08 / 07 / 2024

erciyes turizmi son durum

erciyes turizmi son durum

Erciyes AŞ Genel Müdürü Cıngı: "Erciyes'i yaklaşık 1,5 aylık zaman diliminde 3 bine yakın Hollanda, Almanya, Fransa, Rusya gibi ülkelerden gelen yabancı turistler ziyaret etti" dedi.

Erciyes Kış Turizm Merkezi'nde son durum!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes'te incelemelerde bulundu. Yaz döneminde yapılan çalışmaları yerinde gören Başkan Çelik, Tekir'de bulunan esnafları da ziyaret etti.

Mustafa Palancıoğlu:İşsizlikten şikayetçi olacak son meslek mühendisler!

Talaş Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesindeki "Genç Haritacılar Günleri'nde "işsizlikten en son şikayet edilmesi gereken meslekler harita ve inşaat mühendisleri" dedi.

Erciyes'te kayak sezonu yoğun geçiyor!

Sömestir tatilinin son günlerine yaklaşırken vatandaşlar, aileleriyle Erciyes Kayak Merkezi'ne akın etti. KAYTİD Başkan Yardımcısı Eğlenceoğlu: " Erciyes, en iyi sezonlarından birini geçiriyor " dedi.

Erciyes ve Kapadokya turizmde güçlerini birleştiriyor!

Yılda 3 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesi ile önemli kış turizmi merkezlerinden Erciyes Dağı'nın turizm potansiyelinin birleştirilmesi için "kültür kayağı" konsepti değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kapadokya'da kültür, Erciyes'te kayak turizmi ile gelişiyor!

Peri bacaları ve de balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde pazarlanmaya başlandı.

Kongre turizmi 4 milyar dolara yaklaştı!

Dünya turizm gelirlerinin yüzde 30'luk kısmını elinde bulunduran son 10 yılda ciddi gelişme gösteren kongre, toplantı ve etkinlik turizmi, 26 milyar dolar olan Türkiye turizm gelirlerinin yüzde 15'lik kısmını oluşturuyor.

Erciyes'te kayak, Kapadokya'da kültür turizmi!

Peri bacaları ve balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde de pazarlanmaya başlandı.

Kayseri'deki Erciyes modeli kış turizmini cazip hale getirecek!

Kış aylarının vazgeçilmez sporları arasında bulunan kayak turizmi, Türkiye'de ilk kez Kayseri'de uygulanan Erciyes A.Ş. modeliyle geniş tabana yayılıp, fiyat bakımından cazip hale getirilecek.

Cahit Cıngı: Kış turizmi tehlikede!

Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Minerva Han'da yapılan "Türkiye'de Gelişen Kış Turizmi ve Değişen İklim" paneline önemli isimler katıldı. Panelde, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı konuştu...

Türkiye'de Gelişen Kış Turizmi ve Değişen İklim Paneli düzenlendi!

Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Minerva Han'da yapılan "Türkiye'de Gelişen Kış Turizmi ve Değişen İklim" paneline önemli isimler katıldı. Katılımcılar kış turizminin son durumunu değerlendirdi.

Türkiye'de kış turizmi sezonunu ilk açan kayak merkezi Erciyes oldu!

Erciyes'te kış turizm sezonu açıldı. Yaşanan kar yağışının ardından Büyükşehir Belediyesi'nin karlama ünitelerinin çalışmasıyla pistler tamamen doldurularak kayakseverlerin hizmetine sunuldu. Ayrıca Avrupa Snowboard Şampiyonası da Erciyes'te yapılacak.

Erciyes'te kış turizminin yanı sıra kaplıca turizmi de yapılacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin "Kalkınma Projesi" olarak ifade eltiği Erciyes'in sadece kış turizm merkezi değil aynı zamanda kaplıca merkezi de olması için çalışmalar sürüyor.

Evlilik turizmi Antalya için önemli bir alternatif!

Antalyalı organizasyon şirketlerinin çabalarıyla son 5 yıldır adım adım ilerleyen evlilik turizmi sektörü, bu yıl otellerin çiftlere özel düğün ve balayı programı hazırlamasıyla turizm için önemli bir sektör haline geldi

erciyes turizmi son durum Haberi

erciyes turizmi son durum

Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes'e gelen yabancı turist sayısı her geçen yıl artıyor.


Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi kapsamında yapılan yatırımların meyvesini almaya başladıklarını söyledi.


Erciyes'te altyapı sorununu büyük oranda çözdüklerini ve 17'si butik 4'ü yıldızlı olmak üzere 21 otel yeri için ihale yaptıklarını hatırlatan Cıngı, bu otellerden 9'unun inşaata başladığını ve üçünün bu sezon hizmete girmesini beklediklerini söyledi.


Erciyes'in şu an 600 yatak kapasitesine sahip olduğunu, bu kapasite arttıkça daha fazla insanı kayak merkezine davet edebileceklerini ifade eden Cıngı, yurtiçinde çok ciddi anlamda ilgi gören bir merkez haline geldiklerini vurguladı.


Erciyes'te otel yatırımlarının artmasıyla yurtdışı tanıtım çalışmalarını da hızlandırdıklarını, uluslararası fuarlara katıldıklarını anlatan Cıngı,...