10 / 05 / 2024

Erciyes suni kar pistleri

Erciyes suni kar pistleri

Türkiye ’de uzun yıllardır görülmeyen bir kuraklık yaşanıyor. Barajlar susuz, dağlara da kar düşmüyor. 16 kayak merkezi olan Türkiye’de çoğu tesis açılamadı. Erciyes, yeni pistleriyle kayak gözdesi oldu. Ama pistlerdeki karın yüzde 90'ı yapay...

Kayseri Erciyes'e modern misafirhane inşaatı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) karşısında bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin bulunduğu alana modern misafirhane inşa edileceğini söyledi.

Mersin'de fiyat artışının engellenmesi için 1/5 binlik plan çıkarılmalı!

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESIAD) Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, Mersin'de konut fiyatlarındaki suni artışın önlenmesi, maliyetlerin yükselmesinin önlenmesi için 1/5 binlik planın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Palandöken Kayak Tesisi ve Konaklı Kayak Tesisi özelleştirilecek!

Taşınmazlar, pistler, liftler ve suni kar sistemi 49 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi", taşınır araç, gereç ve demirbaşları kapsayan varlıklar ise "satış" yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirilecek.

Erciyes tarihinin en iyi sezonunu geçiriyor!

KAYTİD Başkan Yardımcısı Eğlenceoğlu: "Erciyes hem doluluk oranları hem de kar yağışı açısından tarihinin en iyi sezonunu geçiriyor. Sezon henüz bitmedi ama bu yıl Erciyes'in yılı oldu diyebiliriz" dedi.

Erciyes'teki yeni oteller hizmete giriyor!

Erciyes Dağı'ndaki kayak merkezinde tesisleşmeyi büyük oranda tamamladıklarını ve Erciyes'in karını kâra çevirdiklerini belirten Özhaseki, kayak merkezine olan ilginin her geçen gün artmasının sevincini yaşadıklarını söyledi.

Erciyes'te kış turizmsezonu açıldı!

Türkiye’ nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes ' te kış turizm sezonu açıldı. Kar yağışı ve karlama ünitelerinin çalışmasıyla pistler tamamen doldurularak, kayakseverlerin hizmetine sunuldu.

Türkiye'de kış turizmi sezonunu ilk açan kayak merkezi Erciyes oldu!

Erciyes'te kış turizm sezonu açıldı. Yaşanan kar yağışının ardından Büyükşehir Belediyesi'nin karlama ünitelerinin çalışmasıyla pistler tamamen doldurularak kayakseverlerin hizmetine sunuldu. Ayrıca Avrupa Snowboard Şampiyonası da Erciyes'te yapılacak.

Erciyes Tekir'deki kayak pisti hizmete açıldı!

Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 bin 400 rakımdaki Tekir bölgesindeki pistlerde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşırken, daha yüksek yerlerde bir metreyi bulduğunu söyledi.

Erciyes Üniversitesi onarım işi ihalesi 25 Eylül'de!

Erciyes Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı; büyük onarım işini 25 Eylül 2014 tarihinde saat 10.00 'da ihaleye çıkarıyor. İş 45 günde tamamlanacak.

Cengiz Soğancıoğlu: İzmir'e suni turizm adası yapılsın!

Cengiz Soğancıoğlu, "İzmir Körfezi'ne, körfez kanalları ve temizlik sırasında çıkacak malzemelerle Karşıyaka ve İnciraltı kıyılarına yakın akıntılara paralel çok ince Pasifik Atol adaları gibi iki adet suni turizm adası yaptırılması gerekiyor" dedi

Erciyes suni karla SOÇİ Olimpiyatlarını aratmıyor!

Türkiye ’de uzun yıllardır görülmeyen bir kuraklık yaşanıyor. Barajlar susuz, dağlara da kar düşmüyor. 16 kayak merkezi olan Türkiye’de çoğu tesis açılamadı. Erciyes, yeni pistleriyle kayak gözdesi oldu. Ama pistlerdeki karın yüzde 90'ı yapay...

Erciyes'te sömestr tatili bereketi yaşanıyor!

Kayseri'de son yağan kar ve Erciyes Kayak Merkezi yetkililerinin suni karlama çalışmaları ile kar kalınlığının 1 metreye kadar çıktığı Erciyes Kayak Merkezi hafta sonu adeta doldu taştı...

Gümüşhane'de kayak merkezlerine suni kar çözümü!

Gümüşhane'de, kar yağmadığı yıllarda olumsuz etkilenen kayak merkezleri ve turistik işletmelerinde suni kar üretilecek. Hava sıcaklığı sıfırın altında 2-3 derece olduğu zaman suni kar üretilerek kış turizm merkezleri canlı tutulacak...

Erciyes suni kar pistleri Haberi

Erciyes suni kar pistleri

Bilim insanlarının "100 yıl kar sıkıntısı olmaz" dediği Erciyes, yeni pistleriyle kayak gözdesi oldu. Ama pistlerdeki karın yüzde 90'ı yapay.



Türkiye ’de uzun yıllardır görülmeyen bir kuraklık yaşanıyor. Barajlar susuz, dağlara da kar düşmüyor. 16 kayak merkezi olan Türkiye’de çoğu tesis açılamadı. Kayseri Erciyes ise son dönemde yaptığı yatırımlarla, yağış olmamasına rağmen suni karla pistlerini açmayı başardı. Her biri 1.5 milyon lirayı bulan 21 kar yapma makinesi ile pistlere sürekli kar püskürtülüyor. 

Yıllardır Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından işletilen Erciyes’teki kayak merkezi, 2005’te Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. O günden bu yana da Erciyes’e kış turizmi için yatırımlar devam ediyor. Yaklaşık 3 yıl boyunca sadece proje üzerinde çalışmalar yapıldı. Erciyes master planı hazırlandı. İnşaatlar başladı. Projenin tamamı şu anda hayata geçirilmiş değil....