29 / 04 / 2024

Erciyes Dağında termal su mu bulundu

Erciyes Dağında termal su mu bulundu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes Dağı'nda Anadolu'da yüzyıllardır kullanılan çatal değnekler aracılığıyla termal su bulundu.

Şırnak Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi heyecanla karşılandı!

Şırnak'ta terörden temizlenmiş olan Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi, çevre köylerde büyük sevinç uyandırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Yamanlar Dağı'ndaki tesis için yeni teklif!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar Dağı’nda sanatoryum olarak kullanılan sonrasında kaderine terkedilen tesis için yeniden teklifte bulundu. 

Münir Karaloğlu'ndan Kırklar Dağı'nın imara açılmasına tepki!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda 9 yıl önce yapımına başlanan, sonrasında mahkeme kararıyla yıkılan konutlar için imar izni veren, dönemin belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinden hesap soracağını dile getirdi. 

Kayseri'de Belsin ve Anayurt bölgelerinde raylı sistem çalışmaları yapılıyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki çalışmalara ilişkin açıklamalar yaptı. Özhaseki, "Belsin ve Anayurt bölgelerine raylı sistem hattı, Erciyes Dağı'nda termal su arama ile hava ikmal alanına yapılacak millet bahçesiyle ilgili çalışmalar da sürüyor" dedi.

Erciyes yeni turizm yatırımlarıyla gelişiyor!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erciyes Dağı'nda hayata geçirilecek 5 yıldızlı ve 550 yatak kapasiteli otele, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Turizm Yatırım Belgesi" verildi.

Sis Dağı'nda imar affı ve yıkım!

Sis Dağı'nda kaçak olarak inşa edilen yapılar imar barışı uygulaması kapsamında tek tek yıkılıyor.

Sis Dağı'ndaki 68 eve yıkım tebligatı gönderildi!

Trabzon ve Giresun illerinde bulunan Sis Dağı'nda yıkımlar bu sabah saatlerinde yeniden başladı. Yaylada toplamda 68 evin sahiplerine tebligat gönderildi.

Cengiz Holding, Kaz Dağı'nda maden satın aldı!

Cengiz Holding Kaz Dağı'nın Halilağaköyü yakınlarında Kanadalı Liberty Gold ve Teck Resorurces’a ait altın bakır madenini 55 milyon dolara satın aldı. 

Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Kayak Merkezi yıl sonu açılıyor! 

Ilgaz Dağı'nda yapımına 2013 yılında başlanan 6 kilometre uzunluğundaki Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nin yıl sonu açılması planlanıyor. Tesis için Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 milyon liralık kaynak aktardı. 

Kırklar Dağı'nda ruhsatsız binaların yıkımı tamamlandı!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda ruhsatsız inşa edilen ve tarihi dokuya uygun olmayan 725 daireden oluşan binaların yıkımı tamamlandı. 

Kırklar Dağı'ndaki konutlarda yıkım devam ediyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde türkülerle anılan Kırklar Dağı'nda tartışmalara neden olan yapıların yıkımı devam ediyor.

Kırklar Dağı'ndaki konutların yıkımı durduruldu!

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde yer alan tarihi Kırklar Dağı'nda, 6 yıl önce yapımına başlanan sonra mahkemelik olan 725 lüks konutun ilk etabının yıkımı mahkeme kararı ile durduruldu. 

Kırklar Dağı'ndaki konutlar yıkılıyor!

Diyarbakır Kırklar Dağı'nda yer alan konutlar büyükşehir belediyesinin kontrolünde yıkılmaya başlandı.

Erciyes Dağında termal su mu bulundu Haberi

Erciyes Dağında termal su mu bulundu


Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes Dağı'nda Anadolu'da yüzyıllardır kullanılan çatal değnekler aracılığıyla termal su bulundu. 


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İç Anadolu'nun en yüksek dağı Erciyes'i uluslararası standartlarda kayak merkezi haline getirebilmek için büyük bir çalışma içerisine girdiklerini söyledi.


Bu kapsamda Erciyes'te 26 milyon metrekarelik alanın tapusunu aldıklarını belirten Özhaseki, "300 milyon avro bedelli bir proje geliştirdik. Bu kadar büyük bir harcama yaparken merkezin sadece kışın kayak yapılabilen bir alan olarak kalmasına gönlümüz razı olmadı. Erciyes'te yazın ve kışın da çok farklı aktivitelerin yapılması gerektiğini düşündük" dedi.


Volkanik bir dağ olan Erciyes'in etrafında onlarca hamam olduğunun bilindiğini dile getiren Özhaseki, şunları kaydetti:


"Bu hamamların suyu mutlaka...