18 / 05 / 2024

Ergene Havzası Kirlilik

Ergene Havzası Kirlilik

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ergene Havzası'nda yaşanan kirliliği önlemek amacıyla, 2011–2012 yılları içinde yaklaşık 12 milyon lira para cezası verdi

Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesisleri Ağustos'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık dedi ve Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesislerinin Ağustos'ta açılacağını belirtti...

Kanal Tokat projesi Yeşilırmak Havzası'na prestij katacak!

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Yeşilırmak Havzası Devlet Su İşleri (DSİ) Yeşilırmak Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısına katıldı. Toplantıda Kanal Tokat projesi de konuşuldu...

Tekirdağ Ergene'deki altyapı çalışmaları tamamlandı!

Ergene'ye bağlı Vakıflar Mahallesinde çalışmaları bitirilen altyapı ve kanalizasyon hattında inceleme yaparak yetkililerden bilgi alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak devam eden kaldırım, asfalt ve çevre düzenlemesi çalışmalarını inceledi.

Ergene Belediye Meclisi'nin Kasım toplantısında imar konuşuldu!

Ergene Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Tekirdağ Ergene'de icradan 4 milyon 359 bin 920 TL'lik satılık fabrika!

T.C. Çorlu 2. İcra Dairesi Tekirdağ ili Ergene ilçesinde bulunan fabrika binasını satışa çıkardı. Fabrikanın toplam bedeli 4 milyon 359 bin 920 TL.

Sapanca Gölü havzası için 100 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca Gölü havzasının korunması amacıyla kurum olarak bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık ve halen de yapmaya devam ediyoruz." dedi

Tekirdağ Ergene Hayvan Bakımevi 15 gün içinde açılacak!

Tekirdağ Ergene Belediyesi Sağlık Müdürlüğü Veterinerlik Hizmetleri, çalışmalar kapsamında sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerine devam ediyor.

Tekirdağ Ergene Kapalı Spor Salonu'nun temeli atıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Ergene Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Kapalı Spor salonunun temel atma törenine katıldı.

Hasanbeyli'deki rekreasyon göletinin su toplama havzası tamamlandı'

OSMANİYE İl özel İdaresi tarafından Hasanbeyli İlçesi'nde yapımına başlanan sulama ve rekreasyon göletinin inşaatında gövde ve su toplama havzası tamamlandı.

Ozancan Prefabrik Hamzadere Havzası'ndaki iş hacmini arttırdı!

Beton prefabrik sektöründe fabrika inşaatı, spor salonları, menfez, dere ıslahı, köprü kirişleri, sahil genişletme ve atık su arıtma projelerine yönelik çözüm ürettikleri bilgisini veren Feyzi Erbaş, son dönemde Hamzadere Havzası'ndaki iş hacimlerinin arttığını söyledi.

Kurbağalıdere’nin kirlilik sorunu yeniden gündemde!

İstanbul’da ki sağanak yağmur ile beraber Kurbağalıdere’nin kirlilik sorunu tekrardan gündeme geldi. Kadıköylüler, "İBB Kurbağalıdere’yi yerinde incelesin" diyerek tepki gösterdi.

Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak. Planlı bir döneme geçtik ve artık herkes istediği yere organize sanayi bölgesi kuramıyor.'' dedi.

İznik Havzası çalıştayı yapıldı!

Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenen çalıştayda göl havzası masaya yatırıldı. “İznik Gölü Havzasına Doğal Yaklaşımlar Çalıştayı” İznik DSİ Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

Ergene Havzası Kirlilik Haberi

Ergene Havzası Kirlilik

Çevre konusunda son derece duyarlı olduklarını ve bununla ilgili çok yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyleyen Bakan Bayraktar, tüm fabrikaların denetlendiğini ve denetim mekanizmalarını daha da arttıracaklarını belirterek, “İtmeden, kakmadan, incitmeden, karşılıklı diyalog, bütünleşme içinde yapacağız” şeklinde konuştu.


“Çevre ile hayat, çevre ile eğitim, çevre ile sağlık, çevre ile sanayi, üretim. Bunları bir bütünlük içinde sağladığımız zaman, çok daha ileri noktalara gidebiliriz” diyen Bakan Bayraktar, bakanlık olarak bu konuda çok ciddi bir gayret içinde olduklarını söyledi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Ergene Havzası'nda incelenen 4973 işletmeye, 12 milyon 49 bin 970 lira para cezası verildi. 


Bakanlık, 2011–2012 yılları içerisinde Tekirdağ, Edirne, Kırklareli illerini içine alan Ergene Havzası’ndaki denetimlerini artırdı. Ergene Havzası’na yönelik yapılan denetimlerde sanayi tesislerine yaptırım olarak kapatma cezası ve para...