08 / 05 / 2024

Erdal Tusavul kim

Erdal Tusavul kim

Mimar Erdal Tusavul kimdir? Erdal Tusavul, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Erdal Tusavul, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Erdal Tusavul...

Erdal Tusavul kimdir?

Mimar Erdal Tusavul kimdir? Erdal Tusavul, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Erdal Tusavul, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Erdal Tusavul...

Kore lideri Kim Jong-un başkentteki havaalanı inşaatını eleştirdi!

Kuzey Kore lideri Kim Young-un başkent Pyongyang'da devam eden havaalanı inşaatı hakkında eleştiride bulundu. Bazı değişiklikler yapılmasını emreden lider, binanın tasarımını 'yabancı bir binanın kopyası' olarak değerlendirdi.

Kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder?

Noter onayı ile yapılan bir taşınmaz kira sözleşmesi için damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor. Peki, kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder? Ödenecek damga vergisi nasıl hesaplanır?

Erdal Bahçıvan: OSB’ler demiryoluyla limanlara açılmalı!

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan yaptığı açıklamada organize sanayi bölgeleri ve üretim merkezlerine yönelik taşımacılık sistemini geliştirecek düzenlemelerin acilen yapılması gerektiğini belirtti

Tapu harçlarını kim öder?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi halinde devir işlemi gerçekleşiyor. Peki, tapu harçlarını kim öder?

Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı açılışını Sait Erdal Metiner yaptı!

Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı açılışını Sait Erdal Metiner yaptı. KUYAŞ Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, organizasyonun ihracat açısından Türk kuyumculuk sektörüne büyük katkı yapacağını söyledi.

Bozcaada'da kim, neyi kazanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1/100.000'lik planda Bozcaada'nın nasıl olacağının görülemeyeceğini belirterek, "Bozcaada'da para kazanılacak' deniliyor. Kim, neyi kazanacak?" diyerek tepki gösterdi

Erdal Bahçıvan: Sanayici yerleşik düzene geçmek istiyor!

SO Başkanı, İstanbullu sanayici'nin, göçebelikten kurtulup yerleşik düzene geçmek istediğini açıkladı. Sanayici yerleşik düzene geçmek istiyor.İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan konuyu değerlendirdi.

Çatı masrafını kim öder?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları ortak alanlar kapsamına giriyor. Peki, çatı masrafını kim öder? Kat maliklerinin hepsi çatı masraflarına katılmak zorunda mı?

Asansör bakımını kim öder?

Bir binada asansör bulunması halinde, yıllık olarak bakım ve onarımlarının yapılması gerekiyor. Peki, asansör bakım yönetmeliği gereğince asansör bakımını kim öder? Asansör bakım bedelinin ödenmesi ile ilgili esaslar...

Dask sigortasını kim yapar?

Diğer sigortaların aksine kar amacı gütmeyen bu sigorta biçiminde ortak bir sigorta havuzu oluşturuluyor. Olası bir afet durumunda zararlarınızı karşılayabilmek için konutunuza dask sigortası yaptırmanız gerekiyor. Peki, Dask sigortasını kim yapar?

Sit alanlarını kim belirler?

Tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik gibi özelliklerini yansıtan alanlara sit alanı deniyor. Peki, sit alanlarını kim belirler?

Erdal İnönü Stadı modernize ediliyor!

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalarının tamamlanmasıyla Avrupa normlarında yeni çim zemine sahip olacak Erdal İnönü Stadı, ilçedeki amatör spor kulüplerinin hizmetine kazandırılacak.

Erdal Tusavul kim Haberi

Erdal Tusavul kim

Erdal Tusavul kimdir?

Erdal Tusavul, 1962 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra, 1986 yılında kadar Türkiye’de ve İtalya’da önemli çalışmalar yaparak mesleğinde ilerleme kaydetti. 


1986 yılında kurduğu Tusavul Mimarlık Bürosu’yla, hem Türkiye hem de dünya çapında pek çok ödüllü projeye imza attı.


Projelerinden bazıları:

Les Ottomans Hotel, İstanbul

Rixos Hotel, Bodrum

Escana Evleri, Bodrum

Zeynep Golf Resort Hotel, Antalya

Astana Cumhurbaşkanlığı Kongre Merkezi, Kazakistan

Han Çadırı (Foster+Partners ile), Kazakistan

Novy Arbat 31 İş Merkezi, Moskova


İletişim bilgileri:

Kaynar Mevkii Torba Mah. 86. Cad. Usuluk Sok. No : 8 

Torba - BODRUM/MUĞLA

Tel : 444 3...