17 / 05 / 2024

erdemir ikinci çeyrek karı

erdemir ikinci çeyrek karı

Erdemir'in ikinci çeyrek net kârı satış hacminde artış, TL'deki değer kaybı ve beklentilerin altında gerçekleşen hammadde maliyetlerinin getirdiği güçlü kâr marjıyla yüzde 232 artışla 316 milyon lira oldu ve beklentilerin çok üzerinde gerçekleşti.

Gram altın, çeyrek altın fiyatlarında bayram depremi! Piyasa uzmanı rakam verdi ve uyardı! Gram altın 2.500 TL olur mu?

Haftanın ikinci işlem gününde altın fiyatlarında yeni rekor yazıldı. Peki son dakika gram altın, çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? İşte o rakamlar...

Son dakika altın fiyatları: Gram, çeyrek, tam altın bugün ne kadar? 6 Şubat 2024 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününde yatırımcılar tarafından takip ediliyor.  Ons altın bugün 2025 dolardan işlem görüyor. Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 6 Şubat 2024 altın fiyatları.

Canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, tam ve Ata altın bugün ne kadar? 28 Kasım 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününde de yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Son zamanların en yüksek seviyesini test eden altının onsu bugün 2016 dolar oldu. Peki Gram, çeyrek, yarım, tam ve Ata altın bugün ne kadar? 28 Kasım 2023 altın fiyatları.

Canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, tam altın ne kadar? Yatırımcılar dikkat! 14 Kasım Salı altın fiyatları

Altında sert düşüş haftanın ikinci işlem gününde de  yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Ons altın bugün 1949 dolardan işlem görüyor. Peki gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 14 Kasım Salı altın fiyatları.

Altın fiyatları yatay seyrediyor! Çeyrek altın bugün ne kadar? Cumhuriyet altını kaç lira? 5 Eylül Salı altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününde yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın alıp satmak isteyenler ve yatırımcılar çeyrek altın ve cumyhuriyet altını fiyatlarını araştırıyor. Peki bugün altın fiyatları ne kadar? 5 Eylül 2023 canlı altın fiyatları.

İnşaat sektörü, deprem bölgesinin yaralarını sararak büyüyor!

TÜİK’in açıkladığı 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren deprem bölgesinde başlayan yaraları sarma ve yeniden inşa sürecinin inşaat sektörüne  büyüme olarak yansıdığını söyledi.

İşte 21 Ağustos haftası piyasa gündemi! Hangi veriler açıklanacak? Borsa, dolar ve altın ne olacak?

Gelecek hafta yurt içi piyasalar açısından oldukça hareketli geçecek. Perşembe günü açıklanacak faiz kararının yanı sıra ikinci çeyrek büyüme verileri, dış ticaret rakamları ve OVP piyasalar tarafından yakından takip edilecek.

Borsada şirketlerin ikinci çeyrek bilançoları için geri sayım başladı: Hangi şirketlerin karları artacak?

Borsada şirketlerin ikinci çeyrek bilançolarının 21 Temmuz'da açıklanmaya başlanacağı ifade ediliyor. Peki hangi şirketlerin karları artacak? İşte ayrıntılar...

Altın yine göklerde! Altın yatırımcılarının ayakları yerden kesilecek! Bugün gram, çeyrek, Cumhuriyet altını ne kadar?

Altın fiyatların haftanın ikinci işlem gününde  de yine göklerde işlem görüyor. Altının ons fiyatı 1930 dolardan işlem görürken gram altın, çeyrek ve cumhuriyet altını ne kadar oldu? Altın yatırımcılarının ayakları yerden kesilecek. 11 Temmuz 2023 canlı altın fiyatları.

Altın fiyatları zirveye tırmandı! Gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar oldu? 21 Mart 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününde de yakından takip ediliyor. Altın fiyatları dün 2000 dolar seviyesine yükselerek zirveye tırmandı. Peki bugün gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar oldu?  21 Mart 2023 altın fiyatları.

Konut sektörünün 2022 ikinci çeyrek karnesi! Konut fiyatları ve satışları arttı mı?

'GYODER Gösterge' 2022 2. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki konut fiyatlarında ve konut satışlarında son durum ne oldu? İşte konut sektörünün 2. çeyrek karnesi...

E-imza kullanımında dev artış!

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dairesi (BTK) tarafından yayınlanan 2022 yılı ikinci çeyrek verilerine göre elektronik imza sayısı yaklaşık 6 milyon imzaya ulaştı. Mobil imza sayısı 813.000 imzayı aştı. Toplam 6,7 milyon e-sertifika oluşturuldu.

Avrupa Birliği ikinci çeyrek diliminde büyüme gösterdi!

Avrupa Birliği (AB) ekonomisi, ikinci çeyrek zamanlarında bir önceki çeyreğe kıyas ile %  0, 7 büyüme kaydetti. İşte detaylar…

erdemir ikinci çeyrek karı Haberi

erdemir ikinci çeyrek karı


Türkiye'nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir'in ikinci çeyrek net kârı satış hacminde artış, TL'deki değer kaybı ve beklentilerin altında gerçekleşen hammadde maliyetlerinin getirdiği güçlü kâr marjıyla yüzde 232 artışla 316 milyon lira oldu ve beklentilerin çok üzerinde gerçekleşti.


Şirketin KAP'a açıkladığı finansal sonuçlarına göre, ikinci çeyrek satış gelirleri ise yüzde 11 artışla 2.6 milyar lira oldu.


Reuters'ın anketine göre Erdemir'in ikinci çeyrek net kârı zayıf baz etkisi ve TL'deki değer kaybının marjlara yaptığı katkıyla yüzde 74 artışla 143 milyon lira; satış gelirleri ise 2.35 milyar lira bekleniyordu.


Burgan Yatırım Analisti Umut Öztürk, "Piyasa kötü olmasına rağmen, Erdemir'in satış hacmi çok iyi geldi. Piyasanın beklemediği bir şekilde satış hacminde yüzde 22'lik artış kaydedilmiş. Ayrıca hammadde maliyetleri beklentilerden çok düşük. Buna bağlı olarak...