15 / 05 / 2024

Erciyes Dağı yangınları

Erciyes Dağı yangınları

Erciyes Dağı'nın eteklerinde çalılık ve meşelik bölgede çıkan yangında, 31 hektar alan zarar gördü. Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada çıkan yangının geniş bir alanda etkili olduğunu söyledi...

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Miss Pırlanta'da yüzde 40'a varan indirim! Kadınlar gününe özel indirim! Miss Pırlanta 6 Mart 2023 fiyat listesi

Miss Pırlanta'da Kadınlar gününe özel yüzde 40'a varan indirim fırsatı başladı. En gözde takıların bir arada bulunduğu Miss Pırlata'da pırlanta yüzük, kolye ve küpe fiyatları ne kadar?  Miss Pırlanta 6 Mart 2023 fiyat listesi.

Watsons'da Kadınlar Gününe özel yüzde 50'ye varan indirim fırsatı! 3 Mart 2023 fiyat listesi...

Watson'da kadınlar günü için indirim fırsatı başladı! Watsons'da hangi ürünler indirimde? Watsons'da indirimde olan ürünlerin fiyatı ne kadar, kaç TL?

Orman yangınları ve seller DASK kapsamına giriyor! 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının ve sellerin DASK kapsamına girmesi için çalışmaların başlatıldığını kaleme aldı.

Orman yangınlarında konut sigortası koruması var mı?

Son zamanlarda Türkiye genelinde çok sayıda kentte çıkan orman yangınları birçok evi kullanılmaz hale getirdi. Peki orman yangınlarında konut sigortası koruma sağlar mı? DASK orman yangınları için geçerli olur mu işte detaylar...

Muğla'da 156 bina acil yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'da yangınlar nedeniyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşın tahliye edildiğine vurgu yaparak "Toplam 156 bina acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı konumdadır. 77 konut da aynı kapsamdadır" diye konuştu.

Orman yangınlarından zarar gören evler sigorta kapsamında mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının sigorta kapsamında olup olmadığı sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazileri iyileştirilecek!

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazilerine ve tahrip olan alanların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul depremi için korkutan uyarı: 1900 yangın çıkacak!

Türkiye’deki fabrikaların yüzde 98’i deprem bölgesinde yer alıyor. Mega kent  İstanbul'da Olası büyük bir sarsıntının yaratacağı fabrika yangınları büyük tehlike oluşturacak.

Varyap Meridian'da yangın çıktı!

Varyap Meridian'da 52 katlı gökdelenin 15'nci katında yangın çıktı. Yangın bölgeye gelen ekipler tarafından söndürüldü.

Yüksek binalarda çıkan yangınlar nasıl önlenir?

Londra'da 24 katlı kulede meydana gelen yangında en az 12 kişi hayatını kaybetti. Peki bu kadar yüksek katlı binalarda çıkan yangınlarla nasıl baş edilebilir?

Erciyes Dağı yangınları Haberi

Erciyes Dağı yangınları

Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Develi ilçesi Kızık köyü Karnıyarık mevkisinde gece saatlerinde çıkan yangının geniş bir alanda etkili olduğunu söyledi.


Orman Bölge Müdürlüğü personeli ve Develi Belediyesi itfaiye görevlilerince yapılan çalışmalar sonucu yangının kontrol altına alındığını belirten Kara, soğutma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.


Yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini ifade eden Kara, "Karnıyarık mevkisinde orman dışı gevenlik arazide 30 hektar alan yandı. Aynı bölgede bozuk meşelik arazide de 1 hektar alan zarar gördü" diye...