28 / 04 / 2024

İnşaat sektörü, deprem bölgesinin yaralarını sararak büyüyor!

İnşaat sektörü, deprem bölgesinin yaralarını sararak büyüyor!

TÜİK’in açıkladığı 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren deprem bölgesinde başlayan yaraları sarma ve yeniden inşa sürecinin inşaat sektörüne  büyüme olarak yansıdığını söyledi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından resmen açıklanan 2023 yılı 2. çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli değerlendirmeler yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, bu senenin ilk çeyrek dönemi itibarıyla, deprem bölgesinde başlayan yaraları sarma ve yeniden inşa sürecinin inşaat sektörüne  büyüme olarak yansıdığını söyledi. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren açıklamasında mega kent İstanbul başta olmak üzere deprem riski yüksek kentlerde kentsel dönüşüme olan talebin artış göstermesinin de önümüzdeki dönem için sektörü destekleyici olacağını söyledi.

İşte Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren'in o açıklamaları...

İnşaat sektörü, deprem bölgesinin yaralarını sararak büyüyor!
 
Ülkemizin en köklü sivil toplum örgütleri arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren yaptığı açıklamada Türkiye ekonomisinin küresel bazdaki tüm sorunlara rağmen 2023'ün 2. çeyreğinde yıllık bazda yüzde 3.8 büyümesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Erdal Eren yaptığı açıklamada bununla beraber istihdama büyük katkı sağlayan ve 200’ün üstünde alt sektöre talep yaratarak ekonomide lokomotif görevi üstlenen inşaat sektörünün de, aynı dönemde yüzde 6.2 ile Türkiye ekonomisinin üstünde büyüme sağladığını söyledi.

Açıklamasında bu senenin ilk çeyrek dönemi itibarıyla, deprem bölgesinde başlayan yaraları sarma ve yeniden inşa sürecinin inşaat sektörüne büyüme olarak yansıdığını söyleyen Erdal Eren, mega kent İstanbul başta olmak üzere deprem riski yüksek illerde kentsel dönüşüme olan talebin artış göstermesinin de önümüzdeki dönem için sektörümüze destekleyici olacağını dile getirdi.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren açıklamasında buna karşın 2016'da milli gelirden aldığı pay yüzde 9'a kadar çıkan inşaat sektöründe, pozitife dönen görünümün halen geçtiğimiz senelerin çok gerisinde olduğunu söyleyerek, "Sektörümüze ilişkin dile getirmiş olduğumuz kalifiye iş gücü sıkıntısı, girdi maliyetlerindeki yüksek artışlar gibi bazı sorunların çözülmesi; ayrıca sektörümüzdeki büyümenin sağlıklı ve sürdürülebilir olabilmesi için; fiyat farkı, süre uzatımı ve tasfiye imkanı gibi bazı ihtiyaçların değerlendirilmesini ilgili Makamların dikkatlerine bu vesileyle bir defa daha getiriyoruz.” dedi.

Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımları 2 yılda yüzde 200’ün üstünde arttı!

Zeytinburnu'nda devlerin dev arsa alışverişi! 

Yabancılara 21 yılda 28 milyon 320 bin 28 metrekare arazi, 289 bin 412 adet konut ve iş yeri satıldı!


Geri Dön