03 / 05 / 2024

ergene havzası atık su tesisis

ergene havzası atık su tesisis

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ergene nehrini kurtarmak için harekete geçti. Dere yatağı ıslah çalışmaları başladı. Ağaçlandırılan bölgeye 12 atık su arıtma tesisi kuruluyor. Taşkını ise erken uyarı sistemi haber verecek.

Ergene Havzası'ndaki OSB'lere 75 milyon liralık ödenek ayrıldı!

Ergene Havzası'ndaki 10 OSB'nin altyapı ihtiyaçlarının karşılanması ve kapasitelerinin artırılması için bu yıl 75 milyon liralık ödenek ayrıldı. Bakan Işık, ödeneğin OSB'lerin altyapı, üstyapı ve arıtma tesislerinin yapımında kullanılmak üzere tahsis ett

Ergene Havzası'nda risk analizi yapılacak!

Ergene Havzasında hava kirliliği ve buna bağlı sağlık risklerinin araştırılması için TÜBİTAK destekli proje kapsamında Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı gibi yerleşim ve sanayi bölgelerinde oluşan hava kirleticileri belirleniyor.

Ergene Havzası Eylem Planı masaya yatırıldı!

Ergene Organize Sanayi Bölgesi Evsel ve Endüstriye Atıksu Arıtma Tesisi Şantiyesi toplantı salonunda Ergene'deki muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda Ergene Havzası Eylem Planı masaya yatırıldı

Ergene Nehri'ne 12 atık su arıtma tesisi kurulacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ergene nehrini kurtarmak için harekete geçti. Dere yatağı ıslah çalışmaları başladı. Ağaçlandırılan bölgeye 12 atık su arıtma tesisi kuruluyor. Taşkını ise erken uyarı sistemi haber verecek.

Ergene Havzası Derin Deşarj İhalesi'ne 34 firma katıldı!

Ergene Havzası OSB Müşterek Atıksu Arıtma Tesisleri Derin Deşarj Kara Boru Hattı İhalesi Ön Yeterlilik Başvuru Değerlendirme Toplantısı, 34 firmanın katılımıyla Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Hizmet Binası’nda gerçekleştiri

Ahmet Davutoğlu: Ergene Havzası için 3 milyar 200 milyon liralık bir kaynak aktarıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Çevre Bakanlığı'nın açılış töreninde konuştu. Davutoğlu Ergene Havzası için 3 milyar 200 milyon liralık bir kaynak aktarıldığını söyledi. İşte o konuşmadan satır başları...

Ergene Havzası 30 yıl önceki haline kavuşacak!

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı hakkında bilgi veren Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, "OSB içerisine yapılması planlanan 5 ortak arıtma tesisi yaklaşık 250 milyon dolara mal olacak.

Ergene Havzası'na 250 milyon dolara arıtma tesisi yapılacak!

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde yapılması planlanan 5 ortak arıtma tesisinin yaklaşık 250 milyon dolara mal olacağını söyledi..

Ergene Havzası OSB Tünel B Hattı inşaatı ihalesi 24 Kasım'da!

Ergene Havzası OSB Müşterek Atıksu Arıtma Tesislerinde Arıtılmış Atıksuların Marmara Denizine Deşarjını Sağlayacak Toplama Hatları, Tüneller ve Derin Deşarj Sistemi” Bileşeni olan “Tünel B Hattı İnşaatı” ihalesi 24 Kasım 2014 tarihinde yapılıyor...

Atık çamurlardan enerji üretimi yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen "Ergene Havzası'nda Arıtma Çamurlarının Yönetimi" toplantısında konuma yaptı.

Ergene Havzası'ndaki atık çamurlar geri dönüşümde kullanılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Ergene Havzası'nın Trakya hatta Türkiye'nin önemli alanlarından birisi olduğunu, havzanın temizlenmesi sırasında çıkacak olan çamuru geri dönüşümde kullanılacağını söyledi.

Ergene Havzası'nı kurtarmayı amaçlayan biyolojik arıtma sistemi protokolü onaylandı!

Kırklareli, Edirne ve de Tekirdağ illerini kapsayan Ergene Havzası'nı kurtarmayı amaçlayan biyolojik arıtma, toplama hattı ve de deşarj sistemine ilişkin protokol, Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylandı.

İbrahim Karaosmanoğlu: Körfeze hiç atık su atılmıyor!

Eskiden canlıların Körfez'de yaşayamadıklarını belirten İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AA muhabirine 17 atık su arıtma tesisi inşa ettiklerini belirterek, Körfez'e hiç atık su akıtmadıklarını söyledi.

ergene havzası atık su tesisis Haberi

ergene havzası atık su tesisis

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ergene havzasıyla ilgili projeyi açıkladı. Trakya Gelişim Projesi adıyla bir çalışma yaptıklarını belirten Eroğlu,ıslah çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını söyledi. Erozyon kontrolü kapsamında ağaçlandırma çalışması yapıldığını anlatan Eroğlu, “Taşkın erken uyarı sistemini kuruyoruz. Baraj ve göletlerin tamamının inşasını planlıyoruz. Belediyelerin yapması gereken arıtma tesislerini, DSİ’nin kanununda bir değişiklik yaptık, ana kolektörler ile atık su ileri biyolojik arıtma tesislerini onlar yapıyor. Şu anda 12 tane atık su ileri biyolojik arıtma tesisinin inşaatı yapılıyor” dedi.


3 tesis bitti 6’sı devam ediyor


Ergene’yi kurtarmaya kararlı olduklarını vurgulayan Bakan Eroğlu, “Kırklareli gibi il merkezleri DSİ tarafından yapılıyor. Bu çerçevede Kırklareli Vize, Pınarhisar atık su ileri biyolojik arıtma tesisleri tamamlandı. 6 tanesi de şu anda tamamlama safhasında, bu yıl sonunda...