15 / 05 / 2024

Şırnak Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi heyecanla karşılandı!

Şırnak Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi heyecanla karşılandı!

Şırnak'ta terörden temizlenmiş olan Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi, çevre köylerde büyük sevinç uyandırdı.



Açıklamasında bölgede bulunan bazı köylerin 1990'lı senelerde terör olayları sebebiyle boşaltıldığını, vatandaşların başka şehirlere göç etmek zorunda kaldığını hatırlatan Vural, bölgede huzurun sağlanması ve petrol bulunmasıyla yöreye dönmek isteyenlerin sayısının arttığını da söyledi.

Şırnak Gabar Dağı nda keşfedilen yeni petrol rezervi heyecanla karşılandı!

"İlk başta petrol çıkmasını beklemiyorduk"

Akçay köyünde yaşayan Nimetullah Tanrıverdi de yaptığı açıklamada bölgede petrol keşfinin kendileri için de sürpriz bir gelişme olduğunu söyledi.

Açıklamasında ilk başta petrol çıkmasını beklemediklerini ve inanamadıklarını  söyleyerek, "Ülkemizin hatta dünyanın en iyi kaliteli petrol rezervi kendi topraklarımızdaymış. 40 senedir bu bölgede neden bazılarının gözü olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz." dedi.

"Gençlerimizin iş bulacağını ümit ediyoruz"

Kızılsu köyündeki vatandaşlardan Besna Oğuz da Kürtçe, köylerinde petrol keşfi yapılmasından mutluluk duyduklarını dile getirerek, gençlerin bu sayede iş bulabileceğini söyledi.

Petrol fiyatları 3 ayın ardından 75 doların altına geriledi! 3 Mayıs 2023 brent petrol fiyatı

BOTAŞ resmen açıkladı: Sanayide kullanılan doğal gaza indirim!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere resmen son dakika müjdesi! Hem enflasyon farkı hem de refah payı verilecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön