07 / 05 / 2024

ergene

ergene

Trakya'nın önemli çevre sorunu Ergene Nehri kirliliği için, Çorlu’da TTB, TMMOB, MAREM (Marmara Envi-ronmental Monitoring) projesi yetkilileri, Ergene ve Trakya Platformu katılımıyla bir rapor hazırlandı.

Ergene'deki 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, "Ergene havzası Türkiye'nin su kirliliği açısından adeta kangren olmuş bir nehri. Ergene'de 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı'' dedi.

Ergene'de arıtma için 219.5 milyon lira harcandı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çevre felaketi yaşanan Ergene Havzası'nın hayata döndürülmesi için iki yıl önce verdiği talimat meyvelerini vermeye başladı. Ergene'de arıtma için 219.5 milyon lira harcand...

Ergene'nin ilk arıtma tesisi 8 Aralık'ta açılıyor!

8 Aralık Pazar günü Edirne’nin Uzunköprü ilçesine gelmesi beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ergene üzerinde kurulan ilk arıtma tesisini törenle hizmete açacak. Tesisin yapımına Ocak ayında başlanmıştı...

Ergene Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ergene Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi Esenyurt'ta 900 bin TL sermaye bedeli ile Silven Salamon Ovadya, Alen Hananel ve Mordohay Ovadya ortaklığında kuruldu.

Ergene Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldüğünü belirtti. İşte Yeşiltepe Mahallesinin imar süreci...

TOKİ'den Ergene'ye 3 yeni okul! İhalesi bugün!

Eğitim yatırımları için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tekirdağ Ergene'de 3 yeni okul hayata geçirecek. Projelerin ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

Tekirdağ Ergene'de yapılmak istenen OSB'ye mahkemeden dur kararı!

Tekirdağ Ergene'de yapılmak istenen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için Tekirdağ 1. İdari Mahkemesi’nde görülen davada yürütmeyi durdurma kararı alındı. TMMOB Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Polat, konuya ilişkin konuştu.

Tekirdağ Ergene'de OSB yatırım projesi kararı mecliste!

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde OSB yatırım projesi yapılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ Ergene'de plastik sanayi sitesi inşaatı mecliste!

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde kurulacak plastik sanayi sitesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kaplan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ Ergene'de tarım arazilerine sanayi alanı yapılmasına tepki!

Tekirdağ Ergene'de yapılmak istenen PAKOP plastik sanayi alanı için düzenlenen halkı bilgilendirme toplantısı, tepkiler üzerine yapılmadı. 'Tarım yapılamaz' raporu verilen arazide tarım yapıldığına dair fotoğraflarla toplantıya katılanlar, açıklamalarda bulundu.

Hasan Tok: Ergene'deki arazi mutlak koruma alandır!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Tok, Çorlu/Ergene kesimindeki Marmaracık köyü sınırlarında bulunan tarım arazisinin mutlak koruma alanı olduğunu dile getirdi. Hürriyet köşe yazarlarından Yalçın Bayer söz konusu araziyi kaleme aldı.

Tekirdağ Ergene'de 12.5 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

T.C. Çorlu 4. İcra Dairesi, Tekirdağ ili, Ergene ilçesi, Marmaracık Mahallesi, Çorlu Suyu Karşısı Mevkii, 876 ada 30 parselde yer alan fabrikayı 12 milyon 491 bin 596 TL'ye satıyor...

Ergene Belediyesi'ne ait arsanın değeri altında satıldığı iddiası!

Tekirdağ'ın Ergene Belediyesi bağımsız belediye meclis üyesi Doğan Akar, belediye mülkü bir arsanın değeri altında satıldığını iddia etti...

Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesisleri Ağustos'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık dedi ve Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesislerinin Ağustos'ta açılacağını belirtti...

Tekirdağ Ergene'de 10.1 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Tekirdağ İli, Ergene İlçesi, Marmaracık Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 10 milyon 90 bin 170 TL bedelle satışa çıkarıldı.

Tekirdağ Ergene'de satılık ve kiralık 32 adet gayrimenkul!

Ergene Belediye Başkanlığı tarafından Ergene'de yer alan 32 adet gayrimenkul için satış ve kiralama ihalesi gerçekleştirilecek.

ergene Haberi

ergene

Tekirdağ Valiliği koordinatörlüğünde Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj AŞ tarafından Ergene Nehri’nden deşarjın yapılacağı Şerefli Deresi ve Marmara Denizi kıyısında incelemeler yapan komisyonun raporundan satır başları şöyle:



GÖÇ RANT KAYNAĞI


Yıldız Dağları yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle Trakya’nın yaşam kaynağı, Ergene Nehri ise bu ekosistemin atardamarıdır. Yaklaşık 300 bin dekarlık tarım alanlarını besler. Ergene, 20 yıldır sanayi, evsel-tarımsal ilaç, gübre atıkları ile kirletilmiştir. Ergene Acil Eylem Planı çerçevesinde bugüne dek etkin bir faaliyetin görülmediği anlaşılmıştır.



AĞIR METALLER ARTAR


Endüstriyel atıkların arıtılmadan dere, gölet, nehir, denize verilmesi halinde, toksik kimyasallar bu alanlara taşınır. Bu kirli yüzey suların tarımsal sulamada kullanılmasıyla tarım toprakları ağır düzeyde kirlenir. Ağır metallerle kirlenmiş toprak, kayıptır. Bölgedeki ağır metaller ve kanser konusunda insan kaynaklı çalışmalar yapılmıştır.



DERİN DEŞARJ İMKÂNSIZ


Marmara içdenizimiz. Uğradığı aşırı...