06 / 05 / 2024

erciyes dağı içme suyu

erciyes dağı içme suyu

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 22 Mart Dünya Su Günü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Kayseri ilinin çeşmelerinden su içilebilen nadir şehirlerden biri olduğunu bildirdi...

Aziz Torun: Bünyemizdeki AVM’lerde yeme-içme şirketlerinden kira almıyoruz!

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Bünyemizdeki AVM’lerde yeme-içme bölümünde olan şirketlerden kira almıyoruz" dedi ve "Perakende markalarında da kiraları yarıya indirdik" açıklamasında bulundu.

Yeme-içme sektöründen kira, icra ve iflas çağrısı!

Genelgeyle kapatılan yeme-içme işletmelerine kamu bankaları icra takibi başlattı. TURYİD Başkanı Kaya Demirer, "Bir taraftan kamu kapatacak, bir taraftan da kamu bankası borcunu öde diyor. Neyle ödeyeceğim? Yazarkasamda kilit var" dedi. 

Tekirdağ Elmalı'da içme suyu inşaatı başlıyor!

Tekirdağ’ın Malkara ilçesi Elmalı Mahallesi'nde içme suyu projesinin inşaatı başlıyor.

Manisa'da içme suyu hattı yenileme çalışmaları sürüyor!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesine bağlı Örselli Mahallesi’nin kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarının ardından, mahallenin içme suyu şebekesini de değiştirerek vatandaşlara daha sağlıklı su temin ediyor.

Manisa'da içme suyu şebekeleri yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Selendi’nin Avlaşa Mahallesinde 8 bin 625 metre içme suyu şebeke hattı döşeme çalışmalarına başladı.

Soma Konutları'nın içme suyu bağlantıları yapılıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma’da şehit düşen 301 madencinin yakınları için yapılan TOKİ konutlarının içme suyu şebeke bağlantılarını yapıyor.

Trabzon'da içme suyu tesisi arıtma tesisi inşaatı başladı!

TİSKİ, Ortahisar ilçesinin Ağıllı Mahallesi sınırları içerisinde, Karakaya Grup İçme Suyunun tümüne hizmet edecek şekilde, saniyede 200 litre/su kapasiteli içme suyu arıtma tesisi inşaatına başladı.

Alanya’ya 34 bin metre içme suyu hattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Alanya’da 18 milyon TL yatırımla 34 bin metre uzunluğunda içme suyu şebeke hattı döşüyor.

Elbistan'da içme suyu isale hattı inşaatı yapılacak!

Kahramanmaraş Elbistan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, Kahramanmaraş Elbistan'nda içme suyu isale hattı inşaatı yaptıracak. İhalenin bedeli 734 bin TL olarak belirlendi.

Kırklareli içme suyu arıtma tesisi projesi hayata geçiyor!

Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, köylerin içme suları hakkında bilgi vererek, Trakya’da bir ilk olacak İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’ni hayata geçireceklerini bildirdi.

Tavşanlı içme suyu proje ihalesi tamam!

Tavşanlı’nın 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan ve suyun kaynağından alınmasını kapsayan içme suyu projesinin 54,5 milyon TL’lik ihalesi 22 firmanın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Kütahya Dağçeşme Mezarlığı genişletiliyor!

Kütahya Tavşanlı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri’ne bağlı ekipler Dağçeşme Mahallesi’ndeki mezarlıkta mevcut alanın genişletilmesi için çalışma yürütüyor. Mezarlık çevresi telle kapatılıyor.

Ordu Kumru içme suyu tesisine kavuşuyor!

Ordu’da içme suyu kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren OSKİ Genel Müdürlüğü, Kumru ilçesi içme suyu arıtma tesisi modernizasyon ve yenileme çalışmalarını tamamladı.

erciyes dağı içme suyu Haberi

erciyes dağı içme suyu


Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 22 Mart Dünya Su Günü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Kayseri ilinin çeşmelerinden su içilebilen nadir şehirlerden biri olduğunu bildirdi.


Kayseri içme suyu kaynakları bakımından şanslı olduğunu ve Erciyes Dağı'nın bu nimetinden yararlandığını, çünkü su kaynakların eriyen kar suları ile oluştuğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, içme suyu kaynaklardan doğrudan ev ve iş yerlerine verilmediğini birçok işlem ve çalışma sonucunda tüketiciye ulaştırıldığını belirtti.


İçme suyu için su kanalları döşendiğini, belirli aralıklar ilaçlama yapıldığını, suyun meyilli alanlarda pompalar ile yukarı ulaştırıldığını, depolama ve döşeme hatların bakım ve onarımı gibi birçok maliyeti bulunduğunu bunun için israflı kullanılması gerektiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Kayserimiz çeşmelerinden su içilebilen ender şehirlerdendir. Bu şehir halkı...