29 / 04 / 2024

Şırnak Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi heyecanla karşılandı!

Şırnak Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi heyecanla karşılandı!

Şırnak'ta terörden temizlenmiş olan Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi, çevre köylerde büyük sevinç uyandırdı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün Konya'da toplu açılış töreninde "Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk. Cizre'ye 20 kilometre mesafede bulunan bu petrol rezervi çok yüksek kaliteye sahip. Yerin 2 bin 600 metre derinliğinde bulmuş olduğumuz petrolü bölgede açacağımız 100 kuyu ile 100 bin varillik üretim kapasitesine çıkartabileceğiz. İlk kuyudan almış olduğumuz petrolü şimdiden işlenmek üzere rafinerilere sevk etmeye başladık." cümleleriyle müjdelemiş olduğu yeni keşif, civar köylerde yaşayan vatandaşları da adeta sevince boğdu.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, günlük 100 bin varil petrol üretim kapasitesine sahip, Batman'da 6 sene önce terör saldırısında şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın'ın isminin verildiği kuyuda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ederken, vatandaşlar da söz konusu gelişmeleri merakla takip ediyor.

Şırnak Gabar Dağı nda keşfedilen yeni petrol rezervi heyecanla karşılandı!

"Petrolün mutlaka bölgeye, köylüye yararı dokunacaktır"

Kayaboyun Köyü Muhtarı Hakan Vural, Anadolu Ajansı muhabirine, Gabar Dağı'nda geçen sene petrol bulunan ve şehit Astsubay Esma Çevik'in adının verildiği sahada üretim devam ederken, yeni petrol keşfinden sevinç ve gurur duyduklarını belirti.

Yaptığı açıklamada bunun kent, bölge ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacağına inandıklarını dile getiren Vural, yeni keşfin hayırlı olmasını da diledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön