05 / 05 / 2024

Ercan Havaalanı ihalesi

Ercan Havaalanı ihalesi

Ercan Havaalanı ihalesini alan ortaklardan Terminal Yapı’nın, diğer ortak Taşyapı’yı kendisini projeden dışlamakla suçlaması, Ercan Havaalanı’yla ilgili yeni bir tartışma başlattı..

Ercan Havaalanı'nda askere ait yerler devredildi!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havaalanının genişleme çalışmaları çerçevesinde, askere ait olan yerlerin dün yapılan sözleşme ile Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Aş'ye teslim edildiğini açıkladı.

Net Holding, KKTC Ercan Havaalanı için ihale şartnamesi aldı!

Net Holding A.Ş., KKTC'deki Ercan Havaalanı'nın işletme haklarının devredilmesi ihalesi için ihale şartnamesi aldıklarını bildirdi

Ercan Havaalanı ihalesi için teklifler 27 Ağustos'a kadar kabul edilecek!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC)Ercan Havaalanı'nın işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirilmesi için açılan ihalede teklif kabulüne bugün başlandı

Ercan Havaalanı için yarın uluslararası ihaleye çıkılacak!

Havaalanının işletme haklarının devredilmesine ilişkin ihaleyi kazanacak firma, bir dizi yatırım yaparak 25 yıl boyunca işletme hakkına sahip olacak

Ercan Havaalanı işletme hakları ihaleye çıkacak!

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, işletme haklarının devredilmesine ilişkin uluslararası ihale çalışmalarına yarın başlanacağını ve sonrasında da ihaleye çıkılacağını açıkladı

Gebze-Sabiha Gökçen Havaalanı tren hattının ihalesi TBMM'de!

CHP Mersin Millervekili Ali Mahir Başarır, Gebze-Sabiha Gökçen Havaalanı arasında yapılacak tren hattı projesinin ihalesine ilişkin soru önergesi verdi...

Çukurova Havaalanı ihalesi 26 Ekim'de!

Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu’nun elenmesinden sonra iptal edilen Çukurova Havaalanı ihalesinde yeni iddialar gündemde. 26 Ekim’de yapılacak olan ihale öncesinde şartnamede idareyi devre dışı bırakacak değişiklikler yapıldığı, ödeme dengelerinin tamamen yüklenici lehine düzenlendiği

Çukurova Havaalanı ihalesi Ekim'de yeniden yapılacak! 

Limak-Kalyon-Cengiz’in elenmesinden sonra Mart'ta iptal edilen ve Ulaştırma Bakanı’nı yiyen Çukurova Havaalanı ihalesi Ekim sonunda tekrar yapılacak. CHP milletvekili Burhanettin Bulut, “Gözümüz, bu ihalede. 500 milyon Avro harcanacağına mevcut havaalanı modernize edilsin” dedi.

Yeni Ercan Havaalanı'nın inşaatına 'koronavirüs' engeli!

Dört yıl önce yapımına başlanan Yeni Ercan Havaalanı inşaatını bu kez de salgın durdurdu. Şantiyede, 5 pozitif vaka incelenince çalışmalar durduruldu.

Kahramanmaraş Havaalanı yeni terminal binası ihalesi 12 Temmuz'da!

Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ın en büyük ihtiyaçları arasında bulunan havaalanı yeni terminal binası, dış hatlar terminali ve diğer binaların yapımı amacıyla ihale düzenleneceğini belirterek, müjdeli haberi verdi.

KKTC Ercan Havaalanı 1 yıl içinde bitirilecek!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin ekonomik durumu ile ilgili çalışmalar yapan Dünya Bankası heyeti, KKTC’nin Ercan Havaalanı’nı da mercek altına aldı.

Antalya EXPO Raylı Sistem projesinin ihalesi yapıldı!

Antalya 2. Aşama Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Raylı Sistem Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerinin Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri ihalesi gerçekleştirildi.

Ciudad Real Havaalanı ihalesi gerçekleşti!

İspanya'nın merkezinde yapımı 1 milyar dolara mal olan bir havalimanı, İspanya'da konut balonun zirve yaptığı dönemde inşa edilen ancak sonrasında konut balonun patlamasıyla şirketin batması üzerine, 10 bin dolara alıcı buldu.

Ercan Havaalanı ihalesi iptal mi edilecek?

Ercan Havaalanı ihalesini alan ortaklardan Terminal Yapı’nın, diğer ortak Taşyapı’yı kendisini projeden dışlamakla suçlaması, Ercan Havaalanı’yla ilgili yeni bir tartışma başlattı..

Ercan Havaalanı inşaatı bu hafta başlıyor!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, geçtiğimiz aylarda törenle temeli atılan ancak çeşitli nedenlerle inşaatına başlanılamayan Ercan Havaalanı konusunda "Tüm problemler hafta sonu bitecek ve hafta başı inşaat başlayacak" dedi.

KKTC Ercan Havaalanı’nı Taş Yapı yenileyecek!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Ercan Havaalanı’nın işletmesini 25 yıllığına alan Taşyapı, havalimanının baştan aşağı yenilenmesi için ilk adımı attı..

Ercan Havaalanı'nın genişleme çalışmalarına Taşyapı imzası!

Ercan Havaalanı'nın genişleme çalışmaları çerçevesinde, askere ait olan yerler dün yapılan sözleşme ile Taşyapı'ya teslim edildi...

Ercan Havaalanı'nda askere ait yerler devredildi!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havaalanının genişleme çalışmaları çerçevesinde, askere ait olan yerlerin dün yapılan sözleşme ile Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Aş'ye teslim edildiğini açıkladı.

Ercan Havaalanı ihalesi Haberi

Ercan Havaalanı ihalesi

Yoğun tartışmaların ardından iki yıl önce, İrsen Küçük hükümeti döneminde, yap-işlet devret modeliyle 25 yıllığına işletme hakkı devredilen Ercan Havaalanı’yla ilgili tartışmalar bitmiyor. İhaleyi alan T&T Havalimanı İşletmeciliği’nin ortaklarından Terminal Yapı’nın,Taşyapı’ya yönelik çeşitli suçlamalarda bulunması, Ercan’la ilgili tartışmalara farklı boyut kazandırdı.

Terminal Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Alp Delimollaoğlu, önceki gün düzenlediği basın toplantısında büyük hissedar Taşyapı’yı, kendilerini projeden dışlamak, şirketi tek başına yönetmek, yaptırım yapma isteği olmamakla suçlayarak, çeşitli eleştirilerde bulundu.

Taşyapı Şirketi’nin ihale sözleşmesine aykırı davrandığını iddia eden Delimollaoğlu Terminal Yapı’ya hiçbir iş ve kararda danışmadığını ve bilgi vermediğini belirtmişti.


TAŞYAPI, HALKIN SESİ ARACILIĞIYLA YANIT VERDİ

Rusya’da bulunan Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı, Ercan ihalesindeki ortağı Terminal Yapı’nın iddialarına, Halkın Sesi aracılığıyla yanıt verdi.

Turanlı, iddiaları “boş laflar” olarak niteleyerek, “Boş laflara ayıracak vaktim...