27 / 04 / 2024

Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımları 2 yılda yüzde 200’ün üstünde arttı!

Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımları 2 yılda yüzde 200’ün üstünde arttı!

Kuzey Kıbrıs, Türk yatırımcıların da radarına girerken, gayrimenkul yatırımları da 2 yılda yüzde 200’ün üstünde artış gösterdi. İşte konu ile ilgili detaylar...



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), gayrimenkul piyasasındaki hareketliliğiyle globaldeki yatırımcıların da yeni gözdesi haline gelirken, Türk yatırımcılar da rotasını KKTC'ye çeviriyor. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre 2021 yılında Forbes tarafından emlak yatırımında dünyanın en iyi “sahil ülkesi" olarak seçilmiş olan KKTC’deki yatırım oranları her geçen sene artıyor. Uluslararası gayrimenkul yatırım danışmanlığı şirketi olan Exen Invest tarafından açıklanan resmi veriler, Kuzey Kıbrıs’a yatırımların 2021 yılından bu yana yüzde 200’ün üzerinde artış gösterdiğini işaret ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre en çok yatırım yapanlar arasında ise İngiltere, Rusya, İran ve İskandinav ülkeleri yer alıyor. Ayrıca söz konusu bu yatırımların sadece KKTC’ye yerleşmek için değil, gelir elde etmek için de yapıldığına değinen Exen Invest Kurucu Ortağı Kadir Tümen, yatırımcılar için bölgenin avantajlarına da değindi.

Kuzey Kıbrıs ta gayrimenkul yatırımları 2 yılda yüzde 200’ün üstünde arttı!

“Tamamlanan inşaat projeleri en az yüzde 55 değer kazanıyor”

Yaptığı açıklamalardaki Kuzey Kıbrıs’taki inşaat projelerinin tamamlandıktan sonra en az yüzde 55 değer kazandığına değinen Exen Invest Kurucu Ortağı Kadir Tümen, dünyanın en güvenilir ülkeleri arasında yer alan KKTC'nin son dönemlerde globalden pek çok yatırımcının ilgi odağına dönüştüğünü kaydetti. Açıklamasında çünkü bölgenin hem kendi içinde pek çok fırsat barındırdığını hem de Avrupa ve İngiltere gibi ülkelere kıyasla daha yüksek getiri vaat ettiğini söyleyen Exen Invest Kurucu Ortağı Kadir Tümen diğer bir taraftan yatırım yaparak oturum izni almak oldukça kolayken, gelir vergisinden muaf olarak ve düşük vergi oranlarından faydalanarak döviz üzerinden yüksek kira geliri elde etmenin mümkün olduğunu söyledi.

“Konutlar, 5 senenin sonunda döviz üzerinden en az yüzde 50 değer elde ediyor”

Exen Invest Kurucu Ortağı Kadir Tümen konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada  “Kuzey Kıbrıs'ın Türk yatırımcılar için barındırmış olduğu avantajları bir örnekle değerlendirmek gerekirse, ülkede gayrimenkul kiraları emlakçılar tarafından yönetilirken, Türkiye’de de söz konusu bu süreci genellikle ev sahipleri takip ediyor. Kuzey Kıbrıs'ta konut kiraları 5 senenin sonunda döviz üzerinden en az yüzde 50 oranında değer kazanıyor, ülkemizde de kiralar Türk Lirası üzerinden alınıyor ve geri dönüşü 20 seneyi buluyor. Bu süre Kıbrıs’ta 10 ila 12 seneye tekabül ediyor. Orada kiraların ortalama yıllık bedeli 315 bin liraya denk geliyor, Türkiye’de ise bu 110 bin civarında seyrediyor” dedi.

“Gayrimenkul yatırımlarının diğer araçlara göre daha çok kazanç getirmesini sağlıyoruz”

Yaptığı açıklamalarda uluslararası gayrimenkul yatırımlarının diğer yatırım araçlarına kıyasla daha çok kazanç getirmesini sağlama misyonuyla çalıştıklarına değinen Exen Invest Kurucu Ortağı Kadir Tümen, “Kuzey Kıbrıs’ta bulunan projelerimizle ilgili bilgi almak isteyen danışanlarımıza mega kent İstanbul’daki ofislerimizde veya online şekilde sunum yapıyoruz. Yatırım yapmaya karar verildiği takdirde bölgemizin tanıtımını yapıyor, satın alma süreçleri ve hukuki prosedürleri ücretsiz bir biçimde anlatıyoruz." dedi.

Exen Invest Kurucu Ortağı Kadir Tümen ayrıca açıklamasında Türk yatırımcıların, Kuzey Kıbrıs’taki emlak piyasasının avantajlarından faydalanmasını sağladıklarına değinerek, "Kültürel ve doğal güzellikleriyle her sene binlerce turistin ziyaret ettiği bölgenin ekonomisinden en yüksek payı almalarına kapı aralıyoruz" dedi.
 

Bahaş Harmony Üsküp geliyor! 2024'te teslim! 

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinin satış geliri deprem bölgesi için ayrılacak!

Benzinde indirim yarın geliyor! Akaryakıt fiyatlarında son dakika müjdesi! Sürücüler dikkat!


Geri Dön