04 / 10 / 2024

Ergani demiryolu

Ergani demiryolu

İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, Ergani'deki demiryolundan paylaştığı bir fotoğrafla Çorlu'daki tren kazasını hatırlattı ve önlem alınmasını talep etti.

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı geliyor!

Toplam uzunluğu 229 kilometre olarak belirlenen ve 2 milyon 750 bin TL yatırım bedeline sahip Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı bakanlıktan onay bekliyor.

BTK Demiryolu hattının çalışmaları durdu!

Temeli 24 Temmuz 2008'de Kars'ta atılan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattında yapılan çalışmalar durduruldu. Çalışmaların yüklenici firmalardan kaynaklı problemlerden dolayı durdurulduğu ortaya çıktı.

BTK Demiryolu hattında çalışmalar durduruldu!

’Asrın projesi’ olarak lanse edilen ve 2008’de Kars’ta Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Cumhurbaşkanları tarafından atılan BTK Demiryolu hattında yapılan çalışmalar yüklenici firmalardan kaynaklı problemlerden dolayı durdurulduğu ortaya çıktı.

Samsun-Kalın demiryolu hattı projesi yapım sözleşmesi imzalandı!

Avrupa Birliği (AB) hibesiyle gerçekleştirilen en yüksek meblağlı proje sözleşmesi olan Samsun-Kalın demiryolu hattı modernizasyonu projesi yapım sözleşmesi imzalandı.

TOKİ Diyarbakır Ergani 1.Etap başvuruları bugün bitiyor!

11 bin 853 TL peşinatla ev sahibi olunabilen TOKİ Diyarbakır Ergani 1.Etap projesinde 3+1 daire seçeneği yer alıyor. TOKİ Diyarbakır Ergani 1.Etap başvuruları bugün bitiyor!

Diyarbakır Ergani 1.Etap TOKİ başvuruları yarın bitiyor!

3 oda 1 salon daire seçeneği bulunan Diyarbakır Ergani TOKİ Evleri'nde toplam 1 adet konut satışa sunuluyor. Diyarbakır Ergani 1.Etap TOKİ başvuruları yarın bitiyor.

Diyarbakır Ergani 1. Etap TOKİ son başvuru günü!

Toplam 1 adet konutun satışa sunulduğu TOKİ Diyarbakır Ergani 1. Etap Evleri 'nde 3+1 daire seçeneği bulunuyor. Diyarbakır Ergani 1. Etap TOKİ son başvuru günü 30 Haziran 2015 olarak belirlendi.

Ayaz Tren Vagon Demiryolu Teknoloji ve Ekipmanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ayaz Tren Vagon Demiryolu Teknoloji ve Ekipmanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 15 Haziran'da Başakşehir'de kuruldu.

Gothard Demiryolu Tüneli 1 Haziran 2016'da açılacak!

Zürih ve Milano arasındaki mesafenin 2 saat 40 dakikada kat edilmesini sağlayacak olan Gothard Demiryolu Tüneli 57 kilometre uzunluğunda. Trenler 250 kilometre hız yapacak .

TOKİ Diyarbakır Ergani 1.Etap 1 adet konut başvurusu 8 Haziran'da!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Diyarbakır Ergani 1.Etap Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 1 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa sunulacak.

Demiryolu ulaşımı turizmi etkiliyor mu?

Tünaydın Gazetesi köşe yazarı Osman Uzun bugünkü yazısında Demiryolu ve Turizm başlığını ele alıyor. İşte Osman Uzun'un bugünkü yazısı;

Hopa-Batum demiryolu projesi geliyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Büyükekşi Hopa-Batum demiryolu bağlantısını Türk ihracatçısının talebi olarak Başbakan Davutoğlu'na sundu.

Ergani ve Çermik Kale barajının temeli ne zaman atılacak?

Temeli atılacak Ergani ve Çermik Kale barajları ile bir yılda iki ürün almanın mümkün olacağını vurgulayan Eker, şunları kaydetti:

Ergani demiryolu Haberi

Ergani demiryolu

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Oral'ın haberine göre, İMO Diyarbakır Şubesi, bölgede iki günden bu yana etkili olan sağanak yağışların, demiryoluna zarar verdiğini söyledi.

Bir fotoğrafla Diyarbakır'ın Ergani ilçesinden geçen demiryolunun durumunu gösteren meslek örgütü, Çorlu'daki gibi bir kazanın yeniden yaşanmaması için yetkilileri uyardı.

İMO Diyarbakır Şubesi, Ergani ilçesindeki demiryolu üzerinden geçen hemzemin geçitten bir fotoğraf paylaşarak yağışların, menfeze yer verilmeden inşa edilen demir yolunun altındaki dolguyu boşalttığını söyledi.

Fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan meslek örgütü, Çorlu'da yaşanan tren kazasındaki gibi, bir dolgu boşluğu sebebiyle kaza yaşanmadan yetkililerin harekete geçmesini istedi. İMO'nun yaptığı açıklamada "Ergani'de çektiğimiz bu fotoğraf karesinde demiryolunda menfez bırakılmadığı ve bundan kaynaklı yağmur suyunun biriktiği ve toprak dolguyu boşalttığı görülmektedir. 2. Çorlu vakası yaşanmaması için derhal yetkilileri göreve çağırıyoruz" ifadeleri yer...