile başlatılan ilk açık arttırmada fiyatın fazla olması sebebiyle alıcı çıkmadı. On gün sonra yapılacak ikinci açık arttırmada ise 2 trilyon 500 milyar değerindeki yalı bu sefer 1 trilyon liradan satışa sunulacak.


    Sarıyer İcra Müdürlüğü'nde yapılan açık artırmada yalının sahibi Sefer Savaş Kalkavan, akrabası Fenerbahçe Spor Klübü Futbol Şubesi eski Sorumlusu Şadan Kalkavan ile banka avukatı hazır bulundu. Değerinin yüzde 25 eksiği olan 1 trilyon 875 milyar ile başlanan açık arttırma da yarım saat olan süre bitiminde yalıya alıcı çıkmadı. On gün sonra yapılacak ikinci açık arttırma ise 1 trilyon liradan başlatılacak. Sefer Savaş Kalkavan, World Vakıf Offshore'dan aldığı 1 trilyon 831 milyar 594 milyon 200 bin liralık krediyi süresi içerisinde ödeyemeyince hakkında icra takibi başlatılmıştı. İcra takibi sonucunda İstanbul 6. İcra Müdürlüğü'nün talimatıyla Kalkavan'ın aldığı krediye karşılık ipotek ettirdiği 2 trilyon 500 milyar lira değer biçilen Yeniköy'deki yalısının Sarıyer İcra Müdürlüğü tarafından açık arttırma ile satışa çıkarılmasına karar verilmişti. İlk açık arttırmada alıcı bulunamayan Yeniköy Köybaşı Caddesi 3 numaradaki, denize sıfır, 1. Sınıf Tarihi Eser yalının, 1 bodrum, bir zemin, bir normal ve bir de çatı katı olmak üzere 4 kattan oluştuğu belirtildi. Yalının denize bakan cephesinde kapalı bir yüzme havuzu bulunurken, taban döşemesinin granit fayans, merpenlerinin halıyla kaplı olduğu, duvarlarının da saten boyayla boyandığı ifade edildi. İnşaat kullanım alanı yaklaşık 750 metrekare olan yalının merkezi kalorifer sistemiyle ısıtıldığı kaydedildi.


Yasemin TOPOĞLU / İSTANBUL


(1999 yılında Reşat Altın 29.000.000 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet 19 Mayıs 1999



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön