28 / 04 / 2024

KOBİ’lerin kredilerdeki payı yükseliyor! Son bir yılda KOBİ’lere 1 trilyon lirayı aşkın kaynak aktı!

KOBİ’lerin kredilerdeki payı yükseliyor! Son bir yılda KOBİ’lere 1 trilyon lirayı aşkın kaynak aktı!

Türk bankacılık sektöründeki toplam kredi hacmi reel olarak daralırken, küçük ve orta ölçekli işletmelere kullandırılan kredilerde büyüme ivmesi sürüyor. Bankalar, son bir yıl içerisinde KOBİ’lere 1 trilyon lirayı aşkın kaynak aktardı.



Türk bankacılık sektöründe Merkez Bankası ve BDDK’nın aldığı önlemlerin ardından son zamanlarda rekabet mevduat alanında yoğunlaşmış durumda. Bankalar ticari kredilere getirilen faiz sınırlaması ve ek tahvil alımı zorunluluğu nedeniyle kredi kullandırmakta isteksiz davranırken, küçük ve orta ölçekli işletmelere kullandırılan kredilerde ise artış sürüyor.

KOBİ’lerin kredilerdeki payı yükseliyor! Son bir yılda KOBİ’lere 1 trilyon lirayı aşkın kaynak aktı!

Dünya Gazetesi yazarı Naki Bakır, ‘Makro Bakış’ adlı köşesinde, bankacılık sektörünün kullandırdığı kredileri analiz etti. Bakır’ın analizine göre, son bir yıl içerisinde Türkiye’deki tüm işletmelerin yüzde 99,8’ini oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmelere kullandırılan krediler, son bir yılda genel kredi genişlemesinin çok üzerinde bir artış kaydetti. Sektör genelinde toplam kredi büyümesi yüzde 10,4 ile enflasyon oranının altında kalırken, yılın ilk çeyreğinde küçük ve orta ölçekli işletmelere kullandırılan kredilerin miktarı yüzde 13,8 oranında artış göstererek mart ayının son haftası itibarıyla 2 trilyon 298,9 milyar liraya yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön